Ο Αιγιώτης Γιώργος Κακαβάνης τρέχει 12 μαραθώνιους, σε 12 διαφορετικές χώρες για καλό σκοπό

Κυριακή, Δεκέμβριος 1, 2019 - 10:50πμ

Ο Αιγιώτης μαραθωνοδρόμος Γιώργος Κακαβάνης γράφει πάλι ιστορία. Μετά την περσινή χρονιά που συμμετείχε σε όλους σχεδόν του εν Ελλάδι μαραθώνιους, φέτος έβαλε τον πήχη αρκετά… ψηλότερα και μάλιστα για καλό σκοπό.

Μετά την ολοκλήρωση του περσινού project, να τρέξει όλους τους μαραθωνίους της Ελλάδας σε μία σεζόν, άρχισε να σκέφτεται την υλοποίηση ενός νέου.

«Να τρέξω 12 μαραθωνίους σε 12 μήνες σε 12 διαφορετικές χώρες του κόσμου!», είπε και το έκανε πράξη! Είναι ήδη στους 11 και στις 15 Δεκεμβρίου, αν όλα πάνε καλά θα ολοκληρώσει επιτυχώς το στόχο του, που φέτος τον συνδυάζει και με ένα ιερό σκοπό, τη συγκέντρωση χρημάτων για το MAKE-A-WISH.

Ο 12ος και τελευταίος αγώνας θα είναι στην Ισπανία, στην Μάλαγα στις 15 Δεκεμβρίου.

https://12marathons.com/ The 12 marathons project: 12 μαραθώνιοι, σε 12 μήνες, σε 12 χώρες Μετά την ολοκλήρωση του...

Posted by George Kakavanis on Sunday, November 3, 2019

Η ανάρτηση του στο facebook είναι χαρακτηριστική:

«Στο μυαλό μου το φανταζόμουν ότι έπρεπε να είναι δυσκολότερο και πιο απαιτητικό από το προηγούμενο αλλά παράλληλα και ευχάριστο γιατί ως γνωστόν τρέχω για την χαρά και την ευφορία που προσφέρει το τρέξιμο και όχι για το χρόνο ή κάποιο συγκεκριμένο στόχο.

Με τι άλλο ακόμα θα μπορούσα να το συνδυάσω τότε, ώστε να κάνω το project ευχάριστο και ενδιαφέρον; Τι άλλο λατρεύω να κάνω; Ταξίδια! Και πως συνδυάζονται αυτά; Ε.. και κάπως έτσι γεννήθηκε το project να τρέξω…

«12 μαραθώνιους, σε 12 μήνες, σε 12 διαφορετικές χώρες κόσμου»

https://12marathons.com/

Ύστερα από εκατοντάδες ώρες αναζήτησης, πολύ σχεδιασμό, αλλαγές και τροποποιήσεις, το πλάνο διαμορφώθηκε:

Ιανουάριος: Μαρακές, Μαρόκο

Φεβρουάριος, Βαλέτα, Μάλτα (αναβλήθηκε λόγω κακοκαιρίας)

Μάρτιος: Λεμεσός, Κύπρος

Απρίλιος: Ρώμη, Ιταλία

Μάιος: Λάιντεν, Ολλανδία

Ιούνιος: Λιέγη, Βέλγιο (Beer Marathon)

Ιούλιος: Αγ. Πετρούπολη

Αύγουστος: Ελσίνκι

Σεπτέμβριος: Ρίτσμοντ, Λονδίνο, Αγγλία

Οκτώβριος: Κατοβίτσε, Πολωνία (εμβόλιμος αγώνας στη θέση της Μάλτας!)

Οκτώβριος: Λισαβόνα, Πορτογαλία

Νοέμβριος: Αθήνα, Ελλάδα

Δεκέμβριος: Μάλαγα, Ισπανία

Μέχρι τώρα ελάχιστοι γνώριζαν το project ολοκληρωμένο» αναφέρει και συνεχίζει

«οι λόγοι που το δημοσιοποιώ εκτός του ότι φτάνει κοντά πλέον στην υλοποίησή του, είναι:

α) να εμπνεύσουμε περισσότερο κόσμο είτε να σηκωθεί από τον καναπέ και να βγει έξω να απολαύσει όλα όσα προσφέρει το τρέξιμο, είτε να συνειδητοποιήσει ότι όλα όσα θα ήθελε είναι εφικτά με τη δύναμη της θέλησης. Αν εγώ καταφέρω να ολοκληρώσω αυτό το project που δεν θεωρώ τον εαυτό μου καν ερασιτέχνη αθλητή, φανταστείτε πόσα ακόμα μπορούμε να πετύχουμε αρκεί να.. «βάλουμε το ένα πόδι μπροστά από το άλλο», δηλαδή πρώτα να τα ονειρευτούμε, μετά να τα πάρουμε απόφαση και στη συνεχεία να ξεκινήσουμε την υλοποίησή τους.

β) να συνδυάσω όλη αυτή την προσπάθεια ενός έτους με την χρηματοδότηση ενός ιδρύματος. Στο εξωτερικό είναι πολύ διαδεδομένο, ας το κάνουμε πράξη κι εμείς! Κι εδώ θα ήθελα τη βοήθειά σας με δύο τρόπους. Καταρχήν να μου προτείνετε κάποιο ίδρυμα ή κοινωφελή οργάνωση. Στη συνέχεια, τις επόμενες μέρες, όταν ανακοινώσουμε ποιο ίδρυμα θα στηρίξουμε, να συνεισφέρετε κι εσείς στο μέτρο του δυνατού σας.

View this post on Instagram

Μαραθώνιος Κατοβίτσε Πολωνίας 2019: Ξεκίνημα με 5 βαθμούς Κελσιου και στη συνέχεια μπόρα, αέρα και ξανά βροχή. Φωτό στον τερματισμό δαγκώνοντας απ' το κρύο ακόμα και το μετάλλιο! Ναι μαμά θα σ ακούω από εδώ και πέρα και θα παίρνω πάντα μαζί μου ζακέτα! Δεν ξέρω για τους άλλους δρομείς αλλά σαν το τρέξιμο στη ζέστη δεν υπάρχει αλλο παιδιά! 9ος μαραθώνιος για φέτος 16ος συνολικά Και συνεχίζουμε σύντομα.. σε παραθαλάσσιο νότιο και ζεστό μερος! . #marathon #runmarathon #katowice #poland #marathonrunning #happyrunner #runner #runningworld #runnersworld #run #travel #enjoy #traveltorun #greekrunners #greekflag #flag #instarunners #instarun

A post shared by George Kakavanis (@zoaraaaa) on

Για το σκοπό του project έχω δημιουργήσει την ιστοσελίδα 12marathons.com με φωτογραφίες από όλους τους αγώνες, ενώ σταδιακά θα προστεθούν και κείμενα με τις εμπειρίες από αυτούς».

Υποστήριξη: SilkTech