Ο Απόλλων έχασε 70-56 στον Αρη (ΦΩΤΟ)

Σάββατο, Ιανουάριος 22, 2022 - 6:43μμ
Είχε εξαρχής δύσκολο έργο

Έχει αποδειχθεί πολλάκις πως το Nick Galis Hall κάνει τους παίκτες του Άρη να αισθάνονται πολύ άνετα. Το αυτό συνέβη για πολλοστή φορά στην αναμέτρηση με τον Απόλλωνα Πάτρας (22/1), όπου η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη πήρε τη νίκη (70-56) με σχετική ευκολία.

Οι κίτρινοι πήραν από νωρίς το προβάδισμα, το οποίο οδήγησαν σε διψήφια επίπεδα στο τρίτο δεκάλεπτο. Δεν απειλήθηκαν επί της ουσίας από τους φιλοξενούμενους μέχρι το φινάλε κι έτσι έφτασαν τις 5 νίκες στη Stoiximan Basket League, διατηρώντας παράλληλα τους παίκτες του Νίκου Βετούλα στις 4 νίκες.

Ντεμπούτο για τους μελανόλευκους έκαναν ο Τρε ΜακΛιν (12 πόντοι με 3/10 σουτ, 9 ριμπάουντ, 5 λάθη) με τον Ελάιτζα Μήτρου Λονγκ (5 πόντοι με 2/7 σουτ, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ), με τον πρώτο να κάνει αισθητή την παρουσία του.

Κακή επιθετική συγκομιδή για δεύτερο συνεχές παιχνίδι, μετά τους 48 πόντους με τον Παναθηναϊκό.

Με εξαίρεση το πρώτο δίλεπτο (0-4 στο 2'), ο Άρης ήταν αυτός που έλεγχε την κατάσταση στο πρώτο μέρος. Οι κίτρινοι στηρίχθηκαν στους συνήθεις υπόπτους (Ολίβιε Χάνλαν και Τζέιμς Κέλι) για να δημιουργήσουν το +7 (15-8 στο 8' και 26-19 στο 14'). Παρά το γεγονός πως πολλά πράγματα δεν λειτουργούσαν πάντως στην επίθεση, η ποιότητα του Τρε ΜακΛιν αρκούσε για να βοηθήσει τον Απόλλωνα Πάτρας να μείνει σε σχετική επαφή με το προβάδισμα των κίτρινων μέχρι το φινάλε. Οι γηπεδούχοι έκλεισαν εν τέλει το πρώτο μέρος με +9 (39-30) χάρη στο μίνι ξέσπασμα που είχαν στο τελευταίο δίλεπτο. Όλα αυτά, παρά το γεγονός πως οι παίκτες του Γιάννη Καστρίτη είχαν 8/18 δίποντα και 5/17 τρίποντα.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, ο ρυθμός του αγώνα δεν άλλαξε δραματικά. Ο Άρης είχε τον έλεγχο και προηγήθηκε με +14 (46-32 στο 23'), δείχνοντας έτοιμος να τελειώσει το παιχνίδι μια ώρα αρχύτερα. Οι φιλοξενούμενοι επιχείρησαν να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση στην περιφέρεια, βρήκαν πόντους από τον Ντε'Ζον Ντέιβις, αλλά η ουσία δεν άλλαξε για εκείνους. Αντίθετα, το προβάδισμα των γηπεδούχων πήγε στο +10 (56-46) με την ολοκλήρωση της περιόδου, που βρήκε τον Απόλλωνα Πάτρας να έχει 5/17 τρίποντα και περισσότερα λάθη (14) απ ότι ασίστ (10).

Αν υπήρχε μια ευκαιρία για ανατροπή, αυτή αφορούσε στον τρόπο με τον οποίο θα έμπαιναν οι παίκτες του Νίκου Βετούλα στην τελευταία περίοδο. Ο Άρης ήταν όμως έτοιμος να διαχειριστεί κάθε περίσταση, έπαιξε υποδειγματική άμυνα και δεν απειλήθηκε στο ελάχιστο. Οι κίτρινοι έμειναν σε απόσταση ασφαλείας μέχρι το φινάλε και πήραν την πολύτιμη νίκη, αφήνοντας τον Απόλλωνα Πάτρας μία νίκη πίσω τους (έχουν 5 έναντι 4, αλλά κι ένα παιχνίδι λιγότερο).

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Πουρσανίδης Γ. - Θεονάς - Μαγκλογιάννης.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-15, 39-30, 56-46, 70-56.

Οι επόμενες υποχρεώσεις των δύο ομάδων: Την επόμενη βδομάδα, στην έναρξη του β' γύρου της Stoiximan Basket League, ο Άρης δοκιμάζεται εκτός έδρας απέναντι στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ (29/1, 19:45), ενώ ο Απόλλωνας Πάτρας έχει δεύτερο σερί εκτός έδρας παιχνίδι, αυτή τη φορά με αντίπαλο τον Ιωνικό (30/1, 17:00).

Υποστήριξη: SilkTech