Ο Δίας Σαραβαλίου πανηγυρίζει την άνοδο στην Α' ΕΠΣΑ (φωτό και βίντεο)

Κυριακή, Απρίλιος 29, 2018 - 6:59μμ

Σ' ένα γιορτινό κλίμα στο Δημοτικό Γήπεδο του Σαραβαλίου «Κ. Ζάρρας», ο Δίας Σαραβαλίου μαζί με 80 φιλάθλους και δεκάδες παιδιά των ακαδημιών του, που δημιούργησαν μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα για τα δεδομένα της κατηγορίας, πανηγύρισαν μια ιστορική στιγμή για τον σύλλογο, την άνοδο του για πρώτη φορά στην Α' κατηγορία της ΕΠΣ Αχαΐας, στο 0-0 με τον Ατρόμητο Λάππα. Η ομάδα του Νίκου Τσολόπουλου, πραγματοποίησε φέτος μια εξαιρετική σεζόν και δικαιωματικά κατακτά την κορυφή.

Ο Δίας ήρθε ισόπαλος κόντρα στον Ατρόμητο Λάππα με 0-0 (29/4) για την 29η αγωνιστική της Β' ΕΠΣΑ (1ος Όμιλος), σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Στο πρώτο ημίχρονο δημιουργήθηκαν λίγες ευκαιρίες, με τις δύο ομάδες να παίζουν κυρίως ποδόσφαιρο κατοχής.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Δίας μπήκε στο γήπεδο με επιθετική διάθεση και είχε περισσότερες ευκαιρίες για να σκοράρει. Αξιοσημείωτο στο ματς είναι το γκολ που πέτυχε ο Στάνης σε δεύτερο χρόνο, έπειτα από το σουτ του αρχηγού Καραΐσκου, με τον βοηθό να υποδεικνύει οφσάιντ, στο 73ο λεπτό. Επίσης, στο 90', ο ορεξάτος Θεμιστοκλόπουλος έχασε μια μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ με διπλή ενέργεια στην μικρή περιοχή, με την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Στο τέλος του αγώνα, οι ποδοσφαιριστές του Ατρομήτου σε μια όμορφη κίνηση, έδωσαν συγχαρητήρια στον προπονητή και τους παίκτες του Δία, αναγνωρίζοντας την προσπάθεια των παικτών και τις ομάδας.

Λίγο μετά, οι παίκτες του Δία μαζί με τον προπονητή, κατευθύνθηκαν στην μεριά των φιλάθλων, όπου γνώρισαν την αποθέωση και πήραν τα χειροκροτήματα, υπό τους ήχους του ύμνου του Τσάμπιονς Λιγκ.

Διαιτητές: Γεώργιος Κουτρουμάνης, βοηθοί: Διονύσιος Τραυλός, Σωτήριος Ασημακόπουλος.

ΔΙΑΣ ΣΑΡΑΒΑΛΙΟΥ: Κωστούλιας, Παπανικολάου (40' Πανέτας,) Σωτηρόπουλος (67' Μαρκεζίνης), Κοντογιαννάτος, Παπαδάτος, Στάνης, Καραΐσκος, Τσεγγενές (55' Θεμιστοκλόπουλος), Andreu, Νικολογιάννης, Στασινόπουλος (68' Χουρδούμης). Αναπληρωματικοί: Κωστογιάννης, Ρόδης,

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΛΑΠΠΑ: Παπαγέλης, Μπέης, Νικολόπουλος, Ν. Φραγκούλιας, Νικολετάτος, Καρκούλιας, Κατσιμπερνάκης, Χαβαριώτης, Δ. Φραγκούλιας, Αγγελόπουλος, Παπαζαφείρης. Αναπληρωματικοί: Σπηλιόπουλος.

* Ο προπονητής του Δία Σαραβαλίου Νίκος Τσολόπουλος, εμφανώς χαρούμενος για τη πορεία της ομάδας και την άνοδο στην Α' κατηγορία, είπε: «Καταρχήν τίποτα δεν είναι εύκολο στην ζωή αν δεν προσπαθήσεις. Φέτος, ξεκινήσαμε απ' τις 10 Αυγούστου με τα παιδιά όλοι μαζί. Ο Δίας είναι μια απ' τις μεγαλύτερες ακαδημίες της Πάτρας, και κατάφερε μέσα από την φετινή περίοδο με δικά της παιδιά, μαζί με 4 – 5 μεγάλους, να ανέβει στην κατηγορία για πρώτη φορά στην ιστορία της και αυτό τα λέει όλα. Ευελπιστούμε την καινούργια χρονιά, να μας βρει όλους μαζί όπως φέτος, συν κάποια παιδιά που θα ανέβουν απ' τους Παίδες. Θέλουμε να φτιάξουμε ακόμα ένα αξιόμαχο σύνολο, να παραμείνουμε στην Α' κατηγορία και να σταθεροποιηθούμε εκεί. Όσον αφορά τους παίκτες μου, είμαι περήφανος, από τον πρώτο μέχρι και τον τελευταίο, από τον πιο μικρό μέχρι και τον πιο μεγάλο. Δώσανε όλοι το εκατό τοις εκατό και στις προπονήσεις και στα παιχνίδια και γεύονται αυτό το αποτέλεσμα».

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΜΑΚΡΗΣ

Υποστήριξη: SilkTech