Ο Δήμος Πατρέων τιμά την Δευτέρα 1η Νοεμβρίου 2021, τον Στάθη Βέργο

Παρασκευή, Οκτώβριος 29, 2021 - 8:05μμ
Στάθης Βέργος

Τη Δευτέρα 1η Νοεμβρίου  στις 7 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου, θα τιμηθεί από τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, ο «μπασκετάνθρωπος» Στάθης Βέργος για την προσφορά στον αθλητισμό και την κοινωνία.


Ο Στάθης Βέργος που αφιέρωσε τη ζωή του στο μπάσκετ αναγνωρίζεται δίκαια ως ένας από τους πιο συγκροτημένους και σημαντικούς δασκάλους του αθλήματος στην Ελλάδα, όχι μόνο από τεχνοκρατική, αλλά και από παιδαγωγική, κοινωνική και ηθική άποψη. Έχει βραβευθεί από δεκάδες φορείς με κορυφαία την βράβευση του το 2011 από τον Σύνδεσμο Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης για τη μεγάλη προσφορά του στο μπάσκετ.

Γεννήθηκε στην Πάτρα έπαιξε μπάσκετ στην Παναχαϊκή και τον Απόλλωνα, δούλεψε ακούραστα και με επιτυχία σε όλες τις μεγάλες ομάδες της πόλης και σε πολλές μικρότερες, είχε τεράστια συμβολή στην ανάπτυξη του Πατραϊκού μπάσκετ και συνέδεσε το όνομα του ως προπονητής με τη σημαντικότερη περίοδο στην ιστορία της ομάδας μπάσκετ της Παναχαϊκής.

Για την προσωπικότητα και το έργο του Στάθη Βέργου θα μιλήσουν στην εκδήλωση, τρεις   προσωπικότητες του Πατραϊκού μπάσκετ: ο συμπαίκτης του στον Απόλλωνα Αλέκος Δημητριάδης, ο Κώστας Πετρόπουλος με τον οποίο συνδέεται ιστορικά και ο παίκτης του στην Παναχαϊκή Γιώτης Κανατσέλος.

* Στην εκδήλωση θα τηρηθούν αυστηρά οι υγειονομικοί κανόνες κατά της πανδημίας. 

Στην φωτ. η ομάδα μπάσκετ της Παναχαϊκής, στα μέσα της δεκαετίας του 1980 Β' Εθνική, με τον  Στάθη Βέργο τελευταίο από δεξιά.

ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Για την εκδήλωση υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον και κινητοποίηση! Μηνύματα από όλη την Ελλάδα καταφθάνουν στο δημαρχείο και στο γραφείο του αρμόδιου αντιδήμαρχου Τάκη Πετρόπουλου.
Ο παλιός παίκτης Χρήστος Πιτσής κάνει αγώνα δρόμου για να παραστεί, από το Μαϊάμι όπου βρίσκεται. Μήνυμα έστειλε από το Λουξεμβούργο ο Νεκτάριος Αλεξανδρής, ενώ ο Γιάννης Σομαλακίδης θα ταξιδέψει από Αθήνα. Ενδιαφέρον και από τον Κωστή Τσικίνα της ΧΑΝΘ, όπως και από τους Θρασύβουλο Μαυρομμάτη και Νίκο Κανελλάκη που ζήτησαν να παραστούν στην εκδήλωση. Βροχή τα μηνύματα μπασκετικών από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό για Βέργο... Δημήτρης Καλπάκης, Ζαφείρης Γκίνης (Θεσσαλονίκη), Κώστας Παναγιωτόπουλος (Αιγάλεω) Αντώνης Νικολετάκης (Καλαμάτα), Βασίλης Μπουζαλάς (Μόντρεαλ), Στέφανος Μπίρδας (Αθήνα) και φυσικά ακόμη περισσότερα από Πάτρα μεταξύ των οποίων Κώστας Γιαννόπουλος, Γιάννης Κοτσώνης, Αλέξης Αλεξόπουλος, Νίκος Σωτηρόπουλος, Σάκης Αντωνακόπουλος, Γρηγόρης Σαββόπουλος, Παναγιώτης Δρακόπουλος, Ευαγγελία Λάππα, Άγγελος Σταγιάνος κ.ά. Ο Στάθης Βέργος θα μιλήσει σχετικά στην ραδιοφωνική εκπομπή του Μπάμπη Χριστόγλου, ενώ η εκδήλωση θα προβληθεί από την Cosmote TV!

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech