Ο Πέτρος Μαντάς αρχηγός αποστολής της Εθνικής Κ20 στην Κένυα

Τετάρτη, Αύγουστος 18, 2021 - 5:02μμ
Ο λόρδος Σεμπάστιαν Κόου με τον Πέτρο Μαντά

Στο Ναϊρόμπι της Κένυα βρίσκεται αυτό το διάστημα ο Πατρινός Πέτρος Μαντάς, όντας αρχηγός αποστολής της Εθνικής μας ομάδας στίβου που μετέχει στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ20.

Η Ελληνική ομάδα, πάντως, δεν είναι ευχαριστημένη από την φιλοξενία των Κενυατών και χαρακτηριστικό είναι ότι παραλίγο να σημειωθεί και διπλωματικό επεισόδιο, καθώς δεν επετράπη από τους διοργανωτές η είσοδος του Έλληνα πρέσβη στο ξενοδοχείο που έχουν καταλύσει οι διεθνείς μας.

«Παρότι ενημερώσαμε τους Κενυάτες ότι ο Έλληνας πρέσβης έχει κάνει PCR για Covid-19, λιγότερο των 48 ωρών, καθώς μόλις χθες γύρισε από την χώρα, εντούτοις οι διοργανωτές ήταν αρνητικοί», κατήγγειλε ο Πέτρος Μαντάς, στέλεχος της Ολυμπιάδας και μέλος της νέας διοίκησης του ΣΕΓΑΣ.

«Η διοργάνωση πάσχει οργανωτικά σε σοβαρό βαθμό και η ευθύνη περισσότερο των Κενυατών βαραίνει την World Athletics, πρώην IAAF, η οποία είναι η διοργανώτρια και δίνει τις τυχόν λάθος οδηγίες και ευθύνεται για την εποπτεία της σωστής διεξαγωγής».

Ο Πέτρος Μαντάς είχε συνάντηση με έναν άνθρωπο-σύμβολο για τον στίβο, τον λόρδο Σεμπάστιαν Κόου, πρόεδρο της World Athletics (πρώην IAAF) και παλαιό πρωταθλητή στους δρόμους μεσαίων αποστάσεων.

Υποστήριξη: SilkTech