Ο Νικόλας Φιλόπουλος, ο ΝΟΠ και οι εκλογές

Κυριακή, Μάρτιος 21, 2021 - 1:19μμ
Ο Νικόλας Φιλόπουλος

Είναι μέλος του Δ.Σ. του ΝΟΠ από το 2018 ο Νικόλας Φιλόπουλος, έφορος υδατοσφαίρισης και υπεύθυνος περιουσιακού.

«Βαρύ» όνομα στον ΝΟΠ, ο αείνηστος πατέρας του, ο Θόδωρος Φιλόπουλος, είχε σημαντική, σημαντικότατη με δεκαετή παρουσία στα διοικητικά του ΝΟΠ, τον οποίο βοήθησε ιδιαίτερα, μέχρι το 1995 που έφυγε πρόωρα από τη ζωή.
Ο Ν. Φιλόπουλος είναι υποψήφιος για τις προσεχείς εκλογές της ΚΟΕ, συμπαρατασσόμενος με την πλευρά του Κυριάκου Γιαννόπουλου με την κίνηση «Κολυμπάμε Μαζί». Και μίλησε για όλα στο sportin.gr.

- Θα δούμε τον ΝΟΠ να αγωνίζεται φέτος;
«Άγνωστο για την ώρα, όλα είναι ρευστά λόγω της πανδημίας. Πάντως στις προθέσεις της ομάδας Γιαννόπουλου είναι η διεξαγωγή όλων των πρωταθλημάτων, έστω και με διαφορετική φόρμουλα».

- Γιατί θέσατε υποψηφιότητα στο πλευρό του Κυριάκου Γιαννόπουλου;
«Το είχα αποφασίσει ήδη εδώ και μήνες, ύστερα από επίσκεψή του στο κολυμβητήριό μας «Επαμεινώνδας Πετραλιάς» όπου μας παρουσίασε το πρόγραμμά του. Εδώ και δεκαετίες ο ΝΟΠ δεν έχει εκπροσώπηση στην Ομοσπονδία κι αυτό είναι πολύ άσχημο. Κι αυτό πρέπει να τελειώσει. Γνωρίζοντας τον ίδιο και διαβάζοντας αναλυτικά το πρόγραμμα του, δεν είχα καμία αμφιβολία ότι είναι ο... κατάλληλος άνθρωπος, την κατάλληλη στιγμή. Υπάρχει ένα δομημένο πρόγραμμα για όλα τα αθλήματα που καλλιεργεί η ΚΟΕ, με υποστήριξη σωματείων και αθλητών, επιμόρφωση στελεχών και προπονητών, αναδιοργάνωση πρωταθλημάτων, ουσιαστική αναβάθμιση περιφερειακών επιτροπών, συστηματικό πλάνο εύρεσης χορηγιών, ανάπτυξη του μάρκετινγκ κ.α. Ο ίδιος δε ως χαρακτήρας, αθλητής και παράγων είναι ιδανικός».

- Ποια η άποψή σας για την απερχόμενη διοίκηση Διαθεσόπουλου;
«Ηγήθηκε της ομοσπονδίας επί τρεις δεκαετίες έγιναν και σωστές και λάθος κινήσεις. Σίγουρα ήθελα περισσότερη διαφάνεια και πιο ενεργή συμμετοχή των σωματείων, κι όχι να είναι η ΚΟΕ ένα κλειστό κλαμπ. Σε κάθε περίπτωση εμείς δεν θα μπούμε ως εκδικητές και τιμωροί, μα με μόνο στόχο την προκοπή του υγρού στίβου, να ξαναγεμίσουν οι πισίνες, να αυξηθούν οι αθλητές και οι πρωταθλητές».

- Ποιες είναι οι πρώτες προτεραιότητές σας;
«Να αναδείξουμε περισσότερους αθλητές, να έχουμε καλύτερες και περισσότερες διοργανώσεις, να μπει το live streaming στις πισίνες και πριν απ' όλα να ανοίξουν τα κολυμβητήρια. Εκσυγχρονισμός λειτουργίας και αποκέντρωση της διοίκησης βελτίωση της λειτουργίας των κολυμβητηρίων, οργάνωση αθλητικού τουρισμού, οργάνωση τμήματος marketing και επικοινωνίας».

- Αφορά και τον ΝΟΠ όλο αυτό;
«Ναι η καραντίνα μας έχει γονατίσει, γιατί όπως ξέρετε εμείς με δικά μας και μόνο δικά μας έσοδα συντηρούμε ένα ολόκληρο ναυταθλητικό συγκρότημα. Τρία - τέσσερα σωματαία υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα με ιδιόκτητες ναυταθλητικές εγκαταστάσεις. Κι επί ένα χρόνο δεν έχουμε ούτε ένα ευρώ έσοδα από πουθενά. Πρέπει άμεσα να ανοίξουν οι Ακαδημίες μας. Έχουμε μπροστά μας και τις εκλογές στον ΝΟΠ. Εγώ και άλλα μέλη τη διοίκησης θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας, θα μοιραστούμε το όραμά μας για τον Όμιλο, να είστε σίγουροι ότι θα τον πάμε προς τον «παλιό» ΝΟΠ!».

- Υπάρχει πρόγραμμα για στήριξη των συλλόγων λόγω κορωνοϊού;
«Η περίοδος αυτή είναι δύσκολη και πρωτόγνωρη. Πρέπει να βρούμε πόρους ώστε να μειωθούν τα παράβολα των αγώνων, για να ελαττωθεί η επιβάρυνση των σωματείων, των γονέων και των αθλητών. Στην προσπάθειά αυτή που ξεκινάμε με τον Κυριάκο Γιαννόπουλο θα ήθελα όλα τα σωματεία της Πάτρας στο πλευρό μου».

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech