Ο Πατρινός Παντελής Καστανίδης για το τραγούδι που του έγραψε ο Ησαΐας Ματιάμπα: Παίζει σ' όλη την Ελλάδα

Σάββατο, Μάιος 21, 2022 - 10:30μμ
Υπήρξε αθλητής υγρού στίβου στον ΑΟ Θρίαμβος

Σε μία ιδιαίτερα δημιουργική περίοδο βρίσκεται ο γνωστός Πατρινός ερμηνευτής Παντελής Καστανίδης, ο οποίος εδώ και λίγο καιρό κυκλοφόρησε ένα ολοκαίνουριο τραγούδι που ήδη παίζει σ΄ όλη την Ελλάδα και έχει ξεπεράσει τα 150.000 views στο youtube, το "Φεύγω για μένα" όπου τους στίχους και τη μουσική υπογράφει ο Ησαΐας Ματιάμπα.
Όπως ανέφερε στο thebest.gr ο Παντελής Καστανίδης, ο οποίος παίζει κιθάρα (είναι αυτοδίδακτος) και τραγουδά υπέροχα έχοντας κάνει μαθήματα φωνητικής, τα σχόλια για το νέο του τραγούδι είναι ενθουσιώδη και η ανταπόκριση ήδη μεγάλη ενώ ακούγεται πολύ και στα ραδιόφωνα.
«Με τον Ησαΐα Ματιάμπα, τον οποίο εκτιμώ πολύ είχαμε συνεργαστεί στο παρελθόν στο ίδιο σχήμα στο Χάραμα της Πάτρας το 2009 αλλά και στην Αθήνα στην Σφίγγα. Είναι καλός μου φίλος και εξαιρετικό παιδί και νομίζω πως είναι το πρώτο τραγούδι που γράφει ο ίδιος για έναν άλλο καλλιτέχνη», μας είπε ο Παντελής Καστανίδης που εκτός από την Πάτρα έχει πραγματοποιήσει τα προηγούμενα χρόνια live μουσικές εμφανίσεις σε Θεσσαλονίκη αλλά και σε πολλά άλλα μέρη όπως Αθήνα, Βόλο, Βέροια, Γιάννενα, κ.α.
Εκτός από το να τραγουδά και να γράφει μουσική όπως έκανε στο «Εδώ θα περιμένω» που βγήκε το 2020 σε στίχους Άλεξ Κωνσταντινίδη, ο Παντελής Καστανίδης προχώρησε μαζί με τον γνωστό και επιτυχημένο σκηνοθέτη βίντεο κλιπ, Άλεξ Κωνσταντινίδη σ' ένα δυναμικό εγχείρημα πριν περίπου ενάμιση χρόνο που ήταν η δημιουργία της δισκογραφικής εταιρείας Qubi Music απ' όπου και έχει βγει το «Φεύγω για μένα» αλλά και 2 προσωπικά τραγούδια του Ησαΐα Ματιάμπα, το «Άκουσε με» και το «Μια ανάσα για δύο» ενώ επίκειται και το πιο καινούριο του κομμάτι σύντομα.
«Είναι ένα εγχείρημα που κάναμε από αγάπη και γιατί εκτιμούμε τους καλλιτέχνες. Θέλουμε να βγει όλη η αλήθεια τους και είναι ένα καλλιτεχνικό εγχείρημα που κάναμε περισσότερο για το δημιουργικό κομμάτι γιατί πιστεύουμε στα άτομα που βγάζουμε τα τραγούδια τους και όχι τόσο στο οικονομικό μέρος», ανέφερε ο Παντελής Καστανίδης προσθέτοντας πως ήδη έχουν βγάλει τραγούδια τουλάχιστον 19-20 νέων καλλιτεχνών και έπεται συνέχεια. Παράλληλα ο Παντελής Καστανίδης ασχολείται στο πλάι του σκηνοθέτη Άλεξ Κωνσταντινίδη ως διευθυντής παραγωγής και όπως με ξεχωριστή χαρά και υπερηφάνεια μας είπε, είχε αυτό το δημιουργικό κομμάτι όσο και ευθύνη σε βίντεο κλιπ τραγουδιστών όπως η Άννα Βίσση, η Νατάσα Θεοδωρίδου, η Λένα Ζευγαρά, ο Νίκος Βέρτης (στο πασίγνωστο κομμάτι «Σ' αγαπάω»), ο Νίκος Οικονομόπουλος (στο κομμάτι «Πρώτη θέση στην καρδιά μου»), κ.α.
Όσο για τη συνέχεια, μας αποκάλυψε πως ετοιμάζουν το βίντεο κλιπ του νέου τραγουδιού της δημοφιλούς Πατρινής μπάντας των Alcatrash ενώ με τον Ησαΐα Ματιάμπα συζητούν πέρα από το να βγάλουν από την Qubi Music το καινούριο του κομμάτι πιθανόν και μία live συνεργασία.
Αυτή την περίοδο ο Παντελής Καστανίδης κάνει tour με την μπάντα του μ' ένα πρόγραμμα Flashback στα 90ς που αρέσει πολύ ενώ κάνει και σόλο εμφανίσεις. Την επαφή του με την αγαπημένη του γενέτειρα, την Πάτρα την κρατά πάντα και όπως με χαμόγελο μας είπε, δεν υπάρχει περίπτωση να μην έρθει να παίξει και να τραγουδήσει Τσικνοπέμπτη όπως έκανε φέτος στα Ψηλαλώνια στο Sud ή το Σάββατο της Ανάστασης.
Να προσθέσουμε πως στο δισκογραφικό εγχείρημα της Qubi Music, ο Παντελής Καστανίδης και ο Άλεξ Κωνσταντινίδης έχουν και την πολύτιμη βοήθεια και στήριξη της Heaven Music του Σπύρου Σταμούλη.
Τον ρωτήσαμε τέλος τι άλλο ετοιμάζει καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, ο Παντελής Καστανίδης έχει κάνει πρόσφατα και μία ηχογράφηση με τον σπουδαίο ερμηνευτή και τραγουδοποιό Μπάμπη Στόκα των Πυξ Λαξ, ωστόσο για την ώρα δεν θέλησε να μας πει περισσότερα από το ότι θα προηγηθεί ένα νέο δικό του τραγούδι.
Πάντως ο Παντελής Καστανίδης που είναι χρόνια στο τραγούδι όπως φάνηκε από τη φιλική κουβέντα μας, βρίσκεται σε μία πολύ καλή και εξαιρετικά δημιουργική στιγμή της καριέρας του και περιμένουμε πολλά και σημαντικά πράγματα από τον ίδιο στην πορεία.

* Ο Παντελής Καστανίδης υπήρξε αθλητής υγρού στίβου στον ΑΟ Θρίαμβος, οπου ο θείος του Τάκης είχε διατελέσει παράγων του συλλόγου

Υποστήριξη: SilkTech