Ο Γιάννης Αχιλλεόπουλος εγγράφηκε ως δότης μυελού των οστών

Πέμπτη, Φεβρουάριος 22, 2018 - 7:08μμ

Αίσθηση και μόνο ευχάριστα αισθήματα προκάλεσε η είδηση πως ο πατρινός βολεϊμπολίστας Γιάννης Αχιλλεόπουλος, αφού ενημερώθηκε από το «Χάρισε Ζωή», εγγράφηκε ως δότης μυελού των οστών.
Μάλιστα σε συζήτηση που είχε με τους Μάριο Μάντζο και Γιάννη - Στέλιο Παπαδόπουλο αναφέρθηκε στο πόσο σημαντικό είναι να ενημερωθούμε όλοι για τη σημασία αυτής της πράξης!


Ο ΔΟΤΗΣ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ

- Γνωρίζετε πόσοι συνάνθρωποι μας, και ειδικά μικρά παιδιά, έχουν την καθημερινή αγωνία μέχρι να βρουν τον συμβατό τους δότη μυελού των οστών που θα τους σώσει την ζωή;
- Γνωρίζετε ότι μπορείτε να γίνετε δότες απλά δίνοντας λίγο σάλιο; - Γνωρίζετε ότι μπορεί να είστε εσείς ο τυχερός συμβατός και να «Χαρίσετε Ζωή» απλά δίνοντας αίμα;
Η μεταμόσχευση μυελού των οστών αποτελεί την τελευταία ελπίδα και την τελευταία ευκαιρία για ζωή σε παιδιά και ενήλικες, όταν τα άλλα μέσα της ιατρικής αποτυγχάνουν, αρκεί να βρεθεί, κάπου στον πλανήτη συμβατός δότης, καταχωρημένος στη Παγκόσμια Δεξαμενή Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών. Αυτό δίνει στους δότες μυελού των οστών την ευκαιρία «κυριολεκτικά» να σώσουν μια ζωή, γιατί για τον λήπτη είναι η τελευταία και μοναδική ευκαιρία να κερδίσει τη ζωή του.
Η ΦΛΟΓΑ, ο Σύλλογος των γονιών που έχουν παιδιά με καρκίνο και το ΚΕΔΜΟΠ – «Χάρισε Ζωή», κύριος πυλώνας ένταξης Ελλήνων δοτών στην Εθνική και Παγκόσμια Δεξαμενή Δοτών, στηρίζουν με θέρμη την στράτευση νέων εθελοντών δοτών μυελού των οστών.

Δείτε τη συζήτηση με τον Γιάννη Αχιλλεόπουλο:
https://www.youtube.com/watch?v=PVSPf7eqTQE&feature=share

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech