Ο Ιαβέρης δωρίζει το νεφρό του στο γιο του! Θα του δώσει ζωή για δεύτερη φορά - ΒΙΝΤΕΟ

Τετάρτη, Οκτώβριος 3, 2018 - 1:09μμ

Να δωρίσει το νεφρό του στον γιο του για να τον απαλλάξει από την αιμοκάθαρση είναι ο Ιαβέρης ή αλλιώς Τάσος Μαρκουίζος. Το 2014, ο γιος του Κωνσταντίνος που είναι και συνεχιστής του στον χώρο του αυτοκινήτου, διαγνώστηκε ως νεφροπαθής και από τότε υποβάλλεται σε συνεχείς αιμοκαθάρσεις.

Μέχρι σήμερα δεν μπορούσε να δεχθεί μόσχευμα εξ αιτίας λοιμώξεων και μη ετοιμότητας του οργανισμού του. Μετά από χρόνια μάχης, η οικογένειά του προσφέρθηκε να τον βοηθήσει δίνοντας του μόσχευμα.

Μέχρι σήμερα δεν μπορούσε να δεχθεί μόσχευμα εξ αιτίας λοιμώξεων

"Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει πως δεν είναι ανάγκη να είναι συγγενής. Είναι τραγικό πως ο βασικός τροφοδότης οργάνων είναι τα τροχαία. Σκοτώνονται άνθρωποι μεταξύ 15 και 30, είναι γενοκτονία.

Αυτοί δίνουν το νεφρό τους σε έναν άλλο άνθρωπο. Αυτοί είναι οι βασικοί τροφοδότες και αυτό είναι τραγικό" είπε στην εκπομπή "Μαζί σου" ο Ιαβέρης.

Κάλεσε επίσης τον κόσμο να δηλώσει δωρητής οργάνων. "Είναι μαγικό να βλέπεις τα όργανα να ξαναζούν μέσα σε έναν άλλο άνθρωπο.

Υπάρχουν χώρες που αντιμετωπίζουν τα τροχαία εγκλήματα με κοινωνικές ποινές και υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση ότι γίνονται δότες ζωτικών οργάνων. Έτσι, η πολιτεία θα διαχειριστεί τα όργανά του αν συνεχίσει την ανεύθυνη οδήγηση", κατέληξε.

Υποστήριξη: SilkTech