Ο ΝΟΠ θρηνεί την απώλεια του Νίκου Λουκάτου

Τετάρτη, Ιανουάριος 11, 2023 - 4:00μμ
Ο Νίκος Λουκάτος

Έφυγε σήμερα από την ζωή ένας σπουδαίος πατρινός υδατοσφαιριστής (τερματοφύλακας της Εθνικής ομάδας), ο Νίκος Λουκάτος.

Μεγάλη καριέρα και ως προπονητής με το παρατσούκλι "αλεπού των πάγκων".

Διαδέχτηκε στο τέρμα του ΝΟΠ τον Γκανασούλη, ενώ διετέλεσε τρεις φορές προπονητής του, το 1971, το 1977 και το 1981.

Έκανε μεγάλη καριέρα και στον Ολυμπιακό Πειραιώς

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

* Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, Τάκης Πετρόπουλος, μόλις πληροφορήθηκε το θάνατο του Νίκου Λουκάτου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Το τελευταίο διάστημα έχουν φύγει από κοντά μας αγαπητά πρόσωπα της μεγάλης αθλητικής οικογένειας. Τώρα πληροφορούμαι το θάνατο του Νίκου Λουκάτου, τον οποίο γνώριζα προσωπικά και είχαμε τακτική επικοινωνία. Ο Νίκος υπήρξε μεγάλη προσωπικότητα της ελληνικής υδατοσφαίρισης. Υπηρέτησε το άθλημα ως παίκτης του Αχιλλέα Πατρών, του ΝΟΠ και του Ολυμπιακού, ενώ έπαιξε και στην Εθνική μας Ομάδα. Στη συνέχεια υπήρξε σπουδαίος προπονητής του ΝΟΠ και μετά του Ολυμπιακού, τον οποίο οδήγησε στην κατάκτηση τίτλων. Θα τον θυμόμαστε πάντα. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και σε όλη την αθλητική οικογένεια που πενθεί την απώλειά του».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΟΠ

Ο Νίκος Λουκάτος, διεθνής αθλητής του ΝΟΠ και επιτυχημένος προπονητής έφυγε από την ζωή.
Το ΔΣ του ΝΟΠ εκφράζει την θλίψη του για την απώλεια ενός μέλους του και αθλητή της σπουδαίας ομάδας νέων του ΝΟΠ, που έκαναν αισθητή την παρουσία τους στο ελληνικό υγρό στίβο κατακτώντας το πρωτάθλημα Ελλάδος το 1961. Στην συνέχεια η ίδια παρέα αθλητών πρωταγωνίστησε με την ανδρική ομάδα του Ομίλου σε όλη την δεκαετία του 60, αλλά βρισκόταν ατυχώς πάντα μια θέση πίσω από τον ασυναγώνιστο πρωταθλητή Εθνικό Πειραιώς. Ανταμοιβή για το ταλέντο του, υπήρξε η συμμετοχή του σε πολλά διεθνή παιχνίδια με τις εθνικές ομάδες ένοπλων και ανδρών.
Επόμενο βήμα του Νίκου Λουκάτου ήταν η προπονητική, όπου τρεις φορές ανέλαβε την τεχνική καθοδήγηση της ομάδας πόλο του ΝΟΠ (1971, 1974 και 1981) σε δύσκολους καιρούς για τον Ομιλο και με σοβαρές ελλείψεις σε σύγκριση με τις ομάδες του κέντρου. Την τελευταία φορά το 1981-82 είναι από τους πρώτους που χαίρεται να προπονεί την ομάδα στο νέο κολυμβητήριο της Αγιάς και σηματοδοτεί την περίοδο της αναγέννησης του ΝΟΠ. Η συνεχεία δυστυχώς φέρνει ανατροπές στην σχέση Λουκάτου με το ΝΟΠ, τέτοιες που μόνο ο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει και να γίνονται ανεκτές με χαρά.
Η καριέρα του Νίκου Λουκάτου απογειώνεται το 1992 στον πάγκο του Ολυμπιακού, που κατακτά το πρωτάθλημα μετά από 21 χρόνια, ενώ παράλληλα τον οδηγεί στη κατάκτηση του πρώτου νταμπλ στην ιστορία του, σε ένα εντυπωσιακό τελικό απέναντι στο ΝΟΠ και νίκη στις λεπτομέρειες με 9-8. Σε μια δεύτερη κορυφαία στιγμή ως προπονητής ξανά με τον Ολυμπιακό την περίοδο 1997-98, θα αντιμετωπίσει σε έναν ακόμα τελικό κυπέλλου Ελλάδας , την ομάδα του ΝΟΠ και θα δώσει την νίκη με σκορ 10–8. Επίσης στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ο Ολυμπιακός θα καταφέρει τη σεζόν εκείνη να φτάσει για πρώτη φορά στην ιστορία του στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης. Στον διπλό τελικό της διοργάνωσης αντιμετώπισε την ουγγρική Φερεντσβάρος. Επικράτησε με 7–6 στο πρώτο παιχνίδι στην Αθήνα αλλά ηττήθηκε με 6–8 στη Βουδαπέστη στον επαναληπτικό τελικό και δεν κατάφερε να σηκώσει το τρόπαιο
Ιδιαίτερη τιμή στην μνήμη του αθλητή, του προπονητή, του σπουδαίου πολίτη της Πάτρας, που συνέβαλε στην ιστορία και την αθλητική παράδοσή της.
Στο επόμενο αγώνα της ανδρικής ομάδας του ΝΟΠ στην Πάτρα, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του πρωταθλητή του.
#NOPatrasNauticalClub
Φωτογραφίες του Ν.Λουκάτου ως διεθνή αθλητή του ΝΟΠ, μαζί με τους σπουδαίους συναθλητές του Νίκο Μολόχα, Νίκο Ζαχαρόπουλο, Γιώργο Θεοδωρακόπουλο, καθώς και του Λάμπρου Κωνσταντόπουλου (αθλητή του ΝΟΠ, παράγοντα και προέδρου της ΕΚΟΦ- με την λευκή μπλούζα στο κέντρο)

Υποστήριξη: SilkTech