Ο Δημήτρης Σπηλιωτόπουλος επαφές για διεθνείς αγώνες στίβου

Πέμπτη, Φεβρουάριος 14, 2019 - 5:52μμ

Με τον πρόεδρο της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου Βαγγέλη Τζελάτη και τον αντιπρόεδρο Σπύρο Μπούσια καθώς και με προπονητές Σωματείων στίβου της περιοχής συναντήθηκε και συζήτησε ο Δημήτρης Σπηλιωτόπουλος υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με Δήμαρχο τον Γρηγόρη Αλεξόπουλο, καθηγητής Φυσικής Αγωγής και πρώην προπονητής στίβου και πρώην μέλος του Δ.Σ. της ΕΑΣ.

Συζήτησαν μεταξύ άλλων, την αναβίωση του Κυπέλλου Αδριατικής, ενός θεσμού του κλασικού αθλητισμού που διεξήχθη την δεκαετία του '90 και ξεκίνησε από πρωτοβουλία του ιδίου αλλά και του Προέδρου Βαγγέλη Τζελάτη.

Πρόκειται για αγώνες στίβου που λαμβάνουν μέρος παραλιακές περιφέρειες από την Ιταλία, Κροατία, Μαυροβούνιο, Σλοβενία, Αλβανία και την Ελλάδα.

Η Πάτρα μπορεί να διαδραματίσει πρωταρχικό - μητροπολιτικό ρόλο στην διοργάνωση αφού είναι παραθαλάσσια πόλη με άριστη υποδομή σε επίπεδο Σταδίου, το Πανπελοποννησιακό, έχει την υποδομή και σε συνδυασμό με την τεχνογνωσία της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ μπορεί να διοργανώσει διεθνείς αγώνες στίβου. Η Πάτρα και στο παρελθόν έχει διοργανώσει με μεγάλη επιτυχία αυτόν τον θεσμό.

Τα «Τοφάλεια» θα πρέπει να αναπτυχθούν σε διεθνή διοργάνωση στο επίπεδο που αξίζει ο στίβος της Πάτρας με αρωγό τον Δήμο.

Την μεγαλύτερη συμμετοχή του Δήμου Πατρέων συζήτησαν οι άνθρωποι του στίβου, με την ανάληψη και τέλεση αγώνων υψηλού επιπέδου. Άλλωστε σε κάθε διοργάνωση που γίνεται, η πόλη αποκομίζει πολλαπλά οφέλη σε επίπεδο εξωστρέφειας και οικονομικών στοιχείων καθώς τονώνεται η τοπική οικονομία διά μέσου των επισκεπτών / αθλητών που διανυκτερεύουν.

Η συνεργασία των αθλητικών Ομοσπονδιών με τον Δήμο θα επιφέρει την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής των Πατρών αφού η πόλη θα μπορέσει να διαδραματίσει μητροπολιτικό ρόλο στην περιοχή.

Οι συναντήσεις με τους εκπροσώπους των αθλητικών Ομοσπονδιών στην πόλη θα συνεχιστούν έτσι ώστε να αναπτυχθούν προτάσεις και θέσεις και λύσεις των θεμάτων αναλόγως την αρμοδιότητα κάθε Ομοσπονδίας αλλά και την συνεισφορά του Δήμου σε αυτές.

Υποστήριξη: SilkTech