Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Χοάν Καμπτεβίλα αποκλειστικά στο sportin.gr-«Ευτυχία να διοργανώνονται τέτοιου είδους παιχνίδια»

Παρασκευή, Ιούνιος 8, 2018 - 10:08μμ

Σπουδαίοι ποδοσφαιριστές βρίσκονται στην Πάτρα ενόψει του μεγάλου φιλικού της Εθνικής του 2004 με τους «Θρύλους της Ισπανίας». Αύριο Σάββατο 9 Ιουνίου στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο πραγματοποιείται ένα σπουδαίο φιλικό για καλό σκοπό.

Η Εθνική ομάδα του 2004 αντιμετωπίζει τους «Θρύλους της Ισπανίας» 14 χρόνια μετά το συναπάντημα τους στο ιστορικό EURO για την Ελλάδα.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής και πρωταθλητής Ευρώπης με τους «Φούριας Ρόχας» Χοάν Καμπτεβίλα μίλησε αποκλειστικά στο sportin.gr για το φιλικό, την πόλη μας αλλά και την πορεία του σαν ποδοσφαιριστής.

Για την εξέλιξη της καριέρας του και το αυριανό παιχνίδι:

«Κάποτε έπαιζα, τώρα δεν παίζω. Είναι μια καινούργια φάση στη ζωή μου, έχω συμβιβαστεί. Και χαίρομαι πάρα πολύ όταν διοργανώνονται τέτοιου είδους παιχνίδια.

Μου θυμίζουν την εποχή που έπαιζα (σ.σ. όχι πολύ μακρινή) και μακάρι τέτοιου είδους διοργανώσεις να γίνονται πιο συχνά ώστε να ξαναθυμόμαστε και να ζούμε της εποχές που παίζαμε ποδόσφαιρο.

Πλέον κάνω μια άλλη ζωή με άλλους σκοπούς και άλλους στόχους».

Για την χώρας μας και την «γαλανόλευκη»:

«Αυτό που μου έχει μείνει χαραγμένο στο μυαλό από την Εθνική ομάδας της Ελλάδας, είναι η τεράστια επιτυχία που πέτυχαν τα παιδιά κατακτώντας το EURO του 2004.

Μας έδειξε το δρόμο σε όλους. Και ιδιαίτερα για την Εθνική Ισπανίας, ώστε να αρχίσουμε να κερδίζουμε διοργανώσεις».

Για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα που κέρδισε με την Εθνική Ισπανίας (σ.σ. το 2010 στη Νότιο Αφρική):

«Δεν μπορώ να εκφράσω με λέξης το συναίσθημα του να είσαι παγκόσμιος πρωταθλητής. Είναι κάτι που πρέπει να το νιώσεις για να το καταλάβεις.

Μόνο τότε καταλαβαίνεις. Φαντάζομαι το ένιωσαν και τα παιδιά της Ελλάδας το 2004».

Και στα Ελληνικά συμπλήρωσε: «Ευχαριστώ πολύ»! Συνεχίζοντας στα Ισπανικά: «Την πόλη και όλους για αυτό το παιχνίδι».

Ηλίας Μάτσας

Υποστήριξη: SilkTech