Ο Παναιγιάλειος συμμετέχει στην 6η Πανελλήνια Ημέρα σχολικού αθλητισμού

Παρασκευή, Σεπτέμβριος 27, 2019 - 10:50πμ

Ο Παναιγιάλειος Γυμναστικός Σύλλογος συμμετέχοντας ενεργά στην 6η Πανελλήνια Ημέρα σχολικού αθλητισμού επισκέπτεται όλα τα σχολεία της περιοχής ενισχύοντας το σύνθημα «Αγαπώ την άθληση – αγαπώ την υγεία μου».

Η ανακοίνωση ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Είναι γνωστό πως η άθληση βελτιώνει και αναπτύσσει τόσο τη σωματική όσο και την ψυχική υγεία του ανθρώπου.

Σε μια εποχή που ο χρόνος όλων μας είναι περιορισμένος και ο σύγχρονος τρόπος ζωής περιέχει όλο και λιγότερη άσκηση, η σημασία της άθλησης γίνεται ολοένα και πιο σημαντική.

Τα άτομα που συμμετέχουν σε οργανωμένα αθλήματα είτε ομαδικά είτε ατομικά, πέραν του ότι βελτιώνουν τη σωματική τους κατάσταση, μειώνουν τον κίνδυνο προβλημάτων υγείας, όπως παχυσαρκία, καρδιακής νόσου, σακχαρώδους διαβήτη και άλλων ασθενειών.

Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι μέσα από τον αθλητισμό βάζουμε στόχους, λειτουργούμε με κανόνες και γενικά κοινωνικοποιούμαστε αφού με αυτή τη διαδικασία κάνουμε φίλους και συνεργαζόμαστε μαζί τους.

Γι’ αυτό και εμείς προτείνουμε να βάλετε στη ζωή σας τον αθλητισμό συμμετέχοντας σε ομαδικά αθλήματα όπως ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ αλλά και ατομικά όπως στίβος, κολύμβηση, ποδηλασία, τένις και τόσα άλλα που θα σας δώσουν την ευκαιρία να ζήσετε μια πιο όμορφη και πιο υγιεινή ζωή.

Το γενικό συντονισμό της δράσης θα έχει ο Μάριος Βαλαβάνης».

Υποστήριξη: SilkTech