Ο Αθλητισμός αντίδοτο στις εξαρτήσεις και τα Ναρκωτικά

Παρασκευή, Ιούνιος 26, 2020 - 11:00μμ

Η 26η Ιουνίου καθιερώθηκε ως «Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους» στις 7 Δεκεμβρίου 1987 από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει την παγκόσμια κοινή γνώμη για τις επιπτώσεις από τη χρήση των ναρκωτικών και της παράνομης διακίνησής τους, αλλά και για να τιμήσει τον κινέζο μανδαρίνο Λιν Τσε Χσου (1785-1850), που απαγόρευσε το εμπόριο οπίου στην Καντώνα, με αποτέλεσμα να προκληθεί ο Πρώτος Πόλεμος του Οπίου το 1839.

Παγκόσμιο πρόβλημα έχει καταστεί η χρήση των ναρκωτικών, ενώ η οικονομική κρίση επιτείνει το πρόβλημα καθώς η επιδείνωση του κοινωνικού περιβάλλοντος, το άγχος, η κατάθλιψη οδηγούν στην κατάχρηση αρχικά νόμιμων και στη συνέχεια παράνομων ουσιών και την εξάρτηση.

Η σημερινή ημέρα κατά των ναρκωτικών απαιτεί περισυλλογή και κριτική σκέψη, πάνω στις αιτίες ενός προβλήματος που απειλεί το πιο ζωντανό και δυναμικό κομμάτι της κοινωνίας μας, τη νεολαία.

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών δεν είναι ημέρα ενάντια στους ανθρώπους που κάνουν χρήση ναρκωτικών. Δεν είναι ημέρα φόβου. Είναι ημέρα σεβασμού στην προσπάθεια των ανθρώπων να αλλάξουν τη ζωής τους και να ενσωματωθούν στην κοινωνία με τον τρόπο που οι ίδιοι θα επιλέξουν.

Σαν Ένωση πιστεύουμε ότι η στήριξη και ενίσχυση του αθλητισμού αποτελεί το ισχυρότερο αντίδοτο στα επιζήμια κοινωνικά φαινόμενα που πλήττουν ιδιαίτερα τη νέα γενιά.
Η αναχαίτιση της εξάπλωσης των ναρκωτικών, της βίας, της νεανικής παραβατικότητας, του αλκοολισμού μπορεί να επιτευχθεί με τη στροφή των νέων μας προς τον αθλητισμό.

Ο αθλητισμός εξ ορισμού είναι υγεία και γενικά επιφέρει μόνο ευεργετικές επιδράσεις στον άνθρωπο και ιδιαίτερα στους νέους μας.
Θέλουμε τα παιδιά μας να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Να φορέσουν αθλητική στολή και να μπουν στα γήπεδα, γνωρίζοντας και υπηρετώντας τις αρχές του αθλητισμού.
Ξέρουμε ότι πολλά έχουν να κερδίσουν και περισσότερα να αποφύγουν.

Υποστήριξη: SilkTech