Ο ΝΟΠ ενημερώνει τους υποψηφίους δημάρχους * Ραντεβού με Ν. Τζανάκο

Σάββατο, Φεβρουάριος 16, 2019 - 11:24πμ

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ναυτικού Ομίλου Πατρών σε συνέχεια της απόφασης να προσκαλέσουν όλους τους υποψηφίους δημάρχους Πατρέων να παραβρεθούν σε συνεδρίαση του ΔΣ του Ομίλου, προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις για την ανάπτυξη του Ομίλου και την θέση του στο υπό διαμόρφωση παραλιακό μέτωπο της πόλης μας, είχαν την δεύτερη κατά σειρά επίσκεψη και συνομιλία.

Στο πλαίσιο αυτά στην συνεδρίαση της Τρίτης 12/02/2019, τα μέλη της διοίκησης υποδέχθηκαν στην αίθουσα συνεδριάσεων του Ομίλου τον πρώην πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου και υποψήφιο Δήμαρχο Πατρέων κ. Νίκο Τζανάκο συνοδευόμενο από τον συνεργάτη του κ. Δημήτρη Παπακανέλο.

Στη συζήτηση που ακολούθησε, παρουσιάστηκαν οι θέσεις του Ομίλου και εξετάσθηκαν οι τρόποι με τους οποίους θα μπορέσει ο ΝΟΠ να συνεχίσει να λειτουργεί απρόκοπα και με στόχο την ανάπτυξή του προς όφελος της νεολαίας.

Ο Νίκος Τζανάκος με βάση την βαθιά γνώση από την πολύχρονη ενασχόλησή του με την διεκδίκηση της παραλιακής ζώνης εκ μέρους του Δήμου Πατρέων, και παράλληλα με την εμπειρία του από την διαχείριση του ζητήματος από προηγούμενη θέση ευθύνης, ενημέρωσε τα μέλη του ΝΟΠ για την σημερινή κατάσταση και εξέφρασε εκ μέρους της παράταξης του την αμέριστη υποστήριξη προς τον Όμιλο.

Συμφωνήθηκε ότι χρειάζεται να υλοποιηθούν άμεσα οι ενέργειες που περιγράφονται στην ήδη ισχύουσα τροπολογία παραχώρησης. Από την πλευρά της η κυβέρνηση είναι ανάγκη να προχωρήσει σε συμπληρωματική νομοθετική ρύθμιση που να νομιμοποιεί τα υπάρχοντα ακίνητα εντός της παραχωρούμενης ζώνης και να καθορίζει χρήσεις. Κάτι σαν "αστική" παραλία.

Αντίστοιχα ο Δήμος Πατρέων καλείται να προωθήσει το γρηγορότερο τα αντίστοιχα αιτήματα προς τα αρμόδια υπουργεία, χωρίς να εξαντλήσει την προβλεπόμενη πενταετία. Επισημαίνεται και στις δύο παραπάνω πλευρές το επείγον του θέματος με δεδομένο ότι ο ΝΟΠ είναι ένα ζωντανό ναυταθλητικό σωματείο που προσφέρει διαχρονικά και θα συνεχίσει να προσφέρει στα παιδιά και τους πολίτες της πόλης, αναδεικνύοντας την Πάτρα σε εθνικό και διεθνές επίπεδο με πολλαπλασιαστικά οφέλη. Οποιαδήποτε καθυστέρηση τον καθιστά δέσμιο και εμποδίζει τις αθλητικές του δραστηριότητες που είναι ο αυτοσκοπός της λειτουργίας του.

Ο Νίκος Τζανάκος εκ μέρους της παράταξής του δεσμεύτηκε να συμβάλλει ιδιαίτερα μετά τις εκλογές επισπεύδοντας τις ενδεικνυόμενες ενέργειες, όπως αποδεδειγμένα έχει κάνει και μέχρι σήμερα.

* Είχαν προηγηθεί τα ραντεβού με Κώστα Πελετίδη, Νίκο Νικολόπουλο και ακολουθούν αυτά με Νίκο Παπαδημάτο και την Τρίτη (19/2)με τον Γρηγόρη Αλεξόπουλο. αλλά και τους άλλους υποψηφίους.

Υποστήριξη: SilkTech