Ο νεαρός πολιτικός μηχανικός που πάει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα μουάι τάι στο Μεξικό

Τρίτη, Μάιος 8, 2018 - 5:48μμ

Έτοιμος δηλώνει ο Δήμος Ασημακόπουλος που θα πάρει μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα μουάι τάι (IFMA World Championships) που θα γίνει στην πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα Oasis, στην πόλη Κανκούν στο Μεξικό 10 με 19 Μαΐου.

Ο Ασημακόπουλος εξασφάλισε τη συμμετοχή ύστερα από την 3η θέση που πήρε στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, όπου αγωνίστηκε με την Εθνική μας, όντας πρωταθλητής Ελλάδας. Με τη στήριξη της Ομοσπονδίας λοιπόν γίνεται ένας από τους λίγους Πατρινούς που κατάφεραν να πάρουν μέρος σε παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών - γυναικών, οποιουδήποτε ολυμπιακού αθλήματος.

Και λέμε ολυμπιακού, γιατί το μουάι τάι μπήκε στο πρόγραμμα των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων και θα το δούμε για πρώτη φορά το 2024, στο Παρίσι (το 2020 στο Τοκίο κάνει ντεμπούτο το καράτε).

Ο Ασημακόπουλος που έχει απώτερο στόχο να διεκδικήσει ένα ολυμπιακό εισιτήριο, βρήκε τον τρόπο να συνδυάσει την προετοιμασία του με την ολοκλήρωση των σπουδών του (Πολιτικός Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας).

Στο Μεξικό θα αγωνιστεί στα 63,5κ. με το ξεκίνημα να γίνεται από τη φάση των «32» κι έχει στόχο το βάθρο. Ο Δήμος Ασημακόπουλος προπονείται στον Σπάρτακο με τους Χάρη Γκαζή και Αλέξη Καραλή, ο οποίος θα είναι στο πλευρό του στο Κανκούν του Μεξικού.

Λίγο πριν κάνει το υπερατλαντικό ταξίδι, θέλησε να ευχαριστήσει όλους όσους τον βοήθησαν να κάνει πράξη αυτό το όνειρο, τη συμμετοχή σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα. Πρώτ' από όλους τον επιχειρηματία και πολύτιμο χορηγό του Αλέξανδρο Καλλέργη και τους Φώτη Ράθωση (οικοδομικά υλικά), Κολοκυθάς (πρατήριο καυσίμων), Πετρόπουλος (χωματουργικα), Γλυκότεχνιες (ζαχαροπλαστείο), Grafts Hellas (σχολή γυμναστικής), Καρουζελο και aquarella (Μπινιέρης), Βασίλη Πράπα (Rolling Juice, versus), oxygen και Protein City, την διατροφολόγο Τζίνα Τσιχλιά, το ΦΑΣΟΛΟΙ, ασφαλώς την Πανελλήνια ομοσπονδία Μουαι τάι και φυσικά τους προπονητές του και την οικογένειά του.

Δείτε το σάιτ της ομοσπονδίας: http://www.ifmamuaythai.org

Η σελίδα του απίστευτου ξενοδοχείου: https://www.facebook.com/GrandOasisCancun

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech