O Δημήτρης Γκοτσόπουλος θα υποδυθεί τον Αλέξανδρο Ωνάση

Πέμπτη, Μάρτιος 21, 2019 - 10:44πμ
Ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος ως Αριστοτέλης Ωνάσης

Τον ερχόμενο Οκτώβριο στο θέατρο Παλλάς πρόκειται να ανέβει η πολύκροτη ζωή και η πορεία ενός μύθου για τα ελληνικά δεδομένα, του Αριστοτέλη Ωνάση με την υπογραφή του Σταμάτη Φασουλή στη σκηνοθεσία.

Τον ρόλο του Αριστοτέλη Ωνάση θα τον υποδυθούν τρεις άντρες σε διαφορετικές ηλικίες, ανάμεσά τους ο Αγησίλαος Μικελάτος σε νεαρή ηλικία και ο Σταμάτης Φασουλής σε μεγάλη ενώ τις γυναίκες που που σημάδεψαν τη ζωή του, η Κατερίνα Παπουτσάκη θα είναι η Μαρία Κάλλας, η Δήμητρα Ματσούκα α ενσαρκώσει την Τζάκι Κένεντι και η Ευγενία Δημητροπούλου θα παίξει την Τίνα Λιβανού.

Ο τάχιστα ανερχόμενος πατρινός ηθοποιός Δημήτρης Γκοτσόπουλος που ξεχώρισε στις "Μάγισσες της Σμύρνης" του θεάτρου "Παλλάς" θα ερμηνεύσει τον γιο του Αριστοτέλη Ωνάση, τον αδικοχαμένο Αλέξανδρο που ήταν η μεγάλη αδυναμία του Κροίσου κι είχε τραγικό τέλος σε αεροπορικό δυστύχημα. Αυτό γνωστοποίησε ο ίδιος μιλώντας στο sportin, καθώς την Τετάρτη (20/3) συμφώνησε "αρμοδίως".

Ποιος όμως είναι ο παλιός πρωταθλητής στίβου που εξελίσσεται σε σπουδαίο ηθοποιό της νέας γενιάς;

Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΑΡΙΕΡΑ

Και για όποιον έχει απορία προς τι αυτό θέμα στις αθλητικές σελίδες, να υπενθυμίσουμε πως ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος δεν είναι άλλος παρά ο παλιός αθλητής στίβου της Ολυμπιάδας! Ενας από τους καλύτερους βαδιστές εκείνη την περίοδο, ξεκίνησε μικρός με προπονήτρια την Ντίνα Μπορνιβέλη, ενώ συνέχισε την καριέρα του με τον Γιώργο Παπανδρεόπουλο.

Μάλιστα το 2002 κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων, στα 10.000μ. βάδην, αν και ήταν παίδας. Στη συνέχεια της καριέρας του έκανε και τριπλούν, ενώ έφυγε για την Αθήνα όπου πήρε μεταγραφή στην ΑΕΚ! Συν τοις άλλοις έχει συμμετάσχει σε πολλές τελετές έναρξης και παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας.

ΣΤΟ ΣΑΝΙΔΙ

Πολλοί τον είδαν και εντυπωσιάστηκαν στην παλαιότερη παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ «Οnline», ένα εικονικό περιβάλλον, ένας διαδικτυακός τόπος , όπου χωρίς σωματική και οπτική επαφή, με την ασφάλεια της απόστασης και της ανωνυμίας , δίνει τη δυνατότητα στο άτομο να αποκτήσει φωνή και ελευθερία. Σε ένα δύσκολο έργο, ανταποκρίθηκε με ιδιαίτερα ευκολία στις απαιτήσεις του ρόλου ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος που έπαιξε και στην Επίδαυρο, στον Ιππόλυτο, σε σκηνοθεσία της Λυδίας Κονιόρδου, ήταν ένας από τους κυνηγούς του Ιππόλυτου.

Τον είδαμε και ως ωραίο Φίλιππο, ο σύντροφος της Ελλης στη «Δικαίωση» του MEGA.

Επέλεξε να γίνει ηθοποιός γιατί με αυτόν τον τρόπο: "Καταφέρνω και "συναντιέμαι" με τους ανθρώπους αληθινά, μέσα από τα έργα τα θεατρικά αλλά και τους διάφορους ρόλους είτε είναι κωμικοί είτε να δραματικοι είτε είναι κάτι που μου ταιριάζει απόλυτα είτε είναι κάτι τελείως κόντρα σε μένα", εξήγησε ο Δημ. Γκοτσόπουλος.

 Αυτή την περίοδο παίζει στο έργο του Άγγλου συγγραφέα Άντριου Κάουι (Andrew Cowie) "Η Ζωή μου στην Τέχνη" (My Life In Art), που σκηνοθετεί στο Θέατρο 104 ο Θοδωρής Βουρνάς.
Γραμμένο το 1998, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο θεατρικό κοινό τον Ιούλιο του ίδιου χρόνου στο The Custard Factory του Birmingham, ενώ η πρεμιέρα του στο Λονδίνο έγινε το Νοέμβριο στο Etcetera Theatre του Camden. Ένας σκηνοθέτης και δύο ηθοποιοί είναι σε πρόβες για να ανεβάσουν το Don Juan του Byron. Ο σκηνοθέτης είναι gay και είναι τσιμπημένος με τον έναν από τους ηθοποιούς του, το Στίβεν (Δημήτρης Γκοτσόπουλος), ο οποίος με τη σειρά του αρχίζει να φαντασιώνεται ερωτικά τη συμπρωταγωνίστριά του τη Ρεβέκκα. Οι σχέσεις τους περιπλέκονται, καθώς οι δυσκολίες τους ως προς το ανέβασμα του έργου εμπλέκονται με την προσωπική τους ζωή και τις απογοητεύσεις της, οπότε και οι ρόλοι στο θέατρο μπερδεύονται με τους πραγματικούς τους εαυτούς. Ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος έπαιξε το Στίβεν, ένα νεαρό και φιλόδοξο ηθοποιό στα πρώτα του βήματα. Η εξωτερική του εμφάνιση τον βοηθά να αποδώσει με ακρίβεια τον αφελή ναρκισσισμό του ηθοποιού, αλλά και την αδεξιότητα του άντρα που προσπαθεί να προσελκύσει ερωτικά τη συμπρωταγωνίστριά του. Απολαυστικά αδέξιος τόσο στο λόγο, όσο και στην κίνησή του, αλλά και γειωμένα ανθρώπινος στην προσωπική του επαφή, αποτυπώνει εξαιρετικά τις λεπτές ισορροπίες του χαρακτήρα του.

Στην πορεία σπούδασε Διοίκηση και Οργάνωση Επιχειρήσεων, παράλληλα παρακολουθούσε μαθήματα μουσικής σε ωδείο. 

Στα 23 του, παρακολουθώντας στην Πάτρα την παράσταση «Ο θάνατος του εμποράκου» του Αρθουρ Μίλερ με τον Θύμιο Καρακατσάνη, αποφάσισε πως αυτό είναι που θα ήθελε να κάνει μελλοντικά στη ζωή του. Στη συνέχεια φοίτησε στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών και όλα πήραν τον δρόμο τους.

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech