Ο Παναθηναικός αναζητά το δεύτερο «διπλό», στη Βαρκελώνη

Παρασκευή, Ιανουάριος 11, 2019 - 5:59μμ

O Παναθηναϊκός δοκιμάζεται στο «Παλάου Μπλαουγκράνα», απέναντι στην Μπαρτσελόνα (22:00), στην όγδοη απόπειρα «διπλού» και έχοντας αρνητικό ρεκόρ εκτός έδρας (σ.σ. 6 ήττες σε 7 εκτός έδρας ματς).

Οι «πράσινοι» κατάφεραν με τη νίκη επί της Μπάγερν, στον πρώτο αγώνα της «διαβολοβδομάδας», να βελτιώσουν σε 8-9 το ρεκόρ τους και να μπουν και πάλι σε τροχιά οκτάδας.

Ωστόσο, για να παραμείνουν στον... αστερισμό των πλέι οφ θα πρέπει να βγουν αλώβητοι από τον εκτός έδρας «Γολγοθά» που ακολουθεί (τρία σερί εκτός έδρας ματς με Μπαρτσελόνα, Ζαλγκίρις και Μακάμπι).

Πρώτη «στάση» είναι η Βαρκελώνη, με τους «μπλαουγκράνα» να διανύουν περίοδο φορμαρίσματος και να έχουν αναρριχηθεί στην 6η θέση της κατάταξης με ρεκόρ 10-7.

Οι Ισπανοί μετρούν τέσσερις διαδοχικές επιτυχίες με τελευταία το σπουδαίο «διπλό» στο Μιλάνο επί της Αρμάνι και σίγουρα το έργο του Παναθηναϊκού κρίνεται εξαιρετικά δύσκολο, αν αναλογιστεί κανείς ότι το σύνολο του Ρικ Πιτίνο καλείται να προστατεύσει και τη διαφορά της νίκης του πρώτου αγώνα στο ΟΑΚΑ (76-70), προκειμένου να είναι άνετο σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Η Μπαρτσελόνα δίνει ρεσιτάλ άμυνας στην έδρα της, έχοντας παθητικό 76.6 πόντους, ενώ κρατά τον αντίπαλο σε χαμηλά ποσοστά στο ζωγραφιστό (49%), διεκδικώντας τα ριμπάουντ και μετατρέποντας τα σε αιφνιδιασμούς.

Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να ελέγξει το ρυθμό, αν θέλει να διατηρήσει ελπίδες στο «Παλαού Μπλαουγκράνα», η γραμμή ψηλών του καλείται να είναι και πάλι αποτελεσματική (σ.σ. όπως με Μπάγερν), προκειμένου να περιορίσει τους Αντε Τόμιτς και Κεβίν Σεραφέν και να κυριαρχήσει στα ριμπάουντ, ενώ ο Νικ Καλάθης δεν έχει άλλη επιλογή από τη διάκριση του σε οργάνωση, εκτέλεση και δημιουργία. 

Στην προσπάθεια του για το «διπλό», πάντως, ο Παναθηναϊκός θα στερηθεί και πάλι τις υπηρεσίες των τραυματιών Θανάση Αντετοκούνμπο και Κιθ Λάνγκφορντ.

Διαιτητές της αναμέτρησης ορίστηκαν οι Στρέτεν Ράντοβιτς, Καρμέλο Πατέρνικο και Εμίν Μόγκουλκοτς, ενώ ο αγώνα θα καλυφθεί τηλεοπτικά από το NOVASPORTS 1HD.

Στις αναμετρήσεις για την 18η αγωνιστική της Euroleague, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

Πέμπτη, 10/1

Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Κίμκι (Ρωσία)                81-72

Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)  78-61

Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ                    94-78

Παρασκευή, 11/1

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ) 

Μπουντούτσνοστ (Μαυροβούνιο)-Νταρουσάφακα (Τουρκία)  

Μπασκόνια (Ισπανία)-Γκραν Κανάρια (Ισπανία)

Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)-Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)

Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ                                      

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Φενερμπαχτσέ      16-2

Ρεάλ Μαδρίτης     15-3

ΤΣΣΚΑ Μόσχας      13-4

Αναντολού Εφές    12-6

Ολυμπιακός        11-7

Μπαρτσελόνα       10-7

Μπάγερν Μονάχου    8-9

Αρμάνι Μιλάνο      8-9

Παναθηναϊκός       8-9

Μπασκόνια          7-10

Ζαλγκίρις Κάουνας  7-11

Κίμκι              7-11

Γκραν Κανάρια      6-11

Μακάμπι Τελ Αβίβ   6-11

Μπούντουτσνοστ     3-14

Νταρουσαφάκα       2-15

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Υποστήριξη: SilkTech