Ο κόσμος υποκλίθηκε και πάλι στον Στέφανο Τσιτσιπά

Σάββατο, Αύγουστος 11, 2018 - 12:36πμ

Με σπασμένα φρένα ο Στέφανος Τσιτσιπάς, με αστείρευτες ψυχικές και σωματικές δυνάμεις, κέρδισε το βράδυ της Παρασκευής (10/8) και τον Σάσα Σβέρεβ, τον κατά πολλούς επόμενο Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης (Νο3 αυτή τη στιγμή) με φοβερή ανατροπή 2-1 σετ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Rogers Cup στο Τορόντο του Καναδά.

Τι να πρωτοπεί κανείς για αυτό το παλικάρι; Για τον 20χρονο Έλληνα που έχει βαλθεί να τους τρελάνει όλους! Την Τετάρτη κέρδισε έναν από τους πιο σταθερούς παίκτες του τουρ τα τελευταία χρόνια, τον Ντομινίκ Τιμ. Την Πέμπτη τον αναγεννημένο και με τις δάφνες του Γουίμπλεντον, Νόβακ Τζόκοβιτς, σε ένα ματς με 3 πολύ δυνατά σετ και σήμερα, κόντρα στην κούρασή του, κόντρα στην εξέλιξη του αγώνα καθώς έχασε το πρώτο σετ(6-3), κατάφερε το αδιανόητο, την ολική ανατροπή!

Αν τα παραπάνω δεν σας φάνηκαν «αρκετά», να σημειωθεί ότι στο 2ο σετ βρέθηκε με μπρέικ πίσω και 5-2 στα γκέιμς και στο 5-3 ο αντίπαλός του πήρε τις μπάλες στα χέρια του για να σερβίρει για τη νίκη αλλά ο Τσιτσιπάς είχε άλλη άποψη. Θέλετε κι άλλα; Στο tie break που ακολούθησε χρειάστηκε να σβήσει 2 match point του Γερμανού τενίστα και εν τέλει να το κατακτήσει με 7-6(10).

Στο τρίτο σετ ο Στέφανος είχε την ψυχολογία αλλά είχε και την κούραση από την υπερπροσπάθεια της χθεσινής αναμέτρησης. Έπρεπε να σώσει και πάλι break point, να κάνει break στο break, να παίξει αρκετή ώρα σέρβις γκέιμ του μέχρι να το κατακτήσει αλλά χτύπησε και πάλι την κατάλληλη στιγμή. Την ώρα που ο Σάσα Σβέρεβ θα σέρβιρε για να παραμείνει στο παιχνίδι ο Έλληνας πρωταθλητής πραγματοποίησε την τελική του επίθεση και έκανε το 6-4 για να πάρει τη σπουδαία νίκη! 

Κακά τα ψέματα στο 30-30 ο αντίπαλος του Στέφανου βρίσκει καθαρά τη γραμμή αλλά ο επόπτης δίνει άουτ με τον Γερμανό παραδόξως να μην κάνει ένσταση και αμέσως μετά με διπλό λάθος να δίνει τη νίκη στον Τσιτσιπά.

Η τύχη λοιπόν ήταν με το μέρος του αλλά η τύχη βοηθάει συνήθως τους ικανούς και θα είναι άδικο να χάσει έστω και λίγο από τη λάμψη της μια τέτοια νίκη για μία τυχερή στιγμή.

Επόμενος αντίπαλος ένας big server, ο Νοτιοαφρικανός Κέβιν Άντερσον. Η λογική λέει ότι ο Στέφανος τα έχει δώσει όλα, ότι η κούραση θα τον προδώσει απέναντι σε άλλον έναν σπουδαίο τενίστα του ΤOP 10, αλλά ο Στέφανος έχει καταρρίψει τη λογική οπότε όλοι αύριο στις 7 ας του στείλουμε τη θετική μας ενέργεια. Ακόμα κι αν τελειώσει –προσωρινά- το όνειρο του Έλληνα πρωταθλητή έχει εξασφαλίσει την πρώτη του είσοδο στην 20άδα της παγκόσμιας κατάταξης και συγκεκριμένα στο Νο18.

Και είναι μόνο η αρχή...

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ (για το sportin.gr)

Υποστήριξη: SilkTech