Ο Αλέξανδρος Ράπτης στο sportin.gr: "Είναι πρωτόγνωρο και συναρπαστικό"

Τετάρτη, Δεκέμβριος 19, 2018 - 10:00μμ

Ο Αλέξανδρος Ράπτης το καλοκαίρι έκανε το μεγάλο βήμα στην καριέρα του, από την Ολυμπιάδα στον Παναθηναϊκό με τον οποίο πραγματοποιεί κορυφαίες εμφανίσεις.

O νεαρός Πατρινός διεθνής αθλητής μίλησε στο sportin.gr για τον Παναθηναϊκό, την Ολυμπιάδα και γενικότερα για την μέχρι τώρα εμπειρία του από τον επαγγελματικό αθλητισμό.

Πώς ήταν η μετάβαση από τον ερασιτεχνικό αθλητισμό στον επαγγελματικό;

Η μετάβαση από τον ερασιτεχνικό αθλητισμό στον επαγγελματικό ήταν ένα άλμα για μένα πρωτόγνωρο και συναρπαστικό, καθώς η ένταξη μου στον Παναθηναϊκό έγινε πολύ ομαλά, όπου όλοι οι άνθρωποι της ομάδας βοήθησαν γι αυτό. 

Σου αρέσει που αγωνίζεσαι σε μία μεγάλη ομάδα, όπως ο Παναθηναϊκός;

Είναι μεγάλη τιμή για μένα να ενδιαφέρονται ομάδες σαν τον Παναθηναϊκό, ποσό μάλλον να αγωνίζομαι και σε μια τέτοια ομάδα. Ο Παναθηναϊκός είναι ένας μεγάλος σύλλογος και από την λίγη παραμονή μου σε αυτόν μου έχει δώσει την εντύπωση «οικογένειας», καθώς παράγοντες, προπονητικό επιτελείο και τέλος ο κόσμος βρίσκονται πολύ κοντά μας.

Ποια είναι τα συναισθήματα σου μετά από κάθε ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, όταν είσαι ο παίκτης που ξεχώρισε;

Δεν θα έλεγα ότι είμαι ο παίκτης που ξεχώρισε, γιατί υπάρχουν και άλλοι παίκτες στην ομάδα μας που η δουλειά τους δεν είναι τόσο εμφανής και αναγνωρισμένη  στους έξω. Παρόλα αυτά εγώ σε κάθε αγώνα προσπαθώ να δίνω το 100% των δυνάμεων μου, όπως όλοι και αυτό φαίνεται και στο γήπεδο 

Στο παιχνίδι με τον Ηρακλή κέρδισες 31 πόντους. Πώς ένιωσες μετά από αυτό;

Στον αγώνα με τον Ηρακλή μπήκαμε λίγο νωθρά, ίσως και λόγω της ζέστης που επικρατούσε στο γήπεδο πράγμα πρωτόγνωρο για εμάς. Παρολο που βρεθήκαμε 2-0 πίσω στο σκορ ο προπονητής μας κατάφερε να βρει τον τρόπο να μας αφυπνίσει, αυξήθηκε και η αποτελεσματικότητα μας στην επίθεση μετά από ένα μεγάλο παιχνίδι του πασαδόρου μας και καταφέραμε να φτάσουμε στη νίκη. Ήταν ομαδική η προσπάθεια και χαρήκαμε όλοι.

Μια πρόβλεψη για την Ολυμπιάδα στο φετινό πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής;

Από όσο βλέπω το πρωτάθλημα της Α2 φέτος είναι δύσκολο και υπάρχουν πολλές ανταγωνιστικές ομάδες, ωστοσο από τα προηγούμενα χρόνια η Ολυμπιάδα έχει δείξει ότι αγωνίζεται και δεν τα παρατάει παρολες τις δυσκολίες και αυτό πιστεύω θα την βοηθήσει και φέτος.

Αμαλία Λαλιώτη

Υποστήριξη: SilkTech