Ο εγγονός του Περπινιάδη δεν τραγουδάει, αλλά παίζει καλό πόλο στον ΝΟΠ!

Πέμπτη, Δεκέμβριος 13, 2018 - 5:32μμ
Ο μικρός Βασίλης Περπινιάδης με το παππού του Βαγγέλη και την γιαγιά του Μαρία

Δεν υπάρχει Έλληνας που να μην έχει τραγουδήσει και χορέψει μερικά από τα ωραιότερα ελληνικά λαϊκά τραγούδια, αυτά του Βαγγέλη Περπινιάδη.

Ήταν το 1960 όταν πρωτακούστηκε το «Τα νέα της Αλεξάντρας" που ακούγεται μέχρι και τις μέρες μας. Ακολούθησαν συνθέσεις του Χρήστου Λεοντή όπως το "Που να χωρέσει τ' όνειρο" και "Θα 'ρθει το βράδυ βροχερό" αλλά και συνθέσεις δικές του, απ' τις οποίες έγιναν πιο γνωστές τραγούδια όπως "Θέλεις να πεθάνω", "Ένας κούκλος και μια κούκλα", "Γύρισε κοντά μου», αλλά και του Απόστολου Καλδάρα ( "Γιατί γλυκιά μου κλαις", "Ανεβαίνω σκαλοπάτια"), του Γιώργου Κατσαρού, του Μπάμπη Μπακάλη. Ερμήνευσε επίσης σε επανεκτέλεση πολλά τραγούδια των Βαμβακάρη, Τσιτσάνη, Χιώτη και άλλων, ενώ συμμετείχε και σε 21 κινηματογραφικές ταινίες (1960-1969)

Τι σχέση έχει ο αγαπημένος τραγουδιστής με την καθάρια φωνή, με ένα αθλητικό σάιτ; Εκτός από το ότι συνέθεσε και τραγούδησε δύο τραγούδια για τον Ολυμπιακό (1963 και 1965), ένα για τον Παναθηναϊκό και ένα για την ΑΕΚ, την οποία συμπαθούσε ιδιαίτερα, το γεγονός πως ο εγγονός του Βασίλης Περπινιάδης παίζει πόλο στον ΝΟΠ.

Ο 19χρονος τερματοφύλακας εισήχθη στο Πανεπιστήμιο της Πάτρα, στο Τμήμα Βιολογίας τον περασμένο Αύγουστο και επέλεξε να μεταγραφεί στον ΝΟΠ (από το Παλαιό Φάληρο όπου ανήκε) για να συνδυάσει καλύτερα σπουδές και αθλητισμό.

Ο Βασίλης Περπινιάδης στις σκάλες της Αγίου Νικολάου

Άλλωστε ο ΝΟΠ έψαχνε για γκολκίπερ, καθώς ο μεν Πελοπίδας Αθανασόπουλος είναι μαθητής Γ' Λυκείου με περιορισμένες προπονήσεις, ο δε Π. Ορφανός έχει σταματήσει εδώ και μήνες.

Έτσι λοιπόν αποκτήθηκε ο Περπινιάδης, που πάντως εδώ και λίγο καιρό σπουδάζει στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο (Βιολογία) αφού έγινε δεκτή η μεταγραφή του στην Αθήνα. Στόχος του είναι το ερευνητικό πεδίο της επιστήμης του.

Ο ίδιος δεν πρόλαβε να ζήσει πολύ τον παππού του. Ο Βαγγέλης Περπινιάδης έφυγε το 2003 όταν ο εγγονός του ήταν μόλις 4 ετών. Γεννήθηκε το 1927 στη Νίκαια, γόνος προσφυγικής οικογένειας. Ο πατέρας του Στελλάκης Περπινιάδης (1899-1977), ήταν επίσης μουσικός και ρεμπέτης, μεγαλωμένος στην Πόλη.

Ο Βαγγέλης Περπινιάδης, έκανε πέντε παιδιά, χάρηκε δεκατέσσερα εγγόνια ανάμεσά τους και τον μικρό Βασίλη, γιο του Χρήστου.

Ο μοναδικός Βαγγέλης Περπινιάδης όταν μεσουρανούσε

«Δεν τον πρόλαβα τον παππού μου, πέθανε όταν ήμουν πολύ μικρός. Θυμάμαι που με είχε πάει ο πατέρας μου σε μια συναυλία του στον Λυκαβηττό. Θυμάμαι πως μου είχε αδυναμία καθώς ήμουν ο μικρότερος, και πως με τάιζε στην αγκαλιά του. Έχω ακούσει πολλές ιστορίες για τον παππού, πόσο δημοφιλής ήταν, για τις περιοδείες που έκανε σε όλη τη χώρα. Έχω στο σπίτι δίσκους του και την κιθάρα του και φυσικά πολλές φωτογραφίες του».

Σε ό,τι αφορά τον Βασίλη Περπινιάδη, από τα 12 του παίζει πόλο, αρχικά στο Χαϊδάρι και ακολούθως στο Παλαιό Φάληρο».

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech