Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος διάγει την 9η δεκαετία της ζωής του

Πέμπτη, Σεπτέμβριος 12, 2019 - 8:33μμ
Αριστερά: Φτασμένος παίκτης του Πειραϊκού το 1955, σε παιχνίδι με την Μικτή Πειραιά. Δεξιά με την φανέλα του ΠΑΟ το 1958

Κάπου στα 76 είναι ο μ.ο. ζωής ενός σύγχρονου ανθρώπου, όσο πιο μακριά πας, τόσο καλύτερα.

Είναι η γήρανση αυτή που προκαλεί την φθορά μας και αναγκαστικά το τέλος. Πολύ πριν το όριο των 76, έχει τεθεί το εργασιακό όριο, εκεί κάπου στα 65. Ο άνθρωπος μετά τα 65 δεν έχει την ικανότητα που είχε για εργασία, καλείται να αποτραβηχτεί λοιπόν από το εργασιακό περιβάλλον.

Η χρήση φαρμάκων αυξάνεται καθώς ο άνθρωπος διάγει την 7η και την 8η δεκαετία της ζωής του, έχει ανάγκη το σώμα φαρμακευτικής υποστήριξης. Η φθορά δεν αφορά μόνο τους μύες και τα οστά, την όραση ή την ακοή, μα και -φυσικά- την εγκεφαλική λειτουργία.

Γι αυτό, επειδή σε τέτοιες ηλικίες τα αντανακλαστικά είναι μειωμένα, έχει καθιερωθεί διά νόμου, ο επανέλεγχος ικανότητας των οδηγών. Δεν γίνεται στα 76 σου χρόνια να είσαι το ίδιο ικανός όπως στα 34, λέει ο νομοθέτης.


Ολα αυτά δεν φαίνεται να έχουν εφαρμογή στον Γιώργο Βασιλακόπουλο, πρόεδρο της Ελληνικής ομοσπονδίας μπάσκετ και αφεντικό της εδώ και δεκαετίες. Θυμίζουμε το 1966 ήταν μέλος της Ενωσης Αθλητικών Ομοσπονδιών, το 1970 μέλος της νεοσυσταθείσας Ε.Ο.Κ., της οποίας από τα μέσα της δεκαετίας του '80 είναι επικεφαλής, πρώτα ως γενικός γραμματέας και ακολούθως ως πρόεδρος.

Θα ήταν τρομερά δύσκολο να προσπαθήσει κάποιος να αραδιάσει τα επιτεύγματά του (και των συνεργατών του), να κρίνει την «λήψη αποφάσεων του» που εκτόξευσαν το μπάσκετ από τα μέσα των '80ς.

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος γεννήθηκε το 1939. Επαιζε μπάσκετ το 1955, σήμερα είναι 80 ετών, βαδίζει στην 9η δεκαετία της ζωής του.

Με εξαίρεση κάποιους μητροπολίτες ουδείς άλλος παράγων, σε οποιοδήποτε πόστο, δεν έχει το "προνόμιο της ισοβιότητας", που έχει για τον εαυτό του ο Γιώργος Βασιλακόπουλος. Ισόβιος γενικός γραμματέας της ΕΟΚ, ισόβιος πρόεδρός της.

Ακόμα και ο πρόεδρος της δημοκρατίας, μάξιμουμ, δύο θητείες μπορεί να κάνει. Για τον Γεώργιο Βασιλακόπουλο, δεν υπάρχουν τέτοια όρια.
Ως φαίνεται η αγάπη του για το μπάσκετ, δεν του επιτρέπει να σηκωθεί από την καρέκλα. Προφανώς παίζει ρόλο το ότι είναι ακμαιότατος δεν τον αγγίζει η φυσιολογική φθορά ενός ανθρώπου, στην 9η δεκαετία της ζωής του.

Και πέραν όλων των άλλων, καλά κάνει. Τα σωματεία του δίνουν, με σταλινικά ποσοστά, διαρκή ανανέωση της θητείας του, άνευ ηλικιακών ορίων. Και χωρίς να υπολογίζουν τη δεκαετή κατρακύλα της πάλαι ποτέ εθνικής αγαπημένης των Ελλήνων.

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, είναι σίγουρο, πως αυτή τη στιγμή θα κάνει σχέδια για το Προολυμπιακό του 2020, το Ευρωμπάσκετ του 2021, το Μουντομπάσκετ του 2023 κ.ο.κ. Μπα σε καλό του!

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech