Ο Φάνης Αρκουμάνης εξηγεί τι συνέβη με τον Χρ. Δουραμάνη

Δευτέρα, Μάιος 9, 2022 - 12:47μμ
Ο Φάνης Αρκουμάνης

Συγκλονισμένη είναι η δρομική κοινότητα από την τραγωδία της Κυριακής, σε λαϊκό αγώνα δρόμου στη Ναύπακτο, όπου έχασε τη ζωή του ο πατρινός αθλητής Χριστόφορος Δουραμάνης.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το δυστύχημα διερευνώνται αρμοδίως, όπως επίσης και το πλαίσιο ασφαλείας του αγώνα.

Αρμοδιότερος όλων για να να τοποθετηθεί είναι ο διακεκριμένος δρομέας μεγάλων αποστάσεων, κύρια στο βουνό, πρωταθλητής του στίβου, Φάνης Αρκουμάνης, που όχι μόνο ήταν στην οργανωτική επιτροπή του «4ο Αρχαίο Ασκληπιείο Σκάλας - Νεόκαστρο Ναυπακτίας 2022», αλλά ήταν αυτός που εντόπισε τη σωρό του...

Ο Φάνης Αρκουμάνης μίλησε στο sportin.gr:
«Τα μέτρα ασφαλείας στον αγώνα ήταν τα πλέον ενδεδειγμένα και σε επίπεδο ασφαλείας και σε επίπεδο σήμανσης. Υπήρχαν σταθμοί έλεγχου όπου καταμετρούνταν οι συμμετέχοντες. Έτσι άλλωστε εντοπίσαμε το πρόβλημα, ο Χριστόφορος πέρασε από το σημείο ελέγχου των 2,5 χλμ όχι όμως και από αυτό των 5 χλμ. Τότε ακριβώς ξεκίνησαν και οι προσπάθειες να τον βρούμε, όπερ και εγένετο μετά από ώρα. Ο Χριστόφορος Δουραμάνης δεν χάθηκε στη διαδρομή, πηγαίνοντας από άλλο σημείο. Αυτό πρέπει να γίνει σαφές».

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech