Ο Χριστοφιδέλης, ο δέκατος τίτλος και η …άδεια του Ντράγκοβιτς

Τετάρτη, Απρίλιος 18, 2018 - 9:39μμ

Μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της καριέρας του έχει στη Ρόδο ο Κώστας Χριστοφιδέλης. Το 2014, στην διοργάνωση της Καλαμάτας, ο αρχηγός του Ολυμπιακού έβαλε το όνομά του στους 9 τίτλους δίπλα στον τεράστιο Γιώργο Ντράγκοβιτς. Στη Ρόδο θα έχει την ευκαιρία να τον ξεπεράσει και να γράψει ιστορία.

Ο Καβαλιώτης ακραίος θέλει να γίνει ο μοναδικός παίκτης που θα έχει διψήφιο αριθμό κατακτήσεων, ρεκόρ που δεν κατάφερε να πετύχει στους δύο τελευταίους χαμένους τελικούς της Κηφισιάς με τον Ολυμπιακό σε Γλυφάδα και Θεσσαλονίκη. «Για να είμαι ειλικρινής όταν στην Καλαμάτα κατέκτησα το ένατο Κύπελλο στην καριέρα μου, έβαλα στο μυαλό μου το ρεκόρ. Έχασα δύο συνεχόμενους τελικούς με την Κηφισιά από τον Ολυμπιακό και δεν σας κρύβω ότι το θέλω πολύ αυτό το Κύπελλο.

Πρώτα όμως θέλω να πανηγυρίσει η ομάδα το Κύπελλο. Μετά η 10η κατάκτηση για μένα θα είναι σαν μπόνους» λέει στο www.volleyball.gr ο αρχηγός του Ολυμπιακού που μάλλον πρέπει να ρωτήσει τον Ντράγκοβιτς αν και εφόσον μπορεί να τον ξεπεράσει.


«Πρέπει να ρωτήσω τον Ντράγκοβιτς»
«Για να πάρεις κάτι από τον «Ντράγκο» πρέπει να τον ρωτήσεις, δεν παίζεις με αυτά…» μας λέει με χιούμορ ο Χριστοφιδέλης που ευτύχησε να έχει συμπαίκτη τον Ντράγκοβιτς στα μέσα της δεκαετίας του 1990 όταν μετακόμισε από την Καβάλα στον Πειραιά.
«Όταν μιλάμε για τέτοιους αθλητές, τέτοια μεγαθήρια, είναι άκρως τιμητικό να τους συναγωνίζεσαι σε τίτλους και διακρίσεις. Ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα δεν είχα σκεφτεί ότι κάποια στιγμή στην καριέρα μου θα έφθανα να έχω τους ίδιους τίτλους με τον «Ντράγκο», πόσο μάλλον να μπορέσω να τον ξεπεράσω.
Ειλικρινά νιώθω τυχερός που έχω καταφέρει να πανηγυρίσω τόσους τίτλους με τις ομάδες που έχω αγωνιστεί και αυτό μου δίνει δύναμη για τη συνέχεια. Χωρίς ίχνος αλαζονείας πιστεύω ότι η ομάδα έχει τις δυνατότητες όχι μόνο να περάσει στον τελικό αλλά να κατακτήσει και το Κύπελλο. Μπορούμε να κοιτάξουμε οποιοδήποτε αντίπαλο στα μάτια». Και επειδή το ρεπορτάζ έπρεπε να είναι ολοκληρωμένο απευθυνθήκαμε στον Ντράγκοβιτς για να τον ρωτήσουμε αν αφήνει τον Χριστοφιδέλη να του πάρει το ρεκόρ.

«Ας το πάρει»

«Οκ ας το πάρει τον αφήνω…» απάντησε με το γνωστό του ύφος ο μέχρι σήμερα ρέκορντμαν Κυπέλλου και συνέχισε: «Για μένα έχει πλάκα κάθε χρόνο τέτοιες μέρες Κυπέλλου να βλέπω το όνομά μου στους τίτλους. Νομίζω ότι ο Κώστας φέτος μπορεί να τα καταφέρει, να γίνει δηλαδή ο απόλυτος ρέκορντμαν, Για μένα έπρεπε να είχε πάρει και το τρίτο ευρωπαϊκό αλλά κάτι στράβωσε εκεί. Μακάρι να το μου το πάρει το ρεκόρ ο Κώστας.

Έχει τεράστια αξία και αυτό το δείχνει η πορεία του και οι τίτλοι». Για τον Ντράγκοβιτς πάντως υπάρχει και άλλος μνηστήρας που σύντομα αναμένεται να μας απασχολήσει. «Νομίζω ότι ο κολλητός του Χριστοφιδέλη, ο Στεφάνου, είναι μικρός ακόμη και αν συνεχίσει έτσι σε λίγα χρόνια θα είναι αυτός που θα πάρει το ρεκόρ. Οπότε σε λίγα χρόνια θα με ξαναπάρετε τηλέφωνο…» ολοκληρώνει ο πάντα απολαυστικός Γιώργος Ντράγκοβιτς.

Υποστήριξη: SilkTech