Ο Διονύσης Καλούδης, η μεταγραφή και η βαριά κληρονομιά

Πέμπτη, Φεβρουάριος 1, 2018 - 5:25μμ
Ολη η οικογένεια: Διονύσης, μαμά Δήμητρα, Βύρωνας, μπαμπάς Απόστολος, Μαριάμ

Ένα πλούσιο βιογραφικό, ένα μεγάλο ταλέντο και ένα «βαρύ» όνομα είναι μερικά από τα εφόδια που συνοδεύουν τον νεαρό πατρινό ποδοσφαιριστή Διονύση Καλούδη στο νέο του ξεκίνημα.


Ο Καλούδης μεταγράφηκε προ ημερών στην Αγία Νάπα, ομάδα Β' Εθνικής της Κύπρου, όπου και θα αγωνίζεται για 1½ χρόνο.


Στα 19 του χρόνια έχει ήδη δώσει, εντός κι εκτός τοιχών, τα διαπιστευτήριά του. Ξεκίνησε το 2011 από τις ακαδημίες της Θύελλας και ακολούθως έπαιξε στον Αjax Hellas και στον ΑΟ Πάτρα / Ικαρο Πετρωτού. Το 2014 πήγε στην Eμπολι (Κ-17), παραμένοντας δύο χρόνια στην Ιταλία, καθώς έπαιξε στην Ματσεράτα (Κ-18), πριν επιστρέψει στην Ελλάδα (για να τελειώσει το λύκειο). Πέρυσι έπαιξε στον Άρη Θεσσαλονίκης (Κ19) πετυχαίνοντας 17 γκολ και υπογράφοντας συμβόλαιο στην επαγγελματική ομάδα. Είναι καθαρόαιμος επιθετικός και κουβαλάει μεγάλο όνομα. Είναι εγγονός του Βύρωνα Γιαλούση, του παλιού σπουδαίου ποδοσφαιριστή με την μεγάλη καριέρα στον Αχιλλέα, στον Πατραϊκό, στις Μικτές και παραλίγο στον Παναθηναϊκό, στον οποίο πήγε για έξι μήνες, αλλά δεν έμεινε, καθώς δεν του άρεσε εκεί, του προέκυψαν προσωπικές και επαγγελματικές προτεραιότητες, που υπαγόρευσαν την επιστροφή του στην Αθήνα.


Δεν είναι μόνο ο παππούς, ασφαλώς. Ο πατέρας του Απόστολος, καθηγητής φυσικής αγωγής, έγινε ευρύτερα γνωστός από το χάντμπολ, παίζοντας πολλά χρόνια στον Ηρακλή, ενώ εξίσου μεγάλη ήταν και η προπονητική του καριέρα.


Ο Απόστολος Καλούδης και η σύζυγός του Δήμητρα Γιαλούση - Καλούδη, έχουν δύο ακόμα παιδιά, επίσης αθλητές. Ο Βύρων Καλούδης παίζει χάντμπολ στον Λεωνίδα Αγίων Αναργύρων, ενώ η Μαριάμ είναι προπονήτρια γυμναστικής στον ΓΑΣ Μέγας Αλέξανδρος. Χάντμπολ παίζει και ο ξάδελφός τους, ο Σάκης Καλούδης, οδηγός αγώνων αυτοκινήτων συν τοις άλλοις!

Υποστήριξη: SilkTech