Ο πατρινός ποδοσφαιριστής στους παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics (ΦΩΤΟ)

Τρίτη, Μάρτιος 12, 2019 - 6:14μμ

Τους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics 2019 θα φιλοξενήσουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με την τελετή έναρξης να γίνεται την Πέμπτη 14/3.

Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στην πρωτεύουσα του κράτους, το Άμπου Ντάμπι, στο πλαίσιο του Οράματος 2021 των ΗΑΕ, το οποίο αποσκοπεί στην εξέλιξη της κοινωνίας μέσω της ενίσχυσης των Ατόμων με Αποφασιστικότητα, έτσι ώστε να τους δοθεί η ευκαιρία να ενταχθούν στην κοινωνία και να διαδραματίσουν ενεργό ρόλο, αξιοποιώντας τις ικανότητες και τις δυνατότητές τους.

Οι Παγκόσμιοι Αγώνες Special Olympics είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό αθλητικό γεγονός σε παγκόσμιο επίπεδο. Αποτελούν κίνητρο για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, την επίτευξη για συλλογική συνεργασία και την ένταξη των Ατόμων με Αποφασιστικότητα στην κοινωνία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και παγκοσμίως.

Από το 1990, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ίδρυσαν τα Special Olympics των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Από τη δεκαετία του 1990, οι ομάδες των Special Olympics των ΗΑΕ έχουν συμμετάσχει σε 12 περιφερειακές και διεθνείς διοργανώσεις. Οι ομάδες των Special Olympics περιλαμβάνουν περισσότερους από 5.000 αθλητές και συμμετέχοντες, καθώς και περισσότερους από 300 προπονητές.

Ευπρόσωπη είναι και η Ελληνική αποστολή με πλήρη ποδοσφαιρική ομάδα. Στην Εθνική μας ομάδα μετέχουν τρεις Πατρινοί, ο 26χρονος  Κίκης Βασιλόπουλος και οι Δημήτρης Πετρόπουλος και Παναγιώτης Παπαγιάννης.

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΚΙΚΗ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech