Ο Ολυμπιακός ζήτησε αφαίρεση βαθμών από το Κύπελλο

Πέμπτη, Νοέμβριος 8, 2018 - 8:52μμ
eurokinissi.gr

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός απολογήθηκε σήμερα (8/11) στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ για τα επεισόδια της Πάτρας, στον αγώνα του Κυπέλλου Ελλάδας με την Παναχαϊκή. Η νομική υπεράσπιση των «ερυθρολεύκων» υποστήριξε ότι ο τραυματίας οπαδός ήταν προβοκάτορας και ζήτησε από την έδρα να μην επιβάλει τιμωρία με το άρθρο του Πειθαρχικού Κώδικα που περιλαμβάνει βιαιοπραγίες κατά προσώπων, καθώς βάσει της κλήσης του ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο «λουκέτου» στο «Γ. Καραϊσκάκης», αφαίρεση 3 βαθμών και πρόστιμο ως και 250.000 ευρώ. 

«Έβριζε τους οπαδούς μας με ακατονόμαστες εκφράσεις και άφησε το κινητό του να χτυπάει τον ύμνο του Παναθηναϊκού. Να συλληφθεί, να σημειωθεί το περιστατικό στην έκθεση της αστυνομίας και τότε να τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός. Δεν υποστηρίζουμε ότι ήταν φίλος του Παναθηναϊκού, αλλά έλαβε εντολές να παίζει ο ύμνος του Παναθηναϊκού στην εξέδρα μας», είπαν -μεταξύ άλλων- οι δικηγόροι της πειραϊκής ομάδας.

Οι δικηγόροι του Ολυμπιακού ζήτησαν, εφόσον κριθεί ότι πρέπει να επιβληθεί αφαίρεση βαθμών, η ποινή να εφαρμοστεί στο Κύπελλο και όχι στο πρωτάθλημα. «Ακόμη και δεν το δεχθείτε αυτό (ο ισχυρισμός για προβοκάτσια), υπάρχει η κανονιστική αναγκαιότητα αυτοί οι τρεις βαθμοί να αφαιρεθούν από το Κύπελλο Ελλάδας, όπως ορίζει ο ΚΑΠ.

Δεν υπάρχει κανένα προηγούμενο ή δεδικασμένο για αφαίρεση βαθμών στο πρωτάθλημα σε ομάδα που παίζει σε φάση Κυπέλλου. Όποιο άλλο προηγούμενο έχει να κάνει με άλλες φάσεις του Κυπέλλου. Όχι αυτήν», υπογραμμίστηκε. 

Η πειραϊκή ΠΑΕ έλαβε προθεσμία για την κατάθεση υπομνημάτων ως αύριο το μεσημέρι (9/11, 13:00).  

ΑΠΕ ΜΠΕ

Υποστήριξη: SilkTech