Ο ΛεΜπρον Τζέιμς έγραψε ιστορία στον αθλητισμό των ΗΠΑ

Παρασκευή, Οκτώβριος 16, 2020 - 5:02μμ

Ο μυθικός ΛεΜπρον Τζέιμς, πρωταθλητής ΝΒΑ για τέταρτη φορά στην καριέρα του- αυτήν τη φορά με τους Λος Άντζελες Λέικερς κι ενώ προηγήθηκαν οι τίτλοι με τους Μαϊάμι Χιτ και τους Κλίβελαντ Καβαλίερς- δεν έγραψε Ιστορία με τα κατορθώματά του μόνο στο μπάσκετ, αλλά γενικότερα στον αμερικάνικο αθλητισμό.

Όπως αναφέρει η βρετανική εταιρεία αθλητικής ανάλυσης, Opta, ο «βασιλιάς», δεν είναι μόνο ο πρώτος παίκτης στην Ιστορία του ΝΒΑ, ο οποίος αναδείχθηκε πρωταθλητής και παράλληλα MVP των τελικών με τρεις διαφορετικές ομάδες.

Είναι επίσης, ο πρώτος παίκτης στην Ιστορία MLB (μπέιζμπολ), NBA, NFL (αμερικάνικο ποδόσφαιρο) και NHL (χόκει), που κατέκτησε το βραβείο MVP των τελικών του πρωταθλήματος με τρεις διαφορετικές ομάδες.

MVP των τελικών ο Λεμπρόν Τζέιμς

Ο Λεμπρόν Τζέιμς έχει καταστήσει σαφές ότι ο στόχος του είναι να ξεπεράσει τον Μάικλ Τζόρνταν ως τον καλύτερο παίκτη στην Ιστορία του αθλήματος και την Κυριακή, ο «βασιλιάς» έκανε ακόμη ένα βήμα προς τον στόχο του.

Ο Τζέιμς ανακηρύχθηκε ο MVP των εφετινών τελικών, οδηγώντας τους Λέικερς στο πρώτο τους πρωτάθλημα μετά από μια δεκαετία. Αυτό είναι το τέταρτο πρωτάθλημα στην καριέρα του, ενώ έγινε και ο πρώτος παίκτης στην Ιστορία της λίγκας που κερδίζει το βραβείο του MVP των τελικών με τρεις διαφορετικές ομάδες (2012, 2013 με Μαϊάμι Χιτ και 2016 με Κλίβελαντ Καβαλίερς).

Έτσι λοιπόν, ξεπέρασε τους Μάτζικ Τζόνσον, Τιμ Ντάνκαν και Σακίλ Ο'Νιλ (σ.σ. από τρία βραβεία MVP τελικών) και ανέβηκε στη δεύτερη θέση πίσω μονάχα από τον Μάικλ Τζόρνταν που έχει κατακτήσει το συγκεκριμένο βραβείο έξι φορές.

Ο Τζέιμς είχε μέσο όρο 29,8 πόντους, 11,8 ριμπάουντ 8,5 ασίστ και 1,17 κλεψίματα στους έξι αγώνες των τελικών.

Υποστήριξη: SilkTech