Ο Κώστας Μάρκου για την οπαδική βία και τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη

Πέμπτη, Φεβρουάριος 3, 2022 - 10:36πμ
Ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Κώστας Μάρκου

Ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ κ. Κώστας Μάρκου μίλησε στη Βουλή ως εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αφορμή το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Ο Βουλευτής αναφέρθηκε εκτενώς στο αποτρόπαιο περιστατικό της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη στην Θεσσαλονίκη. Όπως τόνισε ο κ. Μάρκου το τραγικό αυτό γεγονός αναδεικνύει πάλι ένα τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα, το οποίο, δυστυχώς, η Κυβέρνηση ουδόλως έχει αντιμ ετωπίσει στην πράξη. Το μόνο που έχουμε δει ως τώρα από την κυβέρνηση είναι η αντιμετώπιση του προβλήματος της οπαδικής βίας με ωραίες διακηρύξεις και θεωρητικές εκφράσεις, αλλά και με την εφαρμογή του δόγματος «νόμος και τάξη», μέσω της αυστηροποίησης των ποινών και την άγρια καταστολή.
Το πρόβλημα όμως δεν αγγίζεται στον πυρήνα του με τον τρόπο αυτό, ούτε, πολύ περισσότερο, λύνεται με τα ωραία λόγια και με την καταστολή. Για παράδειγμα, όπως τόνισε ο κ. Μάρκου, η κυβέρνηση αρνείται να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια για να αποκόψει τον ομφάλιο λώρο μεταξύ χούλιγκαν και ιδιοκτητώ ν ομάδων. Είναι γνωστό ότι οι ιδιοκτήτες των ποδοσφαιρικών ομάδων χρησιμοποιούν τους οργανωμένους οπαδούς για να ασκήσουν πολιτική εξουσία. Τι έκανε η κυβέρνηση για την εκρίζωση της σχέσης αυτής; Απολύτως τίποτα.-
Τέλος, ο Βουλευτής Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, ανέφερε ότι κάθε φορά που εμφανίζεται στην δημόσια σφαίρα ένα σοβαρό περιστατικό, παρεμβαίνει ο πρωθυπουργός και ζητάει από τις Υπηρεσίες να πράξουν ότι απαιτείται για την διαλεύκανσή του. Οι δηλώσεις αυτές, εκτός του ότι προσβάλλουν τους Υπουργούς του και τις Υπηρεσίες, καταδεικνύουν και τις στοχεύσεις της κυβέρνησης, οι οποίες δεν κατατείνουν στην επ ίλυση των προβλημάτων αλλά στην επικοινωνιακή τους διαχείριση.
Δείτε την ομιλία του Βουλευτή κατά την Επεξεργασία και εξέταση των σχεδίων νόμων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού: α) «Κύρωση του Μνημονίου Κατανόησης στον τομέα του Αθλητισμού μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Υπουργείου Νεολαίας και Αθλητισμού της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν» και β) «Κύρωση του Μνημονίου Συνεργασίας στον τομέα του αθλητισμού μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κινεζικής Ομοσπονδίας ατόμων με αναπηρίες της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας».

Υποστήριξη: SilkTech