Ο Δήμος Πατρέων διεκδικεί ποσό για το Παμπελοποννησιακό Στάδιο

Τρίτη, Φεβρουάριος 16, 2021 - 11:02μμ

Ο Δήμος Πατρέων διεκδικεί το ποσό για το Παμπελοποννησιακό Στάδιο, αλλά η εκάστοτε κυβέρνηση κάνει τον… Κινέζο

Στα χρόνια της δημοτικής αρχής Πελετίδη καμία εκ των κυβερνήσεων δεν ήταν συνεπής στην υποχρέωσή της να χρηματοδοτήσει τον αθλητισμό, στην Πάτρα.

Όλα αυτά τα χρόνια η δημοτική αρχή ζητά να ενισχυθεί οικονομικά για τη λειτουργία και συντήρηση του Παμπελοποννησιακού Σταδίου, αλλά ποτέ δεν πήρε ούτε ευρώ!

Στις εγκαταστάσεις του Σταδίου φιλοξενούνται δωρεάν δεκάδες αθλητικά σωματεία, ενώ ελεύθερη είσοδο έχουν χιλιάδες Πατρινοί που διαθέτουν κάρτα εισόδου.

Η δημοτική αρχή παρέλαβε το Στάδιο σε πολύ κακή κατάσταση και σε 2 χρόνια το έκανε αγνώριστο.

Για τη συντήρησή του ο δήμος δαπανά πολύ χρήμα ώστε να διατηρείται αυτό σε καλή κατάσταση και να το χαίρονται οι αθλούμενοι.

Συνεχώς το Στάδιο αναβαθμίζεται και η Διοικούσα Επιτροπή προσπαθεί να εκμεταλλευτεί διάφορα προγράμματα ώστε το Παμπελοποννησιακό να γίνει από τα πιο αξιόλογα της Ευρώπης!

Όμως, αυτή η προσπάθεια δεν ενισχύεται από την πολιτεία. Μεγάλο παράπονο του Δήμου είναι ότι , από την προγραμματική σύμβαση παραχώρησης του σταδίου, η πολιτεία οφείλει 5,3 εκ. ευρώ και όλες οι κυβερνήσεις, ενώ αναγνωρίζουν το χρέος δεν κάνουν την παραμικρή κίνηση.

Γι αυτό το λόγο, αλλά και για τον προγραμματισμό περαιτέρω αναβάθμισης του Παμπελοποννησιακού μίλησε ο αντιδήμαρχος Παιδείας & Αθλητισμού, Τάκης Πετρόπουλος:

«Παρά το γεγονός ότι οι Κυβερνήσεις Ν.Δ. - ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ και των παραφυάδων τους έκαναν και συνεχίζουν να κάνουν τον Κινέζο αρνούμενες όχι μόνο να χρηματοδοτήσουν την λειτουργία και τη συντήρηση του Παμπελοποννησιακού Σταδίου ως οφείλουν, αλλά ούτε καν να καταβάλουν στον Δήμο Πατρέων τα 5,3 εκ. ευρώ που χρωστάνε από την Προγραμματική Σύμβαση Παραχώρησης του, η Διοικούσα Επιτροπή του και οι εργαζόμενοι συνεχίζουν απτόητοι την απογείωση του!

Μετά την ενεργειακή αναβάθμιση του ύψους 1,1 εκ. ευρώ που βρίσκεται στη φάση ανάδειξης του αναδόχου εργολάβου και την ανακατασκευή των γηπέδων Μπάσκετ-Βόλεϊ-Ποδοσφαίρου ύψους 150 χιλ. ευρώ καταθέτουν τις αμέσως επόμενες ημέρες στο Πρόγραμμα "Τρίτσης" μελέτη και για την ψηφιακή αναβάθμιση του ύψους 1,6 εκ. ευρώ!»

ΠΗΓΗ

Υποστήριξη: SilkTech