Ο Αυτοκινητιστικός Όμιλος Πατρών στο ...παρά ένα!

Σάββατο, Απρίλιος 13, 2019 - 11:32πμ

Με αφορμή το Ράλι Αχαιός (13-14/4) ο Αυτοκινητιστικός Ομιλος Πατρών κυκλοφόρησε ένα μικρό περιοδικάκι, αφιερωμένο στην ιστορία του αγώνα.

Από αυτό αλιεύσαμε ένα εξαιρετικό κείμενο, τον χαιρετισμό του προέδρου του ΑΟΠ, Ανδρέα Παντελή. Διαβάζουμε:

"Να λοιπόν που ο Αυτοκινητιστικός Όμιλος Πατρών έφτασε στο παρά ένα για να γιορτάσει το χρυσό ιωβηλαίο από την ίδρυσή του, τα 50ά του γενέθλια. Το 2020 συμπληρώνονται 50 χρόνια από την ίδρυσή του και αυτό είναι ένα γεγονός που δεν θα περάσει απαρατήρητο.

Η ανά χείρας αφιερωματική έκδοση, υπογραμμίζει πως ο ο ΑΟΠ είναι ένα από τα πλέον ιστορικά αθλητικά σωματεία της Πάτρας με σημαντικές επιτυχίες κι ακόμα μεγαλύτερη και ουσιαστικότερη προσφορά στην πόλη και στον αθλητισμό της.

Χωρίς να χρειαστεί ούτε μία σελίδα, ούτε μια πρόταση, παρά μονάχα φωτογραφίες, οι υπεύθυνοι της έκδοσης πέτυχαν τον στόχο τους. Παλιές φωτογραφίες και παλιές αφίσες από αγώνες του Ομίλου αποδεικνύονται αρκετές για να αντιληφθεί ο αναγνώστης το μέγεθος και τη σημασία του Αυτοκινητιστικού Ομίλου.

Tο "Pάλι Aχαιός», η «Aνάβαση Πιτίτσας", η «Ανάβαση Ομπλού», οι αγώνες δεξιοτεχνίας, η συμμετοχή σε διάφορους άλλους αγώνες αποτελούν μέρος της παρακαταθήκης του Ομίλου. Μα δεν είναι η μόνη!

O AOΠ είναι ένα από τα πλέον οργανωμένα σωματεία. Aριθμεί 250 μέλη, τα οποία μετέχουν ουσιαστικά στα κοινά του Oμίλου, ενώ διαθέτει δεκάδες οδηγούς αγώνων. Και φυσικά με το αγωνιστικό του δυναμικό έχει γράψει μερικές λαμπρές σελίδες στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού της Eλλάδας.

Όλα αυτά θα μας απασχολήσουν το 2020 στον εορτασμό των 50ών γενεθλίων του ΑΟΠ, που βρίσκεται στην πιο ώριμη και στιβαρή περίοδο της ζωής του.

Η παρούσα έκδοση δεν είναι παρά ο προπομπός ενός επετειακού λευκώματος που προγραμματίζεται για την επόμενη χρονιά.

Η διοίκηση του Αυτοκινητιστικού Ομίλου Πατρών, και εγώ προσωπικά, συγχαίρουμε τους εμπνευστές και όλους τους συντελεστές του «ΑΟΠ 49 χρόνια - 49 στιγμές»!

Ανδρέας Παντελής
Πρόεδρος ΑΟΠ"

Υποστήριξη: SilkTech