Ο Απόλλων πιο ισχυρός με το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ

Τρίτη, Φεβρουάριος 22, 2022 - 3:17μμ
Οι ομιλητές στο πάνελ

Ο Απόλλων παρουσίασε σήμερα το μεσημέρι (22/6)  σε συνέντευξη Τύπου στην Περιβόλα, το ξεκίνημα της συνεργασίας του με τον μεγάλο Εκπαιδευτικό Ομιλο επαγγελματικής κατάρτισης, ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360.

Ομιλητές ήταν ο Γιάννης Παντελίδης, διευθυντής ανάπτυξης του Ομίλου, η διευθύντρια του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 Πάτρας Χριστίνα Στεργίου, ο Ανδρέας Καλούδης, υποδιευθυντής ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 Πάτρας, ο πρόεδρος της ΚΑΕ Απόλλων, Κώστας Αποστολόπουλος, ο υπεύθυνος προγράμματος χορηγιών του Απόλλωνα Κώστας Μαρλαφέκας, ο εκ των προπονητών, Σταύρος Μυκωνιάτης και ο διεθνής αθλητής Νίκος Δίπλαρος.

Άπαντες στάθηκαν στη συνεργασία του Απόλλωνα με το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ και τις προοπτικές που ανοίγονται και για τα δύο μέρη, αλλά και στην ανάγκη ευρύτερης συνεργασίας Αθλητισμού και Παιδείας.

«Ευχαριστούμε τον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 και όλους όσοι συνέβαλαν στο πνεύμα της κοινής μας συνεργασίας» τόνισε ο κ. Κώστας Αποστολόπουλος και πρόσθεσε: «Η συνεργασία μας προχωράει πολύ καλά και εύχομαι να συνεχιστεί για μεγάλο διάστημα. Εκ μέρους του Συλλόγου ευχαριστώ τον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 για την προσφορά του στην ομάδα μας».
«Ευχαριστώ πολύ την οικογένεια του Απόλλωνα για την πρόσκληση στην παρουσία της μεταξύ μας συνεργασίας. Σας μεταφέρω τους θερμούς χαιρετισμούς του προέδρου του Ομίλου ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360, κ. Ιωάννη Καρανταλή και της Γενικής Διευθύντριας του Ομίλου κας Όλγας Κριτσιμά. Σε ότι παντρεύει τον αθλητισμό με την εκπαίδευση, που έχουν κοινές αρχές και αξίες θα είμαστε πάντα υποστηρικτές» τόνισε ο κ. Γιάννης Παντελίδης.

Από την πλευρά της η κα Χριστίνα Στεργίου πρόσθεσε: «Το μπάσκετ το αγαπάμε και το στηρίζουμε. Ως μεγαλύτερος Εκπαιδευτικός Όμιλος μαζί με την ιστορική ομάδα του Απόλλωνα υλοποιούμε την ενδυνάμωση του αθλητικού γίγνεσθαι στον νομό Αχαΐας. Στόχος του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 είναι να συνδέσει την εκπαίδευση με τον αθλητισμό. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτή η σύνδεση πραγματώνεται μέσω του μπάσκετ και τον ιστορικό σύλλογο του Απόλλωνα. Πέρα από τις ειδικότητες, οι οποίες άμεσα θα συνεργαστούν και θα συνδιαλλαχτούν με τον αθλητικό και διοικητικό προσωπικό του Απόλλωνα, θέλουμε όλοι οι σπουδαστές του Ομίλου να προσεγγίσουν τον αθλητισμό. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας και ελπίζουμε να γράψουμε ιστορία μαζί. Να ευχηθώ καλή αρχή και καλή δημιουργική συνέχεια».

Ακολούθως ο κ. Ανδρέας Καλούδης πρόσθεσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για αυτή τη συνεργασία. Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 στηρίζει τη συνεργασία με την τοπική κοινωνία και πάντοτε έχει άριστη διασύνδεση με τα ιδεώδη του αθλητισμού στην εκπαίδευση. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας οι σπουδαστές μας θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν πολύτιμες γνώσεις, εμπειρίες και δεξιότητες από το εξειδικευμένο προσωπικό της ΚΑΕ Απόλλων Oscar. Συγκεκριμένα, οι σπουδαστές Προπονητικής θα μπορούν να συνεργαστούν και να λάβουν γνώση και εμπειρίες και να δουν από κοντά το προπονητικό τιμ της οικογένειας του Απόλλωνα. Οι σπουδαστές του τομέα της Υγείας θα μπορούν να συνεργαστούν με τον ιατρικό επιτελείο της ομάδας. Οι σπουδαστές του τομέα της Οικονομίας και Διοίκησης, Εφαρμοσμένων Τεχνών και Δημοσιογραφίας θα μπορούν να συνεργαστούν με το τμήμα Μάρκετινγκ και Δημοσιών Σχέσεων του Απόλλωνα. Θα δουν έτσι πώς κινείται η αγορά και πως λειτουργεί ένας μεγάλος Σύλλογος. Τέλος οι σπουδαστές του τομέα Γαστρονομίας και Ζαχαροπλαστικής θα συμμετέχουν σε όλες τις εκδηλώσεις, που θα διοργανώσει ο Απόλλων προκειμένου όλοι μας να γευτούμε τις όμορφες δημιουργίες τους».

Ο κ. Κώστας Μαρλαφέκας ξεκίνησε με ρήση του Σωκράτη λέγοντας: «Ο αρχαίος μας φιλόσοφος είχε πει: "Η παιδεία καθάπερ ευδαίμων χώρα, πάντα τ' αγαθά φέρει". Δηλαδή: "Η μόρφωση, όπως ακριβώς μία εύφορη γη, φέρνει όλα τα καλά". Στον Απόλλωνα είμαστε χαρούμενοι και περήφανοι για την έναρξη της συνεργασίας με τον μεγαλύτερο εκπαιδευτικό Όμιλο στη χώρα, το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360. Είναι μία στρατηγική για εμάς συνεργασία, η οποία ευελπιστούμε να αποφέρει τα μέγιστα οφέλη και για τις δύο πλευρές και να έχει μεγάλη διάρκεια. Ως Οργανισμός θεωρούμε την εκπαίδευση ως αναπόσπαστο κομμάτι στον αθλητισμό. Για αυτό συμβουλεύουμε τους αθλητές και τις αθλήτριες μας πάντα να είναι εξίσου συνεπείς στα μαθήματα και τις σπουδές τους. Ελπίζουμε στη βάση της η συνεργασία να είναι πολυδιάστατη υλοποιώντας από κοινού μία σειρά από δράσεις με κοινωνικό και εκπαιδευτικό αποτύπωμα. Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 είναι ο μεγάλος χορηγός του Απόλλωνα. Η μεγάλη εκπαίδευση του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ στην Πάτρα αποτελεί τιμή για την πόλη μας και πρέπει να στηριχτεί γιατί δίνει αξία στην εκπαίδευση και σημαντικές ευκαιρίες για γνώσεις και καριέρα στους νέους μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Αντώνη Χατζηγεωργίου, που είναι ο διευθυντής μάρκετινγκ του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 και τον κ. Νίκο Ανδρουτσέλη, Πατρινό φίλο του Απόλλωνα, ο οποίος συνέβαλλε σε αυτή τη συνεργασία».

Ο κ. Νίκος Δίπλαρος είπε: «Όπως το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 παράγει εκπαίδευση, έτσι και ο αθλητισμός έχει εκπαίδευση. Ο Απόλλων έχει στο δυναμικό του πολλά παιδιά στις ακαδημίες και σε όλα του τα τμήματα με νέους και νέες, που έχουν ανάγκη από εκπαίδευση και αθλητισμό. Πιστεύω λοιπόν ότι από αυτή τη συνεργασία θα βγει κάτι πολύ καλό».

Τέλος ο κ. Σταύρος Μυκωνιάτης πρόσθεσε: «Η συνεργασία δύο πολύ μεγάλων brand, όπως ο Απόλλωνας και το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 μόνο πολύ καλά αποτελέσματα μπορεί να φέρει. Τα παιδιά, οι σπουδαστές μόνο ωφελημένα μπορούν να βγουν. Εμείς από την πλευρά μας θα αγκαλιάσουμε τα παιδιά και θα τους δείξουμε πώς προετοιμάζεται και λειτουργεί μια επαγγελματική ομάδα υψηλού επιπέδου. Θα είμαστε δίπλα τους όσο και όποτε χρειαστεί. Με μεγάλη μας χαρά θα αγκαλιάσουμε αυτή την προσπάθεια».

Η εκδήλωση καλύφθηκε από πολλά ΜΜΕ της περιοχής, ενώ την παρακολούθησε και ο πρώην πρόεδρος Φίλιππας Καμίσης.

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech