Ο κόσμος (μας) έδειξε τον δρόμο

Πέμπτη, Σεπτέμβριος 8, 2022 - 7:10μμ
Σόου

Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία του κόσμου στο 1ο Open Πανελλήνιο πρωτάθλημα Formula Kite, KITEFOIL & TT:R by Coffee Island.  Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, δεκάδες χιλιάδες το 4ημερο 1-4 Σεπτεμβρίου απόλαυσαν τους αγώνες, αλλά και τις παράλληλες δράσεις και το μήνυμα που στάλθηκε είναι ξεκάθαρο!

Ο κόσμος ξέρει και θέλει να απολαμβάνει τις συγκινήσεις που προσφέρουν οι διοργανώσεις υψηλού επιπέδου και όταν αυτές «παντρεύονται» με παράλληλες δράσεις τότε προκύπτει ιδανικό αποτέλεσμα! Αυτό ακριβώς συνέβη στο 1ο Open Πανελλήνιο πρωτάθλημα Formula Kite, KITEFOIL & TT:R by Coffee Island, που διεξήχθη στο Δρέπανο και το οποίο ανήκει μεν στο παρελθόν αλλά ο τρόπος που διοργανώθηκε, ο σχεδιασμός και η υλοποίησή του θα αποτελέσουν οδηγό για το μέλλον.

Παράλληλα αποδείχτηκε ότι τέτοιες διοργανώσεις μπορούν να στηρίξουν τον ειδικό αθλητικό τουρισμό, όπως άλλωστε επισήμανε ο γενικός γραμματέας της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών, Κώστας Καλογερόπουλος, τονίζοντας: «Δεν είναι μόνο οι αθλητές, οι αθλήτριες και οι συνοδοί τους που ήταν τις ημέρες των αγώνων στην Πάτρα και προσέφεραν στην τοπική οικονομία. Υπήρξαν περιπτώσεις, ακόμη και από το εξωτερικό, που ήρθαν στην πόλη μας και προπονήθηκαν αρκετό διάστημα πριν από τους αγώνες και σίγουρα θα επιστρέψουν. Μιλάμε για ειδικό και υπό μία έννοια κατευθυνόμενο ειδικό αθλητικό τουρισμό μέσω του οποίου μπορούν τα οφέλη να είναι πολλά, αλλά χρειάζεται στόχευση και συντονισμένες κινήσεις απ’ όλους τους εμπλεκόμενους».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Cape Drepano Ντίνος Μπέλεχας, πρόσθεσε: «Είμαστε ευχαριστημένοι απόλυτα τόσο από το αγωνιστικό κομμάτι όσο και από τα side events. Ιδιαίτερα στο αγωνιστικό κομμάτι ήταν όλα άψογα, ενώ και ο κόσμος έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον και αγάπη για την διοργάνωση και αγκάλιασε τις παράλληλες δράσεις και τα μουσικά δρώμενα. Οι προσδοκίες μας ξεπεράστηκαν και θα αυξάνονται κάθε χρόνο όπου θα βάζουμε το λιθαράκι μας για να γίνεται το Πρωτάθλημα καλύτερο. Μπορεί όλα να τελείωσαν και να έχουν ξεστηθεί τα σκηνικά, αλλά όλα θα είναι στημένα στην καρδιά μας και θα δίνουμε για πάντα τα πάντα».

ΞΕΦΑΝΤΩΜΑ ΜΕ ΤΗ ΜΑΡΙΖΑ ΡΙΖΟΥ

Ιδανικό ήταν το φινάλε στη διοργάνωση με τη συναυλία της Μαρίζας Ρίζου, η οποία ξεσήκωσε τους πάντες! Στην παραλία στο Δρέπανο κυριολεκτικά δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο και τυχεροί ήταν όσοι την παρακολούθησαν. Μάλιστα ήταν τέτοια η προσέλευση του κόσμου που τα παρκαρισμένα ΙΧ έφτασαν σχεδόν έως την παλιά Εθνική οδό Πατρών-Αθηνών! Συνολικά στο 4ήμερο των αγώνων ο κόσμος απόλαυσε τους Onirama και τους Burger Project, αλλά και ξεχωριστούς djs όπως οι Ms Lefki, CJ Jeff.

Το πρωτάθλημα συνδιοργάνωσαν ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πατρών με το Cape Drepano, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και του Δήμου Πατρέων. Η Coffee Island αποτέλεσε τον επίσημο χρυσό χορηγό της διοργάνωσης η οποία πλαισιώθηκε με διάφορες παράλληλες δραστηριότητες. Ως ασημένιος χορηγός της εκδήλωσης ήταν η ΛΟΥΞ, και χάλκινοι χορηγοί οι Τιτάν , Ολυμπία Οδός, Cape Drepano Watersports, KiteSurf Greece και Belehas Transfer Solutions. Όλα τα πολιτιστικά events ήταν powered by Bacardi και ασημένιος χορηγών αυτών η Heineken Silver. Τέλος χορηγός του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών είναι η Super Cargo.

Για να δείτε βίντεο με στιγμιότυπα και δηλώσεις από το 1ο Open Πανελλήνιο πρωτάθλημα Formula Kite, KITEFOIL & TT:R by Coffee Island, επισπευτείτε το κανάλι του Cape Drepano, στο Youtube, από τον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.youtube.com/user/capedrepano

Υποστήριξη: SilkTech