Ο Δήμος/ΔΕΥΑΠ κατέκτησε το Τουρνουά Μπάσκετ Εργαζομένων - ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ

Πέμπτη, Ιούλιος 25, 2019 - 9:50πμ

Ακόμη ένα Τουρνουά Μπάσκετ Εργαζομένων ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία,  στα πλαίσια των προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού που διοργανώνει  η Επιτροπή Πρωταθλήματος Εργαζομένων και το Τμήμα Άθλησης Πολιτισμού και Νέας Γενιάς του Δήμου Πατρέων σε συνεργασία με την Ε.Σ.Κ.Α.Η. και τον Σύνδεσμο Διαιτητών και Κριτών Αχαΐας κατά το οποίο συμμετείχαν 21  ομάδες (400  αθλητών –εργαζομένων).

Η ομάδα ΔΗΜΟΣ/ΔΕΥΑΠ  νίκησε στο μεγάλο τελικό της διοργάνωσης στο δημοτικό κλειστό γυμναστήριο της Παναγίας Αλεξιώτισσας την ομάδα των Γυμναστών/Προπονητών  με σκορ 81-74 και ανέβηκαν στο πρώτο σκαλί του βάθρου μετά από πολλά χρόνια. Τον τελικό διαιτήτευσαν οι Χρήστος Παναγιώτου, Ανδρέας Βαρδάλος και Ελένη Κωνσταντινίδου, όλοι ρέφερι της Basket League.

Τα 10λεπτα: 24-18, 46-39  (ημ.), 67-51, 81-74.

ΔΗΜΟΣ/ΔΕΥΑΠ (Βασιλειάδης): Χαρτάς 27 (3), Αγαλόπουλος 19 (5), Λιοφάγος 11 (3), Κοτσώνης 8, Διαμαντόπουλος 10 (2), Κιτσάκης 4, Σταυρόπουλος 2, Τσιμιγκάτος, Νικολακόπουλος, Τουβάκης.

ΓΥΜΝΑΣΤΕΣ/ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Σινογεώργος 2, Γιαννακόπουλος, Γ. Ντούβας 13 (3), Λυκούδης 19 (1), Δελάρτας 24 (3), Δενδής 14 (2), Χατζαράς 2.

Στο ημίχρονο του τελικού πραγματοποιήθηκε ο τελικός του διαγωνισμού τριπόντων στον οποίο νικητής αναδείχθηκε ο Ηλίας Δημόπουλος των Βιοτεχνών/Εμπόρων (17 τρίποντα), επικρατώντας των Γιώργο Ντούβα (15) και Άγγελου Χατζαρά (10) των Προπονητών/Γυμναστών.

Πριν από το τζάμπολ του τελικού έγιναν τα προκριματικά του διαγωνισμού τριπόντων με την συμμετοχή 12 αθλητών. Μετά το τέλος του τελικού, στον προαύλιο χώρο του γηπέδου έγιναν οι απονομές στους νικητές και στους κορυφαίους του τουρνουά, καθώς επίσης και 5 τιμητικές βραβεύσεις.

Την απονομή στον παλαίμαχο μπασκετμπολίστα, Γεράσιμο Λειβαδά, ο οποίος αγωνίστηκε παλιότερα στο τουρνουά με την ομάδα των Ελεύθερων Επαγγελματιών και των Πολιτικών Μηχανικών, έκανε ο Νίκος Δευτεραίος.

Την απονομή στον παλαίμαχο μπασκετμπολίστα, Ιωάννη Δίπλαρο και νυν προπονητή της Ολυμπιάδας, ο οποίος αγωνίστηκε παλιότερα στο τουρνουά με την ομάδα των Εκπαιδευτικών, έκανε ο πρόεδρος του Απόλλωνα, Γιώργος Αθανασίου ενώ τον Ανδρέα Μπερδέση, παλαίμαχο αθλητή του Απόλλωνα βράβευσε ο πρόεδρος του Ανατολικού Διαμερίσματος Δημήτρης Αναγνωστόπουλος.

Επίσης, βραβεύτηκε η μνήμη του Κυριάκου Παναγιώτου, ενός σπουδαίου ανθρώπου από τον χώρο της διαιτησίας, ενώ ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε η βράβευση του  παλαίμαχου προπονητή Στάθη Βέργου από τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων και βοηθό Δημάρχου επί Αθλητισμού, Τάκη Πετρόπουλο.

Στην συνέχεια την απονομή στον νικητή των τριπόντων, Ηλία Δημόπουλο και στον MVP του τελικού, Λεωνίδα Χαρτά  (ΔΗΜΟΣ/ΔΕΥΑΠ, τον ψήφισαν οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ και οι προπονητές των ομάδων), έκαναν αντίστοιχα ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Ανδρέας Παπανικήτας και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, Ανδρέας Αθανασόπουλος. Την τριταθλήτρια ομάδα του Λιμενικού Σώματος βράβευσε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανυπότακτη Πολιτεία», Χρήστος Πατούχας, ενώ την απονομή στην τριταθλήτρια ομάδα των ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ/ΕΜΠΟΡΩΝ, έκανε το μέλος του Συμβουλίου του Ανατολικού Διαμερίσματος Βασίλης Ζώτος.

Την απονομή στη δευτεραθλήτρια ομάδα των Γυμναστών/Προπονητών έκανε ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού, Τάκης Πετρόπουλος, και την απονομή στην πρωταθλήτρια ομάδα του ΔΗΜΟΥ/ΔΕΥΑΠ  Προπονητών/Γυμναστών έκανε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, Ανδρέας Αθανασόπουλος.

Πριν από την έναρξη των απονομών, χαιρετισμό  απεύθυνε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού Αθανασόπουλος Ανδρέας, ενώ ο «Νουρέγιεφ» του ελληνικού μπάσκετ, Κώστας Πετρόπουλος μοίρασε αναμνηστικά στους εκπροσώπους των 21 ομάδων του τουρνουά.  Παράλληλα, τιμήθηκαν και οι μαζορέτες του Αίολου Πατρών που ξεσήκωσαν τις κερκίδες με τα χορευτικά τους (την απονομή έκανε η διαιτήτρια Ελένη Κωνσταντινίδου).

Τέλος, η Οργανωτική Επιτροπή του πρωταθλήματος ευχαρίστησε τους υπευθύνους των δημοτικών γηπέδων, Μάκη Μοίραλη (κλειστό γυμναστήριο Παναγίας Αλεξιώτισσας) και Αργύρη Αργυράτο (κλειστό γυμναστήριο Ροϊτίκων).

Η φετινή διοργάνωση κρίνεται ως απόλυτα επιτυχημένη, τόσο σε οργανωτικό, όσο και σε αγωνιστικό επίπεδο και στόχος όλων είναι το 21ο Εργασιακό πρωτάθλημα του 2020 να είναι ακόμη καλύτερο.

Υποστήριξη: SilkTech