Ο Αιγιώτης σταρ των Μιλγουόκι πριν τον Αντετοκούνμπο (BINTEO)

Δευτέρα, Νοέμβριος 4, 2019 - 9:01μμ

Κι όμως, πριν τον Αντετοκούνμπο ένας άλλος Έλληνας είχε σφραγίσει τη μοίρα των Μιλγουόκι Μπακς και μάλιστα Αιγιώτης!

Ελάχιστοι γνωρίζουν ότι ένας άλλος Έλληνας και μάλιστα με καταγωγή από το Αίγιο (από την πλευρά του πατέρα του) αποτελεί τη ζωντανή ιστορία των Μπακς και επί προεδρίας του η ομάδα του Μιλγουόκι κατέκτησε το 1971 το μοναδικό της πρωτάθλημα στο ΝΒΑ

Ο λόγος για τον Dr George Korkos εκ των ιδρυτών των Milwaukee Bucks, πάντα με ένα μεγάλο χαμόγελο στο πρόσωπό του, ενώ δείχνει το δαχτυλίδι του πρωταθλήματος NBA που εξακολουθεί να φορά με περηφάνια σχεδόν πέντε δεκαετίες από τότε που η ομάδα του κέρδισε τον τίτλο NBA.

Ο Κορκός, ένας περήφανος Ελληνοαμερικανός, βρισκόταν στο τιμόνι των Bucks όταν η ομάδα έγραψε την πιο λαμπρή σελίδα στην ιστορία της κερδίζοντας το πρωτάθλημα, χάρη, σε μεγάλο βαθμό, στον Kareem Abdul Jabaar.

Οι Milwaukee Bucks κέρδισαν 66 κανονικά παιχνίδια και 12 από 14 παιχνίδια πλέι-οφ, συμπεριλαμβανομένου 4-0 «σκούπισμα» στον τελικό κόντρα στις βολίδες της Βαλτιμόρης (Baltimore Bullets).

Ο Κορκός, ο οποίος είναι επιτυχημένος πλαστικός χειρούργος, περιγράφει τον εαυτό του ως «λάτρη του αθλητισμού» και εξακολουθεί να λυπάται για το γεγονός ότι, λόγω του ύψους του (1,67 μ.), δεν μπορούσε να παίξει ο ίδιος μπάσκετ.
Με τον παιδικό του ενθουσιασμό για το παιχνίδι, ήταν από εκείνους που βοήθησαν για την απόκτηση του franchise του Milwaukee Bucks στις 22 Ιανουαρίου 1968.

Ο χειρουργός και ο επιχειρηματίας μπάσκετ θυμάται ξεκάθαρα την πρώτη φορά που συναντήθηκε με το Antetokounmpo όταν ο «Freak» ήταν μόλις 19 ετών. Ο Κορκός τοπν προειδοποίησε ότι δεν μιλούσε πολύ αγγλικά!

Οι γονείς του Κορκού γεννήθηκαν στην Πελοπόννησο, ο πατέρας του κοντά στο Αίγιο και η μητέρα του στη Σπάρτη. «Είμαι 100% Έλληνας, Ελληνο-Αμερικανός», δηλώνει με περηφάνια θυμίζοντας τις ρίζες του.
"Οι γονείς μου ήρθαν εδώ, παντρεύτηκαν και είχαν αυτή τη θαυμάσια ζωή", προσθέτει.

Οι ελληνικές ρίζες και η αγάπη του για τον Ελληνισμό τον ώθησαν να συνιδρυθεί με την Εθνική Ελληνική Εταιρεία , ένωση ελληνοαμερικανών ηγετών, οραματιστών και φιλάνθρωπων που διαιωνίζουν και γιορτάζουν την πλούσια κληρονομιά της πατρίδας τους με πολλούς τρόπους.
Με την υποστήριξη προγραμμάτων που προωθούν τη διατήρηση της ελληνικής κληρονομιάς στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Εθνική Ελληνική Εταιρεία προσπαθεί να αποτελέσει φάρο για την προώθηση, κατανόηση και εκτίμηση της ελληνικής κληρονομιάς στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η αποστολή της Εταιρείας είναι επίσης να μεταβιβάσει την εποπτεία της ελληνικής κληρονομιάς και τις κοινές δημοκρατικές αξίες και ιδανικά στην επόμενη γενιά.

Υποστήριξη: SilkTech