Ο πιτσιρικάς οπαδός της Φέγενορντ που έκανε χειρονομία το 2002 αναπαριστά την θρυλική φωτο

Παρασκευή, Μάιος 27, 2022 - 8:00πμ
Ο Μίκι Γουίλσον μεγάλωσε, αλλά παραμένει φανατικός οπαδός της Φέγενορντ

Το 2002 η Φέγενορντ είχε κατακτήσει το Κύπελλο UEFA νικώντας τη Ντόρτμουντ με 3-2 στον τελικό του Ρότερνταμ. Τις μέρες που ακολούθησαν, μια φωτογραφία ενός «πωρωμένου» πιτσιρικά να κάνει χειρονομία υψώνοντας το μεσαίο δάχτυλο έγινε... viral.
Είκοσι χρόνια μετά, η ολλανδική ομάδα διεκδικεί απόψε έναν ακόμη ευρωπαϊκό τίτλο, στον τελικό του Conference League απέναντι στην Ρόμα στα Τίρανα. Ο τότε μπόμπιρας είναι πλέον 25 ετών, ονομάζεται Μίκι Γουίλσον και εργάζεται ως λογιστής, αλλά δεν έπαψε ποτέ να υποστηρίζει φανατικά τη Φέγενορντ.
Μάλιστα, με την ευκαιρία της επιστροφής της Φέγενορντ σε τελικό πόζαρε αναπαριστώντας την ιστορική εκείνη φωτογραφία, πάνω στους ώμους του πατέρα του και υψώνοντας και πάλι το μεσαίο δάχτυλο.
«Αποφασίσαμε να κάνουμε το remake της φωτογραφίας και τα καταφέραμε μετά από μερικές μπίρες», δήλωσε ο Μίκι Γουίλσον. «Άρχισα να καταλαβαίνω πόσο γνωστή είχε γίνει η φωτογραφία μου περίπου στα 12. Ακόμη και τώρα όταν πηγαίνω στο μπαρ που συχνάζω πολλοί έρχονται για να βγάλουμε φωτογραφίες», πρόσθεσε.
«Η Φέγενορντ είναι η ζωή μου και θα την ακολουθώ για πάντα. Έχω μόνιμα εισιτήριο διαρκείας. Δεν περίμενα φέτος να φτάσουμε μέχρι τον τελικό, αλλά είμαι περήφανος για την πορεία μας», κατέληξε.

 Ο viral μικρός οπαδός της έγινε 25 ετών

Υποστήριξη: SilkTech