Ο Όμιλος και Σύλλογος Καλών Τεχνών Πάτρας «Κωστής Παλαμάς» στην Πνευματική Γαλλία, εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 στο Παρίσι

Σάββατο, Ιανουάριος 8, 2022 - 10:30μμ
Ο Θόδωρος Μάλλιας και η Γεωργία Γιάχου στην Ελληνική Πρεσβεία στο Παρίσι

Δημιουργική και συμβολική επίσκεψη, πραγματοποίησε ο Όμιλος και Σύλλογος Καλών Τεχνών Πάτρας «Κωστής Παλαμάς» στην Πνευματική Γαλλία, εν όψη της οργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 στο Παρίσι για κοινές Πολιτιστικές και Καλλιτεχνικές δράσεις που θα τιμήσουν τους συντελεστές του οράματος και αναβίωσης των Αρχαιο-Ελληνικών Ολυμπιακών ιδεωδών για Ειρήνη-Δημοκρατία-Ελευθερία-Ισότητα και Αδελφοσύνη μεταξύ των λαών του σύγχρονου Κόσμου, των οραματιστών, βαρόνου Pierre de Coubertin και του Ευπατρίδη Δημήτρη Βικέλα, οι οποίοι ανέθεσαν στον Εθνικό μας ποιητή Κωστή Παλαμά την υλοποίηση του οράματος, με την δημιουργία του Διαχρονικού και Παγκόσμιου Συμβόλου του Ολυμπισμού τον Ολυμπιακό Ύμνο, που μελοποίησε ο συνθέτης Σπύρος Σαμάρας και ανακρούεται με συγκίνηση κάθε δύο χρόνια στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων.
Ο Πρόεδρος του Ομίλου και Συλλόγου «Κωστής Παλαμάς» Μαλλιάς Θεόδωρος και το μέλος του Δ.Σ Γιάχου Γεωργία, στα πλαίσια των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι, ενημέρωσαν την Πρόεδρο του δημοφιλέστερου και μεγαλύτερου Μουσείο του Κόσμου κα.Laurense des Cars και την αξιοπρεπέστατη πρέσβη της Ελλάδας στην Γαλλία κα. Άγη Μπαλτά για την Ολυμπιακή Κίνηση των Καλλιτεχνών να στηρίξουν και να τιμήσουν με Πολιτιστικές και Καλλιτεχνικές εκδηλώσεις τους συντελεστές της αναβίωσης και προβολής των Ολυμπιακών ιδεωδών που απορρέουν από τον Ολυμπιακό ύμνο.
Ένας ύμνος, ο οποίος αναδεικνύει και προβάλει την «Αριστεία» στα πλαίσια της «Ευγενούς Άμιλλας» και του «Ευ Αγωνίζεσθαι» και καλλιεργεί την Ολυμπιακή Παιδεία που συμβάλει στην αρμονική ανάπτυξη «Νού και Σώματος» για την δημιουργία του «Καλού κ'Αγαθού πολίτη» του Πλάτωνα, επ' ωφέλεια των Νεολαιών όλου του Κόσμου. Ένας ύμνος που είναι η ισχυρότερη και αναμφισβήτητη θεσμοθετημένη μαρτυρία για την αδιάλειπτη συνέχεια του Γένους των Ελλήνων.
Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή εκ' μέρους του Συλλόγου τόσο η αφιέρωση στο Μουσείο του Λούβρου και η ευγενή αποδοχή από την Πρόεδρο, αλλά και στην πρέσβη της Ελλάδος στην Γαλλία και την εκπρόσωπο της UNESCO κα. Μαρία Διαμαντοπούλου του γνωστού δίγλωσσου βιβλίου-λευκώματος με τίτλο «ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΥΜΝΟΣ-ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ» το οποίο είναι βασικό κριτήριο στήριξης της ανάδειξης από την UNESCO του Ολυμπιακού ύμνου ως Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά και εμπλουτίζεται από επιλεγμένα αγάλματα(Νίκη της Σαμοθράκης-Αφροδίτη της Μήλου, κλπ) προσφορά του Μουσείου στον Σύλλογο, ένεκα του επιμορφωτικού και πολιτιστικού του περιεχόμενου.
Επίσης αφιερώθηκε στην δημιουργική πρέσβη κα. Μπαλτά Άγη, για την υλοποίηση του προγράμματος, ευαισθητοποίηση του Ελληνισμού της Γαλλίας καθώς και τους λάτρεις του Ολυμπισμού στον στόχο ανάδειξης του Ολυμπιακού ύμνου, το ιδρυτικό επετειακό βιβλίο-λεύκωμα που εκδόθηκε στα πλαίσια εορτασμού των 200 χρόνων της Εθνικής παλιγγενεσίας με τίτλο «ΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ» στο οποίο αναδεικνύεται το μεγάλο ΄Πολιτιστικό-Καλλιτεχνικό και Φιλάνθρωπο έργο του Συλλόγου Καλών Τεχνών «Κωστής Παλαμάς» και το εντυπωσιακό Καλλιτεχνικό έργο των μελών του.

Υποστήριξη: SilkTech