Ο Ελ Αραμπί στην κορυφαία πεντάδα των Αφρικανών σκόρερ του 21ου αιώνα

Τετάρτη, Ιανουάριος 12, 2022 - 7:30μμ
Ο Ελ Αραμπί

Στα δυόμιση χρόνια που βρίσκεται στον Ολυμπιακό καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ τις τελευταίες δύο περιόδους στη Super League Interwetten και επιδιώκει να κερδίσει το βραβείο για τρίτη διαδοχική σεζόν. Παράλληλα, είναι πρώτος σκόρερ στην ιστορία των ερυθρόλευκων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με 16 τέρματα.
Ο Μαροκινός σέντερ φορ έχει 125 συμμετοχές, 69 γκολ και 15 ασίστ με τη φανέλα του Ολυμπιακού και σε ό,τι αφορά την Ευρώπη έχει σκοράρει εναντίον της Μπάγερν Μονάχου, της Τότεναμ, του Ερυθρού Αστέρα, της Κράσνονταρ (2), της Ομόνοιας και της Λουντογκόρετς στα προκριματικά και στους ομίλους του Champions League και κόντρα στις Άρσεναλ (3), Άιντραχτ Φρανκφούρτης (2), Γουλβς, Αϊντχόφεν, Αντβέρπ και Σλόβαν Μπρατισλάβας στο Europa League.
Με αφορμή την τελική φάση του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής που διεξάγεται αυτή την περίοδο στα γήπεδα του Καμερούν, υπήρξαν τις τελευταίες ώρες αφιερώματα στους κορυφαίους Αφρικανούς σκόρερ του 21ου αιώνα και ο επιθετικός του Ολυμπιακού συμπεριλαμβάνεται στην πρώτη πεντάδα.
Ο Αραμπί ήλπιζε μέχρι την τελευταία στιγμή να κληθεί στην Εθνική ομάδα της χώρας του για τα τελικά της διοργάνωσης και δεν έκρυψε την απογοήτευσή του στις προ ημερών δηλώσεις του στη Nova: "Είμαι απογοητευμένος που δεν πήγα. Νομίζω ότι μπορούσα και έκανα τα πάντα για να πάω. Στο ποδόσφαιρο όμως δεν συμβαίνει καμία φορά αυτό που θέλεις. Η χώρα μου πιστεύω θα τα πάει καλά. Την υποστηρίζω πάντα και ελπίζω ότι θα εκπροσωπήσει τα χρώματα της χώρας με τον καλύτερο τρόπο. Έχει ελπίδες να φτάσει ακόμα και στον τελικό".
Το Top-10 της κορυφαίας δεκάδας των Αφρικανών σκόρερ του 21ου πρώτου αιώνα:
1.Σαμουέλ Ετό (Καμερούν): 442 τέρματα
2.Ντιντιέ Ντρογκμπά (Ακτή Ελεφαντοστού): 363
3.Ντιεμερσί Μποκανί (Κονγκό): 319
4.Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ (Γκαμπόν): 318
5.Γιουσέφ Ελ Αραμπί (Μαρόκο): 276
6.Ασαμόα Γκιάν (Γκάνα): 274
7.Μπαγκντάντ Μπουνετζάχ (Αλγερία): 264
8.Μοχάμεντ Αμπουτρίκα (Αίγυπτος): 264
9.Μοχάμεντ Σαλάχ (Αίγυπτος): 261
10.Σεϊντού Ντουμπιά (Ακτή Ελεφαντοστού): 248

Υποστήριξη: SilkTech