Ο Φορτούνης έκρινε το ντέρμπι των «αιωνίων» - ΒΙΝΤΕΟ

Σάββατο, Νοέμβριος 21, 2020 - 9:42μμ

Ο Ολυμπιακός νίκησε τις... απουσίες και τον Παναθηναϊκό, επικρατώντας με 1-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης», για την 9η αγωνιστική της Super League. Σκόρερ του μοναδικού γκολ της αναμέτρησης ο Κώστας Φορτούνης (21΄). Στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα οι «ερυθρόλευκοι».

Ο διεθνής μεσοεπιθετικός συνέχισε την καλή παράδοση που έχει απέναντι στους «πράσινους» και χάρισε μια νίκη-«χρυσάφι» στην ομάδα του, που παρατάχθηκε λαβωμένη από τις απουσίες βασικών ποδοσφαιριστών της )Ελ Αραμπί, Βαλμπουενά, Χολέμπας, Χασάν), κυριάρχησε στο πρώτο και υπέφερε στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά κατάφερε να κρατήσει ως το τέλος το προβάδισμα.

Ο πρωταθλητής πέτυχε την έκτη νίκη σε επτά αγώνες κι έμεινε μόνος πρώτος στην κορυφή της βαθμολογίας, με τον Άρη όμως να έχει παιχνίδι λιγότερο. Ταυτόχρονα, υποχρέωσε τον αντίπαλό του στην τέταρτη ήττα σε δύνολο εννέα συναντήσεων.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με ασφυκτική πίεση, επιδιώκοντας να σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο για πρώτη φορά στα εφετινά παιχνίδια πρωταθλήματος. Οι «ερυθρόλευκοι» εγκλώβισαν τον Παναθηναϊκό στο μισό γήπεδο στο πρώτο εικοσάλεπτο αλλά δεν δημιούργησαν την πολύ μεγάλη φάση σε αυτό το διάστημα, πέτυχαν όμως το στόχο τους στο 21ο λεπτό.

Στο σημείο εκείνο ο Εμβιλά έστειλε «συστημένη» μακρινή μπαλιά στον Ραφίνια, που απόντων Χολέμπας και Βινάγκρε έπαιξε αριστερό μπακ. Ο πολύπειρος Βραζιλιάνος κατέβασε εντυπωσιακά την μπάλα και βρήκε τον Μασούρα που ερχόταν από πίσω, εκείνος πλάσαρε πάνω στον Διούδη, αλλά η μπάλα κατέληξε στον Φορτούνη, που με ασύλληπτο αριστερό σουτ την έστειλε στο αριστερό «Γ» της «πράσινης» εστίας.

Ο Παναθηναϊκός είχε μεγάλο πρόβλημα στο πρώτο ημίχρονο, τόσο στο κράτημα και την κυκλοφορία της μπάλας όσο και στο δεξιό άκρο της άμυνας, καθώς οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς είχαν «φορτώσει» τις πλευρές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι είχαν μόνο μια καλή στιγμή κι εκείνη όχι από συνδυασμό αλλά από μια κεφαλιά του Κουρμπέλη που πήδησε μόνος σε φάουλ του Χατζηγιοβάνη, στέλνοντας την μπάλα ελάχιστα άουτ στο 33ο λεπτό.

Με το ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου ο Αλεξανδρόπουλος πήρε τη θέση του Σένκεφελντ και ο Κουρμπέλης πέρασε στο κέντρο της άμυνας, στο πλευρό του Πούγγουρα. Η εικόνα του Παναθηναϊκού στο δεύτερο 45λεπτο βελτιώθηκε, με τους γηπεδούχους να εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν προβλήματα στα «στημένα», παρά τα ύψη των παικτών τους.

Στο 56΄ νέα κεφαλιά σε στατική φάση, του Μαουρίσιο αυτή τη φορά, δεν βρήκε στόχο για λίγο και στο 59΄ από γύρισμα του Καρλίτος ο Σα έδιωξε σε κόρνερ την προβολή του Χατζηγιοβάνη.

Οι «πράσινοι» πατούσαν πια καλύτερα στο χορτάρι του Φαλήρου απέναντι σε έναν αντίπαλο που πλέον έκανε λάθη, απείλησαν δε εκ νέου στο 77΄, όταν στη σέντρα του Ζαγαρίτη ο Μακέντα πλάσαρε από κοντά εν κινήσει, στέλνοντας την μπάλα πάνω από το δοκάρι.

Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Παναθηναϊκός είχε άλλη μια καλή ευκαιρία, που όμως είναι αμφίβολο αν μετρούσε το γκολ σε περίπτωση επίτευξή του, καθώς ο Σα απέκρουσε την κεφαλιά του Καρλίτος, που ήταν σε θέση οφ σάιντ αλλά δεν καταλογίστηκε. Λίγο νωρίτερα (90΄+1) είχε αποχωρήσει τραυματίας και δακρυσμένος ο Σαβιέρ.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αρτούρ Σοάρες Ντίας (Πορτογαλία)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Εμβιλά, Ραφίνια, Μπουχαλάκης - Χουάνκαρ, Σάντσες, Βιγιαφένιες

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ντρέγκερ, Σεμέδο, Σισέ, Ραφίνια, Εμβιλά, Μπουχαλάκης Καμαρά (78΄ Πέπε), Ραντζέλοβιτς (66΄ Σουντανί), Φορτούνης (87΄ Ανδρούτσος), Μασούρας (86΄ Λοβέρα).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Λάζλο Μπόλονι): Διούδης, Ζαγαρίτης, Πούγγουρας, Σένκεφελντ (46΄ Αλεξανδρόπουλος), Σάντσες, Μαουρίσιο, Κουρμπέλης, Χουάνκαρ (46΄ Σαβιέρ, 90΄+1 Μολό), Χατζηγιοβάνης (64΄ Βιγιαφάνιες), Μακέντα, Καρλίτος.

Υποστήριξη: SilkTech