Ο Γιώργος Αρνιακός είναι έτοιμος για τους Παράκτιους Μεσογειακούς

Παρασκευή, Αύγουστος 16, 2019 - 5:53μμ

Ο Γιώργος Αρνιακός είναι νέος, (πολύ) ωραίος, πρωταθλητής κολύμβησης ανοιχτής θάλασσας, με σπουδές στα οικονομικά και ένας από τους δυο γιους του μετεωρολόγου και παρουσιαστή του δελτίου καιρού στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, Τάσου Αρνιακού.

-Θα μας γνωρίσεις το άθλημά σου;

«Το open water εντάχθηκε στο Ολυμπιακό πρόγραμμα μόλις το 2008 στους αγώνες του Πεκίνου (Κίνα). Διεξάγεται σε θάλασσα ή λίμνη και περιλαμβάνει τις αποστάσεις 5km 10km, 25km καθώς και το ομαδικό 5km. Από αυτά τα τέσσερα αγωνίσματα μόνο τα 10 km των αντρών και των γυναικών είναι στο ολυμπιακό πρόγραμμα.

Η Ελλάδα για πολλά χρόνια πρωταγωνιστεί στο συγκεκριμένο αγώνισμα με αθλητές όπως ο Σπύρος Γιαννιώτης η Μαριάννα Λιμπερτά και Κέλλυ Αραούζου που με τις μεγάλες διακρίσεις τους έχουν καταστήσει τη χώρα πρωταγωνίστρια σε πανευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα και σε Ολυμπιακούς αγώνες .

Το open water εμπεριέχει μεγάλη στρατηγική και απαιτεί τεράστια προσήλωση και συγκέντρωση κατά τη διάρκεια του αγώνα. Επίσης έχει πολλές επαφές και πολλές διαφορετικές καταστάσεις τις οποίες ο αθλητής καλείται να διαχειριστεί λαμβάνοντας άμεσες αποφάσεις». 

-Ετοιμάζεσαι για τη συμμετοχή σου στους Μεσογειακούς Παράκτιους αγώνες στην Πάτρα.

«Η Πάτρα είναι μια από τις αγαπημένες μου πόλεις. Εκεί κατέκτησα τα πρώτα μου μετάλλια στις προαγωνιστικές ηλικίες στο κύπελλο Χριστουγέννων που γινόταν κάθε χρόνο στο κολυμβητήριο Πεπανός. Μια πόλη με πάρα πολλές δυνατότητες. Πριν λίγες ημέρες φιλοξένησε το πανελλήνιο πρωτάθλημα open water που σε συνδυασμό με το Μεσογειακό Κύπελλο αναπτυξιακών ηλικιών άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

Ελπίζω οι κάτοικοι να αγκαλιάσουν την διοργάνωση και να έρθουν μαζί με τα παιδιά τους να παρακολουθήσουν τις προσπάθειες των αθλητών. Είμαι σίγουρος ότι θα το απολαύσουν . Ο προσωπικός μου στόχος είναι να παρακινήσω τα παιδιά να αγκαλιάσουν, να αγαπήσουν και γιατί όχι να ασχοληθούν με το άθλημα μας».

-Πόσο σε βοηθάει ο πατέρας σου ως μετεωρολόγος σου πριν από τους αγώνες;

«Πάντα θα μου  ετοιμάσει το πρόγραμμα μίας βδομάδας με τι καιρό θα κάνει, τί συνθήκες θα υπάρχουν αναφορικά με την εξωτερική θερμοκρασία και του νερού, αλλά  και τον άνεμο και άλλα τέτοια σχετικά. Ακόμα μου αναλύει τι καιρό θα συναντήσω κατά τη διάρκεια του αγώνα. Όπως καταλαβαίνετε είναι μια τεράστια βοήθεια. Τον ευχαριστώ πάρα πολύ γι' αυτό και για όλα όσα μου έχει προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια που σε μεγάλο βαθμό με έχουν διαμόρφωση και ως αθλητή αλλά το βασικότερο ως άνθρωπο».

Υποστήριξη: SilkTech