Ο Παναθηναϊκός θρηνεί τον Θανάση Γιαννακόπουλο

Τρίτη, Μάρτιος 19, 2019 - 10:44πμ

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών και μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη ο επιχειρηματίας Θανάσης Γιαννακόπουλος.

Στην ανακοίνωση του Υγεία όπου νοσηλεύτηκε το τελευταίο διάστημα αναφέρεται:«Σήμερα Τρίτη 19 Μαρτίου 2019 κατέληξε στο ΥΓΕΙΑ ο Αθανάσιος Γιαννακόπουλος μετά από μακρά νοσηλεία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Είχε υποστεί βαρύ θρομβωτικό αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο από το οποίο, παρά την έγκαιρη και επιτυχή θρομβεκτομή, δεν μπόρεσε να συνέλθει.»

Ο, συνιδρυτής της ΒΙΑΝΕΞ, γεννήθηκε το 1931. Φοίτησε στην ΑΣΟΕΕ και από μικρή ηλικία μαθήτευσε και αυτός στο φαρμακείο του πατέρα του, του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.Τελευταία, είχε τη θέση του προέδρου της ΒΙΑΝΕΞ, μετά την απώλεια του αδελφού του Παύλου Γιαννακόπουλου. Διετέλεσε πρόεδρος του Παναθηναϊκού σε μπάσκετ, βόλεϊ και ερασιτέχνη, ενώ ήταν και για αρκετά χρόνια σύμβουλος της ΕΠΟ.

Από το 1992 μέχρι το 2012 υπήρξε συνιδιοκτήτης της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού μαζί με τον αδερφό του, Παύλο.

«Πάντα οι Γιαννακοπουλαίοι είναι ενωμένοι. Ξεκίνησαν από το μηδέν και έγιναν αυτοί που έγιναν, γιατί ήταν η ισχύς εν τη ενώσει», είχε πει το 2012 ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, σε κάποιες από τις δηλώσεις του που έμειναν στην ιστορία. Μια ατάκα που αποδείχθηκε ότι ίσχυε τόσο στη ζωή όσο και στον θάνατο. Σήμερα έφυγε από τη ζωή και ο τελευταίος από τα αδέλφια, που δημιούργησαν τη δική τους αυτοκρατορία στον χώρο της φαρμακοβιομηχανίας, με τη δημιουργία της ΒΙΑΝΕΞ, για να ακολουθήσει τα αδέλφια του. Παύλος, Θανάσης και Κώστας Γιαννακόπουλος πέθαναν σε διάστημα μικρότερο του ενός έτους (για την ακρίβεια 335 ημερών), αποδεικνύοντας ότι η οικογένεια είναι ενωμένη ακόμη και σε αυτό. Ενδεικτική είναι η ανάρτηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου μετά το θλιβερό γεγονός με τον θείο του: «Παντού και πάντα μαζί».

Σε πένθος βυθίστηκε η οικογένεια του Παναθηναϊκού για τον χαμό του Θανάση Γιαννακόπουλου. Συνήθιζε να παίρνει το μικρόφωνο στο χέρι και να ξεκινάει με την ατάκα «Φίλοι αγαπημένοι, σας μιλάει ο Θανάσης, ο ένας από εσάς». Σε μία ιστορική τέτοια ομιλία μάλιστα, στο ΟΑΚΑ πριν μερικά χρόνια είχε συγκλονίσει ζητώντας να τον θάψουν με τη σημαία του Παναθηναϊκού.

Υποστήριξη: SilkTech