Ο ΝΟΠ πρώτος των πρώτων (βίντεο και φωτό)!

Σάββατο, Μάιος 20, 2023 - 12:00πμ
Ορκος νίκης πριν την έναρξη!

Απόλυτη ισορροπία στον μεγάλο τελικό της Α2 Ανδρών ανάμεσα σε ΝΟ Πατρών και ΟΦΘ με το μεγαλοπρεπές ντέρμπι για τον τίτλο του Πρωταθλητή της κατηγορίας να καταλήγει στα πέναλτι! 

Ένα πολύ κλειστό ματς με άμυνες και επιθετικές δημιουργίες από τα… παλιά, γέμισε το κολυμβητήριο του Βόλου με φίλους και από τις δυο ομάδες που διεκδικούσαν τον τίτλο, με την ομάδα του Δημήτρη Κραβαρίτη να ήταν εκείνη που ισοφάρισε σχεδόν σε νεκρό χρόνο σε 7-7 δια χειρός Πασσά, στέλνοντας την αναμέτρηση στην ψυχοφθόρο διαδικασία ή για πολλούς… την Ρώσικη ρουλέτα.

Τόσο οι Θεσσαλονικείς, όσο και ο ΝΟΠ έχουν εξασφαλίσει την άνοδό τους στην Α1, παρόλα αυτά χάρισαν εκπληκτικό θέαμα στο κολυμβητήριο Νέας Ιωνίας και πάλεψαν μέχρι τέλους για τον τίτλο του Πρωταθλητή και το τρόπαιο, με το σύνολο του Δημήτρη Κραβαρίτη να είναι πιο εύστοχο και να πανηγυρίζει έξαλλα το 11-9 ως η κορυφαία ομάδα της Α2 Ανδρών για το 2023!

Με συντηρητικό σκορ και τις άμυνες να πρωταγωνιστούν, ΝΟ Πατρών και ΟΦΘ μπήκαν με προσήλωση και ψυχή για το απόλυτο φινάλε της Α2 Ανδρών – με ξεκάθαρο και μοναδικό στόχο την κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή της κατηγορίας – αφού και οι δυο ομάδες έχουν εξασφαλίσει την παρουσία τους στην Α1 την επόμενη σεζόν. Ο… λογαριασμός άνοιξε μεν να ανοίξει, ωστόσο ο Τάσος Βικάτος ήταν εκείνος που έκανε την αρχή για τους Πατρινούς με ωραίο γκολ για το 1-0, παίρνοντας όλα τα διαθέσιμα μέτρα στην κορυφή της επίθεσης, με το πρώτο μέρος να ολοκληρώνεται με αυτό το κατά τ’ άλλα φτωχό σκορ.

Μεταγενέστερα, ο Λάμπης Νάνος ισοφάρισε σε 1-1 για τον ΟΦΘ σε παίκτη παραπάνω και πανηγύρισε ψυχωμένα, ενώ ο Νίκος Δημητριάδης έβαλε για πρώτη φορά μπροστά στο ματς τους Θεσσαλονικείς με το 2-1 από πολύ δυνατό σουτ στην πρώτη γωνία λίγο αργότερα – επίσης σε παραπάνω. Το σύνολο του Δημήτρη Κραβαρίτη κατάφερε παρόλα αυτά να φέρει το ματς στα ίσα με το 2-2 του ημιχρόνου, στέλνοντας τις δυο ομάδες στην ανάπαυλα σε ένα πολύ κλειστό ματς που όλα τα σενάρια έμοιαζαν εξίσου πιθανά…

Στην πορεία, επήλθε ξανά η ισοπαλία με το 3-3, ενώ το 4-3 για τον ΝΟΠ ήρθε δια χειρός Γεωργαρά μετά από πολλές προσποιήσεις και διαγώνιο τελείωμα σε παραπάνω, με τον Τάτση να απαντά για το 4-4 του Ομίλου σε επόμενη φάση με την ένταση να αυξάνεται κατακόρυφα εντός και εκτός νερού στο κολυμβητήριο Νέας Ιωνίας. Εν τούτοις, το σκορ ξεκόλλησε μεν για τους Πατρινούς οι οποίοι διαμόρφωσαν το 5-4, όμως ο Όμιλος έφερε και πάλι το παιχνίδι στα ίσα με το 5-5. Μπαίνοντας στο τέταρτο οκτάλεπτο με απόλυτη ισορροπία και τους δυο τερματοφύλακες να αναλαμβάνουν μεγάλο βάρος στα τελευταία λεπτά για το αποτέλεσμα του ματς, ο Απόστολος Γεωργαράς σκόραρε στην κόντρα (1-0) για το 6-5 των Πατρινών, όμως ο Τάτσης ισοφάρισε ξανά για τον ΟΦΘ – αυτή την φορά για το 6-6! Ο ίδιος, αποβλήθηκε με αντικατάσταση για έντονο πανηγυρισμό με 02:44 να απομένουν και όλο το ντέρμπι να κρίνεται πλέον στις τελευταίες φάσεις! Ο Γιώργος Μαραγκός θέλησε να υπογράψει την νίκη του ΟΦΘ στον πρώτο τελικό με εκπληκτικό τελείωμα από το δοκάρι για το 7-6, όμως ο Δημήτρης Κραβαρίτης κάλεσε απευθείας τάιμ άουτ στα 25″ και βρήκε την κατάλληλη λύση για το 7-7 της ισοφάρισης με μεγάλο γκολ του Πασσά σχεδόν στην λήξη, η οποία και έστειλα το ματς στα πέναλτι!

ΝΟ ΠΑΤΡΩΝ – ΟΦΘ 11-9 (7-7 ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ, 4-2 ΠΕΝΑΛΤΙ)

Τα οκτάλεπτα: 1-0, 1-2, 3-3, 2-2 (πέναλτι: 4-2 Γεωργαράς, Κανελλόπουλος, Πασσάς, Βικάτος, δεν χρειάστηκε το 5ο από τον Ανδρικόπουλο)

ΝΟ Πατρών: (Κραβαρίτης): Βυθούλκας, Αγγελόπουλος, Τριαντάφυλλος, Κανελλόπουλος 2, Γεωργαράς 5, Λαμπάτος, Παπαχριστόπουλος, Μπετχαβάς, Ανδρικόπουλος, Γκότσης, Βικάτος 2, Πασσάς 2, Τσασερλής, Σοφός, Δρίζης.

ΟΦΘ-ΝΕΟΤΕΧ: Γιώρτσιος 1, Νάνος 2, Δημητριάδης 1, Παυλίδης Χρ. 2, Μαραγκός 1, Τάτσης 2.

Ο ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ

Το κολυμβητήριο της Νέας Ιωνίας στον Βόλο υποδέχθηκε τους τελικούς της φετινής Α2 ανδρών και πρώτο χρονικά ήρθε το παιχνίδι γοήτρου για την τρίτη θέση στην κατηγορία, ανάμεσα στον Ναυτικό Όμιλο Λάρισας και τον Άρη Θεσσαλονίκης. Οι δύο ομάδες έδωσαν μια θεαματική μάχη, με διακυμάνσεις στο σκορ και την αναμέτρηση να πηγαίνει στη διαδικασία των πέναλτι, εκεί όπου το χάλκινο μετάλλιο και η 3η θέση κατέληξε στα χέρια του Άρη, χάρη σε μια απόκρουση του Τσακίρη, απόλυτη ευστοχία των Θεσσαλονικιών και λυτρωτική εκτέλεση αυτή του Μπάσελ που διαμόρφωσε το τελικό 12-14!

Το ξεκίνημα της ομάδας του Κώστα Παυλίδη ήταν εντυπωσιακό με 0-3, με τους Λαρισαίους να μειώνουν σε 1-3 πριν το φινάλε του πρώτου οκταλέπτου, ενώ στη συνέχεια οι τυπικά γηπεδούχοι ανέβασαν ρυθμό πέρασαν μπροστά και στο ημίχρονο είχαν το προβάδισμα με 5-4, κλείνοντας πολύ καλά τον Μπάσελ στα 2μ. των «κιτρινόμαυρων». Εν συνεχεία, το ντέρμπι συνεχίστηκε στον ίδιο ρυθμό και η Λάρισα του Δημήτρη Μπλάνα πέρασε μπροστά με 7-6 σε παίκτη παραπάνω 3:30 πριν λήξει το τρίτο οκτάλεπτο, με τον Άρη να απαντά για το 7-7 αμέσως μετά. Λίγο πριν το φινάλε της τρίτης περιόδου, σε παίκτη παραπάνω, ο Ηλίας Πατούνας με φοβερή λόμπα έβαλε μπροστά τον ΝΟ Λάρισας και το οκτάλεπτο ολοκληρώθηκε.

Στην τελευταία περίοδο, η Λάρισα και πάλι σε παίκτη παραπάνω κατάφερε να σκοράρει για το 9-7, με τον Άρη να μειώνει ύστερα από λίγο στο γκολ (9-8), ενώ μετέπειτα οι Θεσσαλονικείς επέστρεψαν ολοκληρωτικά στο ματς, καθώς ισοφάρισαν σε 9-9. Λίγο πριν το τέλος, μετά από τάιμ άουτ, ο Άρης δεν κατάφερε να σκοράρει και ο Μπλάνας κάλεσε τάιμ άουτ με 26 δευτερόλεπτα να απομένουν. Η Λάρισα προσπάθησε να περάσει στα 2μ., όμως δεν άλλαξε κάτι και το παιχνίδι πήγε στα πέναλτι.

Στην ψυχοφθόρο διαδικασία, ο Άρης προηγήθηκε για το 9-10, με τον ΝΟ Λάρισας να απαντά για το 10-10. Στη συνέχεια, ο Άρης έκανε το 10-11 και ο ΝΟ Λάρισας απάντησε για το 11-11, ενώ οι Θεσαλονικείς έκαναν το 11-12 και ο ΝΟΛ δεν κατάφερε να σκοράρει με τον Τσακίρη να αποκρούει. Στο επόμενο πέναλτι, ο Άρης σκόραρε για το 11-13 με τον τερματοφύλακα του Τσακίρη να σκοράρει (!), με τον ΝΟΛ να απαντά για το 12-13. Στο τέλος, ο Άρης σκόραρε το τελευταίο πέναλτι με τον Μπάσελ και οι Θεσσαλονικείς κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο με συνολικό σκορ 12-14!


Τα συγχαρητήρια του στον Ναυτικό Όμιλο Πάτρας (ΝΟΠ) για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α2 στο πόλο ανδρών είχε την ευκαιρία να δώσει από κοντά ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης σπιράλ, Πέτρος Ψωμάς. Ο υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023, ταξίδεψε στο Βόλο προκειμένου να βρεθεί στο πλευρό της πατρινής ομάδας που έδωσε εκεί τον τελευταίο αγώνα της σεζόν, με αντίπαλο τον Όμιλο Φίλων Θαλάσσης (ΟΦΘ).

Ο αγώνας έληξε με νικήτρια την ομάδα της Πάτρας η οποία είχε ήδη εξασφαλίσει την άνοδο στην Α1 κατηγορία του αθλήματος και με το αποτέλεσμα της Παρασκευής κατέκτησε και τον τίτλο, επιστρέφοντας στα «σαλόνια» του πρωταθλήματος με εντυπωσιακό τρόπο. Ομάδα Πατρινών φιλάθλων ταξίδεψαν στο Βόλο και βρέθηκαν δίπλα στην ομάδα μας στις εξέδρες του κολυμβητηρίου της Νέας Ιωνίας, όπου  φιλοξενήθηκε ο μεγάλος τελικός. Ανάμεσά τους και ο Πέτρος Ψωμάς, συνοδευόμενο από τα μέλη του σπιράλ -και της ευρύτερης οικογένειας του ΝΟΠ- Θανάση Μανθόπουλο και Τάκης Καλοκαιρινό.

Ο επικεφαλής τους σπιράλ Πέτρος Ψωμάς μετέφερε στη διοίκηση, τους αθλητές και σε όλο το επιτελείο του ΝΟΠ τα συγχαρητήρια της δημοτικής του παράταξης, τόσο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος όσο και για την άνοδο στην Α1 Εθνική, μετά από απουσία 6 ετών. «Όλοι οι άνθρωποι του ΝΟΠ αξίζουν τις ευχαριστίες της πόλης για την ομαδική τους προσπάθεια που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία» δήλωσε ο Πέτρος Ψωμάς. Και συνέχισε: «Η ναυταθλητική παράδοση της Πάτρας, η πολυετής ιστορία της ομάδας και η “δίψα” του φίλαθλου κόσμου της πόλης για εθνικές διακρίσεις συναντήθηκαν στη φετινή επιτυχημένη διαδρομή. Μπράβο σε όλους και καλή επιτυχία στη συνέχεια».

Με την ευκαιρία ο Πέτρος Ψωμάς εκφράζει την ικανοποίηση της δημοτικής παράταξης του σπιράλ για την ευμενή εξέλιξη που διαφαίνεται στην ανανέωση παραχώρησης της χρήσης του ναυταθλητικού κέντρου «Επαμεινώνδας Πετραλιάς» στον ΝΟΠ. Το σπιράλ είχε εξ αρχής ταχθεί υπέρ της συνεννόησης σωματείου και Δήμου Πατρέων, χαιρετίζει την πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής –παρότι έγινε υπό την πίεση της φετινής διάκρισης και με σαφή… προεκλογικά κίνητρα- και ανυπομονεί να ενημερωθεί για τους όρους της τελικής σύμβασης.

Υπενθυμίζεται η πάγια θέση της παράταξης σπιράλ πως δήμος και αθλητικά σωματεία όλων των αθλημάτων πρέπει να συνεργάζονται αρμονικά, οι δημοτικές εγκαταστάσεις και υποδομές να αξιοποιούνται επ’ ωφελεία των δημοτών και η δημοτική στήριξη να προσφέρεται αφειδώς και χωρίς αποκλεισμούς. Η φετινή πορεία του ΝΟΠ -σε συνέχεια άλλων διακρίσεων τοπικών ομάδων και αθλητών σε διάφορα αθλήματα- αποτελεί μεγάλη τιμή για την Πάτρα και ο Δήμος Πατρέων οφείλει να το αναγνωρίζει.

Υποστήριξη: SilkTech