Ο Νικόλας Φιλόπουλος γράφει για τους "χρυσούς" έφηβους του ΝΟΠ

Τρίτη, Ιούλιος 12, 2022 - 7:01μμ
Ο Νικόλας Φιλόπουλος

"Πως κερδίζεις ένα μετάλλιο;
Ο Μαυριόπουλος βάζει ένα τρομερό σουτ από το ένα τέρμα στο άλλο. Ο Καραΐσκος βγάζει μια φοβερή άμυνα και δίνει αμέσως τη μπάλα. Ο Λυκούδης με απίστευτη ψυχραιμία στα 8 δευτερόλεπτα βλέπει τον Γεωργαρά σε καλή θέση και του δίνει πάσα. Ο Γεωργαράς εκτελεί άψογα και ισοφαρίζει.
Στο τέλος του αγώνα με το Περιστέρι ο Φιλιππάτος ενώ μπορεί να σουτάρει βλέπει τον ελεύθερο συμπαίκτη του. Ο Μπετχαβάς με υποδειγματικό ξεμαρκάρισμα υποδέχεται τη μπάλα και σκοράρει δίνοντας τη νίκη στο τελευταίο δευτερόλεπτο.
Πριν από αυτές τις φάσεις έχουν προηγηθεί πολλές ακόμα με πρωταγωνιστές άλλα παιδιά. Έχουν προηγηθεί χιλιάδες ώρες προπόνησης για χρόνια. Έχουν προηγηθεί πολλές νίκες και πολλές ήττες.
Οι αθλητές έχουν κάνει θυσίες, έχουν προσπαθήσει πάρα πολύ. Αγωνίζονται να συνδυάσουν τον αθλητισμό και τον πρωταθλητισμό με την εκπαίδευση τους. Οι προπονητές έχουν δουλέψει με αυτά τα παιδιά. Οι γονείς τους περίμεναν έξω από τις πρωινές και απογευματινές προπονήσεις ενώ ταυτόχρονα έχουν επωμιστεί πολλά έξοδα. Τα σωματεία και οι διοικήσεις δίνουν το δικό τους αγώνα προσπαθώντας να παρέχουν τις αναγκαίες συνθήκες προπόνησης.
Θα μπορούσε το μετάλλιο να έχει άλλο χρώμα ή να μην έχει έρθει καθόλου. Δεν θα άλλαζε κάτι.
Εκπροσωπώντας ένα ιστορικό σωματείο δεν μπορώ παρά να νιώθω περηφάνεια για όλους τους αθλητές του. Παράλληλα νιώθω μεγάλη ευθύνη απέναντι τους.
Με σεβασμό στην ιστορία του ΝΟΠ και με αξιοπρέπεια θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε τον καταστατικό σκοπό του, που συνοψίζεται στο τρίπτυχο "Αθλητισμός - Παιδεία - Πολιτισμός"". Φυσικά κάναμε και τα λάθη μας, μηδέ εξαιρουμένου του εαυτού μου. Θα διδαχτούμε από αυτά και θα γίνουμε καλύτεροι.
Όσους μας αγαπάτε σας ευχαριστούμε και σας περιμένουμε ξανά δίπλα μας. Όσους δεν μας αγαπάτε...σας ευχαριστούμε ακόμα περισσότερο, μας δίνετε κίνητρο.
Φιλόπουλος Νικόλας
Αναπλήρωτης ταμίας ΚΟΕ, έφορος υδατοσφαίρισης ΝΟΠ"

Υποστήριξη: SilkTech