Ο Παναγιώτης Χιώνης στην Ολυμπιάδα Κωφών

Παρασκευή, Απρίλιος 8, 2022 - 7:05μμ
Ο Παναγιώτης Χιώνης

Αποφασισμένος για την μεγαλύτερη διάκριση στην καριέρα του είναι ο πατρινός πρωταθλητής ποδηλασίας Παναγιώτης Χιώνης.

Στα πρώτα του χρόνια στο άθλημα χαρακτηρίστηκε ως το μεγαλύτερο ταλέντο του Ποδηλατικού Ομίλου Πατρών, όντας πανελληνιονίκης στις μικρές κατηγορίες.

Σταμάτησε τον πρωταθλητισμό 20 ετών και πλέον στα 30 του, επιχειρεί να επιστρέψει σε top επίπεδο και μάλιστα σε μια κορυφαία διοργάνωση όπως είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες Κωφών και βαρηκόων.

Ο Παναγιώτης Χιώνης έχει δέκα χρόνια να αγωνιστεί στον Δρόμο, περιορισθείς σε enduro και αγώνες ορεινής ποδηλασίας, μα δεν έμεινε ασυγκίνητος μπροστά στην πρόκληση μιας Ολυμπιάδας.

Οι 24οι Θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες Κωφών θα διεξαχθούν από 1 έως 15 Μαΐου στο Caxias do Sul της Νότιας Βραζιλίας. Αρχικά, ήταν προγραμματισμένοι για το 2021 (5-20 Δεκεμβρίου), όμως λόγω της πανδημίας του Covid-19 μετατέθηκαν.

Θα πάρει μέρος με την Εθνική μας ομάδα κωφών, ενώ στο αγώνισμα του στίβου θα αγωνιστεί η αδελφή του Νικολέτα Χιώνη, παγκόσμια πρωταθλήτρια του επί κοντώ το 2021 στο οικείο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Ο Χιώνης προπονείται εντατικά και έχει στόχο το πλασάρισμα στην πρώτη 8άδα. Θα αγωνιστεί στα 1.000μ. σπριντ σε δρόμο, στα 110 χλμ αντοχής και στο cross-country.

Λίγο πριν ολοκληρώσει την προετοιμασία του θέλησε να ευχαριστήσει όλους όσοι τον έχουν βοηθήσει: UpCycle - Fit & Shape Greece (συμπληρώματα διατροφής), Voukelatos Bros Bike Shop - Hypoxic Center (προπόνηση υποξίας), Τruewheels - Κώστας Μιχαήλ (κατάστημα ποδηλάτων και εξοπλισμού), Τζίνα Τσιχλιά (διατροφολόγος), KRD - FOX HEAD Greece (εξοπλισμός εντούρο), Poc Greece (είδη αθλητισμού), Ζαχαρόπουλος - ταβέρνα Γλαύκος, Ψυκτοθερμική (Psictothermiki S.A.).

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech