Ο Νίκος Ηλιόπουλος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα γυμναστικής

Τετάρτη, Οκτώβριος 13, 2021 - 1:05μμ
Νίκος Ηλιόπουλος

Ευκαιρία για να μετρήσουν τις δυνάμεις τους και να κυνηγήσουν όσες πιθανότητες διάκρισης διαθέτουν θα αποτελέσει για τους αθλητές της Εθνικής ανδρών η συμμετοχή στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής της Κιτακιούσου, στην Ιαπωνία (18-24 Οκτωβρίου).


Οι έξι αθλητές που αναχώρησαν σήμερα (Τρίτη 12/10) με προορισμό την ιαπωνική πόλη είναι ο Πατρινός Νίκος Ηλιόπουλος (σύνθετο ατομικό: έδαφος, πλάγιος ίππος, κρίκοι, άλμα, δίζυγο, μονόζυγο), Αντώνης Τανταλίδης (έδαφος, πλάγιος ίππος, άλμα), Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης (κρίκοι), Χριστόφορος Κωνσταντινίδης (έδαφος), Σταύρος Γκίνης (κρίκοι) και Στέφανος Τσολακίδης (πλάγιος ίππος, δίζυγο). Οι δύο τελευταίοι πρόκειται να πραγματοποιήσουν την πρώτη τους εμφάνιση στον θεσμό.

Λίγο πριν από την αναχώρησή τους για την Ιαπωνία, οι έξι αθλητές που θα αγωνιστούν με το εθνόσημο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής μοιράστηκαν τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τους στόχους τους ενόψει της προσεχούς διοργάνωσης:

ΝΙΚΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ
(προηγούμενες συμμετοχές: Αμβέρσα 2013, Νανίνγκ 2014, Γλασκόβη 2015, Μόντρεαλ 2017, Ντόχα 2018, Στουτγάρδη 2019)
«Αισθάνομαι έτοιμος γι’ αυτό το παγκόσμιο πρωτάθλημα, που θα είναι για μένα το έβδομο συνεχόμενο ως μέλος της Εθνικής ανδρών. Στόχος μου είναι να πετύχω μία πάρα πολύ καλή επίδοση στο σύνθετο ατομικό, με καλές εκτελέσεις και στα έξι όργανα. Θέλω να πιάσω μία βαθμολογία από 80,000 β. και πάνω, που θεωρητικά μπορεί να μου δώσει μία θέση στο “τοπ 24” και να με βάλει στον τελικό. Πηγαίνω στην Ιαπωνία με πολύ καλή αγωνιστική προετοιμασία και αντίστοιχη ψυχολογία. Στις προπονήσεις κάναμε επτά φορές προσομοίωση του αγώνα στο σύνθετο ατομικό, με θετικά αποτελέσματα. Προσδοκώ ότι το ίδιο θα συμβεί και στον επίσημο αγώνα».

Υποστήριξη: SilkTech