Ο Ιάσων ίπταται στο Δρέπανο (ΦΩΤΟ)

Παρασκευή, Ιούλιος 24, 2020 - 8:00πμ

Το Kiteboarding, αποτελεί Ολυμπιακό Ιστιοπλοϊκό αγώνισμα ήδη από την Ολυμπιάδα νέων του Μπουένος Άιρες το 2018 και ένα από τα δέκα Ολυμπιακά ιστιπλοϊκά αγωνίσματα, για το Παρίσι 2024.

Μετά την οριστική αναγνώριση από την πολιτεία του Kiteboarding ως ιστιοπλοϊκό αγώνισμα (δείτε το σχετικό δημοσίευμα του Ελληνικού Συνδέσμου Αετοσανίδας εδώ https://hellenickiteboarding.org/kiteboarding-gga-anagnorisi/ ), ο ΙΑΣΩΝ προχώρησε στο επόμενο βήμα ιυοθετόντας στις ακαδημίες νέους αθλητές.

Τα πρώτα βήματα των αθλητών γίνονται σε περιοχές όπως το Δρέπανο Αχαΐας, όπου ο όμιλος με ασφάλεια μπορεί να αναπτύξει το αγώνισμα (σχ. φωτογραφίες). Οι βλέψεις για ένα Ολυμπιακό μετάλιο δείχνουν ακόμα μακρινές, αλλά οι συνθήκες στη χώρα μας είναι ιδανικές και το μόνο που χρειάζεται είναι να είμαστε δίπλα και όχι απέναναντι στα παιδιά που θέλουν να είναι στη θάλασσα.

Ο ΙΑΣΩΝ στην πρώτη φάση εντάσει αθλητές οι οποίοι διαθέτουν δικό τους εξοπλισμό. Ο όμιλος αναμένει το επόμενο χρονικό διάστημα χορηγία εξοπλισμού, προκειμένου να μπορέσει να διαθέσει στους αθλητές του.

Ήδη για το 2020 ετοιμάζεται να διοργανώσει διασυλλογικό αγώνα στην περιοχή μας (5-6 Σεπτεμβρίου), με συμμετοχές από όλη την Ελλάδα και διεκδικεί για το 2021 την ανάληψη Διεθνών αγώνων Αετοσανίδας.

    

Υποστήριξη: SilkTech