Ο Άγγελος Τσιγκρής φέρνει στη Βουλή τον εκσυγχρονισμό του Δημοτικού Σταδίου Αιγίου

Παρασκευή, Σεπτέμβριος 4, 2020 - 8:02πμ

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής κατέθεσε ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού αναφορικά με τον εκσυγχρονισμό των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δημοτικού Σταδίου Αιγίου και τη δημιουργία κλειστού προθερμαντηρίου και σύγχρονων αποδυτηρίων.

Σύμφωνα με την ερώτηση του Αχαιού βουλευτή:

«Το Δημοτικό Στάδιο Αιγίου εγκαινιάστηκε το 1949, έχει χωρητικότητα 7.000 θεατών και φιλοξενεί καθημερινά εκατοντάδες αθλητές και αθλήτριες από ολόκληρη την Αιγιάλεια.

Ωστόσο, είναι απαραίτητη η αναβάθμιση, ο εκσυγχρονισμός και η βελτίωση των εγκαταστάσεων, προκειμένου να καταστεί ευκολότερο το έργο της προπόνησης των αθλητών της Αιγιάλειας, αλλά και η άθληση των πολιτών.

Συγκεκριμένα, ο χώρος που βρίσκεται κάτω από τη δυτική κερκίδα του σταδίου είναι κατάλληλος για τη δημιουργία κλειστού προθερμαντηρίου, το οποίο θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των αθλητών, ιδιαίτερα κατά τη χειμερινή περίοδο.

Η δημιουργία κλειστού προθερμαντηρίου και σύγχρονων αποδυτηρίων για τους αθλητές, θα έχει πολλαπλά οφέλη στη χρήση και τη γενικότερη αξιοποίηση του σταδίου.

Συγκεκριμένα, θα διευκολύνει τους αθλητές και θα ανοίξει το δρόμο για τη διοργάνωση αγώνων υψηλού επιπέδου, αφού απαραίτητη προϋπόθεση για τη διοργάνωση αγώνων αποτελεί η ύπαρξη κλειστού προθερμαντηρίου και σύγχρονων αποδυτηρίων στις εγκαταστάσεις του σταδίου.

Μια τέτοια εξέλιξη θα δημιουργήσει προϋποθέσεις ανάπτυξης και προβολής της Αιγιάλειας, καθιστώντας την αθλητικό προορισμό και τόπο διοργάνωσης αθλητικών διοργανώσεων.

Αξίζει να αναφερθεί ότι μικρότερες πληθυσμιακά πόλεις -όπως το Άργος Ορεστικό- φιλοξενούν πανελλήνια πρωταθλήματα, σε αντίθεση με το Αίγιο που στερείται των απαιτούμενων αθλητικών υποδομών, αν και αποτελεί την τέταρτη σε πληθυσμό πόλη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, μετά την Πάτρα, το Αγρίνιο και τον Πύργο».

Συγκεκριμένα, ο Αχαιός βουλευτής ρωτάει την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, σε ποιες ενέργειες θα προβεί με σκοπό: α) τον εκσυγχρονισμό των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δημοτικού Σταδίου Αιγίου και β) τη δημιουργία κλειστού προθερμαντηρίου και σύγχρονων αποδυτηρίων._

Υποστήριξη: SilkTech