Ο ημιμαραθώνιος της Πάτρας «Φάνης Τσιμιγκάτος» στις 15 Οκτώβρη

Σάββατο, Απρίλιος 16, 2022 - 11:18πμ
Ο Φάνης Τσιμιγκάτος

Τρεις ολόκληρες ώρες διήρκεσε η σύσκεψη για τον Ημιμαραθώνιο της Πάτρας "Φάνης Τσιμιγκάτος", που όπως όλα δείχνουν θα επανακάμψει φέτος στις 15 Οκτώβρη μετά από την αναστολή του την τελευταία διετία, που επέβαλε η αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η σύσκεψη έγινε στο δημαρχείο και συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Τάκης Πετρόπουλος από τον Δήμο Πατρέων, ο Πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Β.Π., Νίκος Μπαλάσης, τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΑΣ, Βαγγέλης Τζελάτης και Δημήτρης Πεγλερίδης, ο Πρόεδρος της Παναχαϊκής Γ.Ε. Παναγιώτης Σεμιτέκολος και το μέλος του Δ.Σ. Βασίλης Τσούνας, ο Τεχνικός Σύμβουλος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Β.Π., Κώστας Μπούσιας, ο Πρόεδρος των προπονητών στίβου Νοτιοδυτικής Ελλάδας & Ιονίων Νήσων, Γιώργος Παπανδρεόπουλος, ο Κίμωνας Αποστολόπουλος από τη δρομική συλλογικότητα «ΦΑΕΘΩΝ» και οι έμπειροι προπονητές στίβου ειδικευμένοι στις μεγάλες αποστάσεις, αμφότεροι παλιοί πανελληνιονίκες, Γιώργος Τάνταρος και Γιάννης Δαγκόγλου.

Το μήνυμα της σύσκεψης ήταν «κανένας δεν περισσεύει» και η ενότητα όλων των δυνάμεων της πόλης για την ανάδειξη του Ημιμαραθωνίου Φάνης Τσιμιγκάτος σε έναν από τουςσπουδαιότερους της χώρας, αλλά και διεθνώς, είναι απαραίτητη προϋπόθεση.

Τις επόμενες ημέρες μάλιστα θα υπάρξει ανοικτή πρόσκληση προς όλες τις κατευθύνσεις για συμμετοχή στην υλοποίηση του σημαντικού στόχου που εκτιμάται ότι είναι ρεαλιστικός.

Ο προπονητής Γιώργος Τάνταρος ο οποίος έχει πείρα στη διοργάνωση αγώνων μεγάλων αποστάσεων μας δήλωσε: «Η πόλη μας πρέπει και μπορεί από κάθε άποψη να καθιερώσει έναν Ημιμαραθώνιο, που θα είναι από τους καλύτερους της χώρας και θα προσελκύει αθλητές και από το εξωτερικό. Θα έπρεπε να το είχαμε κάνει από καιρό, αλλά τώρα οι συγκυρίες είναι ιδανικές και είναι μεγάλο αβαντάζ ο Δήμος, γιατί χωρίς τον Δήμο δεν μπορεί να γίνει κάτι μεγάλο, όπως όλοι θέλουμε».

Όλα δείχνουν λοιπόν ότι πάμε για κάτι μεγάλο και καλό για την πόλη και τον αθλητισμό.

Οι σημαντικότερες αποφάσεις που ελήφθησαν στη σύσκεψη ήταν
1. Η διεξαγωγή του αγώνα το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022.
2. Οι φορείς που θα εκπροσωπούνται στην Οργανωτική Επιτροπή, η συγκρότηση της οποίας θα ολοκληρωθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες μαζί με τη συγκρότηση της εκτελεστικής επιτροπής.
3. Τεχνικοί διευθυντές του αγώνα ορίστηκαν οι προπονητές Γιώργος Τάνταρος και Γιάννης Δαγκόγλου.
4. Ο Τεχνικός Σύμβουλος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κώστας Μπούσιας θα είναι και Τεχνικός Σύμβουλος του Ημιμαραθωνίου.
5. Ο Αγώνας θα είναι Νυχτερινός, η διαδρομή του θα είναι παραλιακή για να μην δημιουργεί μεγάλο λειτουργικό πρόβλημα στην πόλη, δεν θα διασταυρώνεται με τη σιδηροδρομική γραμμή του προαστιακού, θα έχει όλες τις προδιαγραφές αναγνώρισης από τον ΣΕΓΑΣ και θα είναι πρόσφορη σε μεγάλες επιδόσεις για να είναι ελκυστική για τους αθλητές και ταυτόχρονα βατή για αθλητές όλων των ηλικιών του μαζικού λαϊκού αθλητισμού.
6. Στο πλαίσιο του ίδιου αγώνα θα πραγματοποιηθούν πεντάρι και χιλιάρι για τους πολύ μικρούς αθλητές, ενώ το κόστος συμμετοχής θα είναι πολύ χαμηλό και το χιλιάρι δωρεάν.
Στη σύσκεψη αναδείχτηκε από όλες τις πλευρές η σπουδαιότητα της ένωσης όλων των δυνάμεων της πόλης για να καθιερώσουμε ένα θεσμό, που θα τιμά τη μεγάλη ιστορία μας στις μεγάλες αποστάσεις.
Ο Πρόεδρος της Παναχαϊκής Γ.Ε. Παναγιώτης Σεμιτέκολος δήλωσε σχετικά: «Η πόλη μας έχει μακρά παράδοση στις μεγάλες αποστάσεις από την εποχή του αείμνηστου μεγάλου δρομέα Λουκά Αδαμόπουλου, που συνέχισαν Πατρινοί δρομείς μεγάλων αποστάσεων όπως ο Φάνης Τσιμιγκάτος, ο Νίκος Αργυρόπουλος, ο Σπύρος Ανδριόπουλος, ο Πέτρος Παπαγεωργίου και άλλοι. Επιβάλλεται να καθιερώσουμε ένα θεσμό στις μεγάλες αποστάσεις για να τιμήσουμε όλους αυτούς τους σπουδαίους αθλητές και την ιστορία μας. Αυτός ο μεγάλος στόχος μπορεί να επιτευχθεί μόνο αν η πόλη μας ενώσει όλες τις δυνάμεις της γι αυτό και η Παναχαϊκή είναι παρούσα σε αυτή την προσπάθεια με το ρόλο που αναλογεί στην ιστορία της».

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech