Ο Ι.Ο.Πατρών αναδείχθηκε πρωταθλητής στα Optimist

Τρίτη, Μάιος 25, 2021 - 12:00μμ

Μια εξαιρετική διοργάνωση έλαβε χώρα από 21 έως 23 Μαΐου στην Πάτρα. Ο ΑΙΟΡ ΙΑΣΩΝ και ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πατρών, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, διοργάνωσαν το Περιφερειακό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Νοτίου Ελλάδας, στις κατηγορίες Optimist και Laser 4.7.

Η μεγάλη επιτυχία της διοργάνωσης οφείλεται στη συνεργασία των δύο ομίλων, τη στήριξη ως συνδιοργανωτή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και τη στήριξη του Δήμου Πατρέων, ο οποίος παρείχε τις εγκαταστάσεις στην πλαζ του ΕΟΤ. Με αρωγό τον Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, κ. Χαράλαμπο Μπονάνο, το ΠΕΑΚ της Πάτρας και τον ΕΟΔΥ είχαμε μια ασφαλή διοργάνωση, σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τη διεξαγωγή αθλητικών εκδηλώσεων.

Η μεγάλη αποχή από τις προπονήσεις λόγω της πανδημίας, δεν αποτέλεσε τροχοπέδη για 100 περίπου παιδιά από τη Νότια Ελλάδα, τα οποία αγωνίστηκαν για την πρόκρισή τους στις προεθνικές ομάδες Optimist και Laser 4.7 και πέτυχαν εξαιρετικές επιδόσεις.

Ο θαλάσσιος στίβος της Πάτρας, με τις ιδανικές κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής, ήταν σίγουρο πως θα προσέφερε αγωνιστική επιτυχία. Πραγματοποιήθηκαν και οι 9 ιστιοδρομίες που είχαν προγραμματιστεί από την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία.

Ο κόσμος που βρέθηκε το τριήμερο στο παραλιακό μέτωπο της πόλης απόλαυσε ένα υπέροχο θέαμα.
Συγκινητική ήταν η συμμετοχή των παλαιών αθλητών των δύο ομίλων, οι οποίοι πρόθυμα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και ανέλαβαν θέσεις στις επιτροπές του αγώνα, «στήνοντας» το θαλάσσιο στίβο με σημαδούρες.

Χορηγοί του αγώνα ήταν:
SUPER CARGO, ΣΤΕΦΑΝΑΤΟΣ MARINE, AVIN - ΑΦΟΙ ΚΑΝΕΛΟΠΟΥΛΟΙ ΙΚΕ, ΛΟΥΞ, COPYTRON, ΠΛΑΖ, HELLENIC NATURAL PRODUCTS και ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΜΑΥΡΟΕΙΔΗ.

Οι δύο όμιλοι, ήδη, σχεδιάζουν από κοινού την επόμενη μεγάλη ιστιοπλοϊκή διοργάνωση στην πόλη μας.

Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πατρών υπήρξε ο πρωταγωνιστής Όμιλος στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας, που διοργανώθηκε στην Πάτρα, από 21 έως 23 Μαΐου, προκρίνοντας 10 αθλητές/τριες στις προεθνικές ομάδες.

Συγκεκριμένα, κατέκτησε την πρώτη θέση Overall (1ος γενική, 1ος αγόρια) στα Laser 4.7 με τον αθλητή του Νικόλα Γεωργόπουλο.
Τα κύπελλα δεν σταμάτησαν στην κλάση Laser 4,7. Οι μικρότεροι αθλητές στα Optimist με τη βαθμολογία τους ανακηρύξαν τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πατρών για δεύτερη συνεχόμενη χρόνια Πρωταθλητή Όμιλο Νότιας Ελλάδας.

Στα κορίτσια κατέκτησε όλο το βάθρο των νικητών με τις αθλήτριες του:
Όλγα Δούσκα 1η θέση κορίτσια, 2η γενική, Αριάδνη Νταγκουνάκη 2η κορίτσια, 3η γενική Κωνσταντίνα Δούσκα 3η κορίτσια, 1η junior κορίτσια, 11γενική.

Στα αγόρια ο Στράτος Πέτρου 2ος αγόρια, 4ος γενική και ο Κωστής Βασιλείου 1ος junior αγόρια, 9 γενική.
Εκτός από τους κυπελλούχους και οι υπόλοιποι αθλητές του ΙΟΠ κατέκτησαν υψηλές θέσεις:

Optimist αγόρια
Σπύρος Θεοδωρόπουλος 7η θέση
Ηλίας Σταυρίδης 9η θέση
Χρήστος Φάλαρης 10η θέση
Optimist junior αγόρια
Ιωάννης Αργυρός 4η θέση
Φίλιππος Κουτσουρόπουλος 5η θέση
Μιχάλης Διονυσόπουλος 13η θέση


Optimist κορίτσια
Άρτεμις Καρτεζίνη 7η κορίτσια
Στα Laser 4.7
5ος Ιάσονας Ανδριόπουλος
6ος Διαγόρας Γκόφας
7ος Μάριος Γεωργόπουλος
11ος Γεράσιμος Σταματίου-Κώνστας
13ος Χρήστος Καρτεζίνης.

Υποστήριξη: SilkTech