"Ο κόσμος στην Πάτρα μας υποστήριξε πολύ θερμά"

Δευτέρα, Δεκέμβριος 3, 2018 - 6:36μμ
eurokinissi.gr

Η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των γυναικών μπορεί να ηττήθηκε με 11-10 από τη Ρωσία στον δεύτερο αγώνα της στον Ά Όμιλο της προκριματικής φάσης του Europa Cup, στην Πάτρα, αλλά ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Μορφέσης και η Ελευθερία Πλευρίτου, που μας μίλησαν, διαπιστώνουν αμφότεροι ότι υπήρξαν πολύ καλά στοιχεία επιθετικά, ενώ τονίζουν ότι πρέπει να διορθωθούν τα λάθη στην άμυνα. Παράλληλα ευχαριστούν τον φίλαθλο κόσμο της Πάτρας που γέμισε το κολυμβητήριο και υποστήριξε θερμά την ομάδα. Αναλυτικά οι δηλώσεις τους:

Γιώργος Μορφέσης: “Ήταν ένα ενδιαφέρον παιχνίδι για τον κόσμο και το χάρηκε, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, καθώς απόλαυσε όμορφο πόλο. Για μας ήταν λίγο έξω από τα στάνταρ μας, που κρατάμε συνήθως στην άμυνα, αλλά ο κόσμος ευχαριστήθηκε το θέαμα και εμείς νομίζω είμαστε ευχαριστημένοι από τον τρόπο που αντιδράσαμε. Καταφέραμε να επιστρέψουμε παρότι βρεθήκαμε αρκετά πίσω στο σκορ. Είχαμε ευκαιρία να προηγηθούμε κιόλας. Επιθετικά δείξαμε πολύ καλά στοιχεία. Τα αμυντικά λάθη θα τα διορθώσουμε.

Ευχαριστημένος είμαι, διότι βρεθήκαμε για τρεις τέσσερις μέρες και φυσικά δεν μπορούμε σε τόσο λίγο διάστημα να φτιάξουμε και να αλλάξουμε πολλά πράγματα. Ξέρουμε ότι αυτή η διοργάνωση είναι η ευκαιρία να δώσουμε παιχνίδια κόντρα σε μεγάλες ομάδες (όπως είναι η Ρωσία) και να είμαστε έτοιμοι το Μάρτιο στα τελικά και φυσικά το καλοκαίρι στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, που είναι ο μεγάλος στόχος”.

Ελευθερία Πλευρίτου: “Ο κόσμος εδώ στην Πάτρα μας υποστήριξε πολύ θερμά, για άλλη μια φορά (και τον ευχαριστούμε), κάτι που στην Αθήνα δεν γίνεται συχνά. Όσον αφορά στο παιχνίδι, σίγουρα στην άμυνα δεν πήγαμε τόσο καλά, όσο θα θέλαμε. Κάποια λάθη που έγιναν, διορθώνονται πολύ εύκολα. Θα δούμε το βίντεο και θα τα διορθώσουμε. Από κει και πέρα, επιθετικά τα πήγαμε πολύ καλά, κάναμε πολύ καλούς συνδυασμούς (πασών, παικτριών και στον χρόνο) και είχαμε αποτελεσματικότητα. Κρατήσαμε την κόντρα της Ρωσίας που είναι το δυνατό της σημείο και τους το αποτρέψαμε, εκτός από ένα μικρό διάστημα στο ξεκίνημα.

Χρειαζόμαστε φυσικά πολύ δουλειά και χρόνο και βλέπουμε πλέον το επόμενο παιχνίδι με την Ισπανία. Θέλουμε να πάμε καλά και στο Europa Cup, που αποτελεί κριτήριο πρόκρισης για το World League, αλλά παράλληλα δίνουμε και δυνατά παιχνίδια με μεγάλες ομάδες, τη Ρωσία και την Ισπανία, που μας βοηθούν στην προετοιμασία μας για τους μεγάλους στόχους του καλοκαιριού και ιδιαίτερα το Παγκόσμιο πρωτάθλημα».

Υποστήριξη: SilkTech